Bekende Nederlanders zeggen: Stop Pesten Nu! | Stop Pesten NU

084-8340086

Foutmelding

You may not view this site from your current location.

Bekende Nederlanders zeggen: Stop Pesten Nu!

Pesten is nog steeds een groot maatschappelijk probleem. Dit moet worden gestopt!

Steeds vaker horen wij geluiden zoals: Als het Ministerie nu zou ..., als de school nu zou ..., als de leraar nu beter zou ..., als de ouders nu ...., als de slachtoffers nu maar weerbaarder zouden worden, als mijn werkgever nu, als mijn collega's nu maar ... en ga zo maar door. Wat wij merken, is dat wij dan druk zijn met verwachtingen van wat doet de ander (het Ministerie, scholen, werkgevers, leidinggevenden, ouders, opvoeders, slachtoffers, enz.) en lijken te vergeten dat wij klein kunnen beginnen.

Pesten is te stoppen en dit begint klein, door onze eigen verantwoordelijkheid te nemen en te doen wat wij kunnen. Het verschil bij wat doe ik ....

Bekijk hier de fotogallerij met alle Bekende Nederlanders die tegen pesten zijn.

Pesten is te stoppen en het begint bij jou!

  • Jij hebt de keuze om te stoppen met pesten.
  • Jij hebt de keuze niet mee te lopen.
  • Jij hebt de keuze door er iets van te zeggen als je het ziet gebeuren.
  • Jij hebt de keuze om iemand te helpen die gepest wordt.
  • Jij hebt de keuze om in te grijpen als je ziet dat het gaat om een situatie waarin meerdere personen/kinderen tegen één zijn.
  • Jij hebt de keuze als je iemand in de pauzes altijd alleen ziet zitten door erbij te gaan zitten en met hem of haar te gaan praten.
  • Jij hebt de keuze om andere kinderen/personen te laten zien dat het echt niet cool is om te pesten.
  • Jij hebt de keuze door niet langer weg te kijken als je ziet dat er gepest wordt.
  • Jij hebt de keuze te melden dat iemand in jouw team/klas gepest wordt en hulp voor die persoon te zoeken.

Kortom ...

Jij hebt de keuze

Als jij zegt: Ik STOP pesten nu! dan betekent dit niet dat je er altijd tussen moet springen. Het is van belang dat je eerst kijkt of het veilig is om te reageren. Is het niet veilig, probeer dan hulp te zoeken of te halen (ouders, opvoeders, vrienden, collega's) of houdt het slachtoffer in de gaten en vang hem/haar op zodra je kunt. Een kleine glimlach en een helpende hand betekent zoveel voor een slachtoffer. Hij of zij voelt zich dan niet helemaal alleen meer staan. Ook al is het probleem dan nog niet direct opgelost, het is dan in ieder geval een klein begin. Een begin naar een oplossing waarbij pesten wordt gestopt. Jij kunt het verschil maken. Dus kom in actie en zeg tegen jezelf: Ik STOP pesten nu! 

Kom in actie! Laat zien dat jij tegen pesten bent!

Stuur jouw campagne/actie naar ons op (posters, gedichten, foto's, YouTube-filmpjes, tekeningen, verhalen en nog veel meer) en misschien nemen wij jouw actieproduct in onze Landelijke Campagne op.

 

oranje bandje tegen pesten, Ik STOP pesten nu armband bestellenDe Ik STOP pesten nu armbanden zijn hier te bestellen