Abderrahim Loukili FC LiendenTWEEDE DIVISIE Loukili over Marokkaans avontuur: ‘Ze probeerden ons weg te pesten’ | Stop Pesten NU

Abderrahim Loukili FC LiendenTWEEDE DIVISIE Loukili over Marokkaans avontuur: ‘Ze probeerden ons weg te pesten’

Abderrahim Loukili is sneller dan verwacht terug van een mislukt avontuur bij het Marokkaanse Chabab Rif Al Hoceima. Om zijn conditie op peil te houden traint de aanvaller mee met FC Lienden.

Lunchpauze
Spijt heeft Loukili niet van zijn Marokkaanse avontuur, maar een succes werd het niet. ,,In Nederland word ik gezien als Marokkaan. In Marokko ben ik een Nederlander, ondanks dat ik de taal spreek en mijn best deed in Marokko. Daar zagen ze ons als voetballers die het brood kwamen afpakken van de Marokkaanse spelers”, zegt hij in een uitgebreid interview met het AD. ,,Als je eenmaal in Marokko bent geweest, ga je Nederland waarderen. Zeker als je ziet hoe hier alles is geregeld. En dat afspraak ook afspraak is. Toen we een afspraak hadden bij de notaris, bleek hij met lunchpauze. Een paar weken later was hij dat nog.”

Wegpesten
,,Stap voor stap probeerden ze ons weg te pesten. Eerst door de salarissen niet te betalen, daarna mochten we niet meer meetrainen. Toen we toch op de club kwamen, mochten we ook niet meer mee in de bus en moesten we zelfs ons huis uit. Dat hoorde allemaal bij het plan ons weg te krijgen.”

Klootzakken
Waar zijn toekomst ligt, is nog ongewis: ,,Ik ben transfervrij en wil ook graag weer voetballen.” Loukili had ook de mogelijkheid mee te trainen bij Hercules, waar Jochem Twisker trainer is, met wie de aanvaller nog bij De Dijk werkte. Hij koos echter voor Lienden en ziet de Betuwse club als optie om definitief bij aan te sluiten: ,,Op zich wel, want ze lieten me ook naar Marokko gaan. Aan de andere kant hebben ze geen denderend team met veel jonge jongens en weinig ervaring. Je hebt ook klootzakken nodig om wedstrijden te winnen. Ik houd er van om in een team met winnaars te spelen.”

Bron

 
 
 
Doelgroep: 
Sport en Vrije Tijd

Tip van de redactie

Tip van onze redactie met interessante informatie over pesten en online pesten (cyberpesten):