Digitale huisregels stellen tips van Google | Stop Pesten NU

Digitale huisregels stellen tips van Google

 

Een moeder en haar zoon zijn bezig op een mobiele telefoonLogo van Family Link

Grenzen stellen voor je gezin op internet met Family Link

 • De schermtijd in het oog houden

  Jij bepaalt wat de juiste hoeveelheid schermtijd voor je kind is. Deze tijd is mogelijk afhankelijk van of het apparaat wordt gebruikt om een boek te lezen, video's te kijken of games te spelen. In de app-activiteitsrapporten van Family Link kun je precies zien welke apps je kind het meest gebruikt.

 • Daglimieten instellen

  Via Family Link kun je een dagelijkse schermtijd instellen op het Android-apparaat van je kind en een bedtijd instellen waarmee het apparaat wordt vergrendeld als het tijd is om te gaan slapen.

 • Het apparaat van je kind op afstand vergrendelen

  Beheer de apparaten van je kinderen of verberg bepaalde apps wanneer het tijd is om te spelen, te leren of te slapen.

Scherm van een mobiel dashboard met het app-gebruik van een kind
Een mobiel scherm voor het plannen van de daglimieten van apparaten

Beheren welke content je kinderen online kunnen ontdekken

 • De accountinstellingen van je kind gebruiken voor de Google Assistent

  Met hun eigen account, dat wordt beheerd via Family Link, kunnen kinderen inloggen op voor de Assistent geschikte apparaten. Ze ontvangen een eigen persoonlijke Assistent-functionaliteit en hebben toegang tot games, activiteiten en artikelen die geschikt zijn voor gezinnen. Kinderen kunnen geen transacties uitvoeren en ouders kunnen bepalen of hun kinderen via de Assistent diensten van derden kunnen gebruiken.

 • De toegang van je kind tot websites beheren via Chrome

  Je kunt nu de toegang van je kind tot websites beheren wanneer je kind de Chrome-browser op een Android- of Chrome OS-apparaat gebruikt. Je kunt ervoor kiezen de toegang van je kind te beperken tot uitsluitend de websites die jij geschikt vindt of specifieke sites te blokkeren die je kind niet mag bezoeken.

 • Expliciete sites blokkeren op Google Zoeken met SafeSearch-filters

  Als onderdeel van Family Link kunt u de SafeSearch-instelling voor alle telefoons, tablets en laptops gebruiken. Deze instelling is ontworpen om expliciete afbeeldingen, video's en websites te blokkeren in de zoekresultaten van Google om pornografie en grafisch geweld te voorkomen, hoewel dit niet 100% correct is. De SafeSearch-instelling is standaard ingeschakeld voor ingelogde gebruikers jonger dan 13 jaar (of de van toepassing zijnde leeftijd in uw land), die accounts hebben beheerd door Family Link, maar ouders kunnen ervoor kiezen deze uit te schakelen.

Apps vinden die zijn ontwikkeld voor gezinnen

Mobiel scherm met door de docent aanbevolen apps
 • Family Link gebruiken om te beheren welke apps je kind mag gebruiken

  Niet alle apps zijn geschikt voor kinderen. Met Family Link kun je apps in de Google Play Store filteren, zodat je kind alleen apps kan bekijken met een classificatie die volgens jou gepast is. Je kunt ook een melding op je apparaat ontvangen waarmee je de apps kunt goedkeuren of blokkeren die je kind wil downloaden uit de Google Play Store.

  Zoek op Google Play naar de ster voor gezinsvriendelijke content om te bepalen welke content of welk entertainment mogelijk geschikt is voor je kind. Deze ster geeft aan dat de app is onderworpen aan een uitgebreid beoordelingsproces en speciaal voor gezinnen is ontwikkeld. Je kunt ook de contentclassificatie en machtigingen bekijken, en zien of de app advertenties of in-app-aankopen bevat.

  Daarnaast willen we ouders helpen de kwaliteit, en niet alleen de kwantiteit, van de schermtijd te beheren. We hebben daarom functies in Family Link geïntegreerd waarmee je verantwoorde content kunt ontdekken, met aanbevelingen van docenten, zodat je je gezin zonder zorgen kwaliteitscontent kunt bieden.

In de accountinstellingen kiezen wat geschikt is voor je kind

 • Het account van je kind beheren en beveiligen

  Met Family Link kun je via de activiteitsopties voor het account van je kind bepalen welke activiteit wordt opgeslagen en wie het Google-account van je kind beheert wanneer het onze services gebruikt.

  Je kunt als ouder het wachtwoord van je kind helpen wijzigen of resetten als hij of zij het wachtwoord niet meer weet. Daarnaast kun je de persoonlijke gegevens van je kind bewerken of het account van je kind zelfs verwijderen als je dit nodig vindt. Je kind kan niet zonder jouw toestemming een nieuw profiel toevoegen aan zijn/haar account of apparaat. Tot slot kun je de locatie van het Android-apparaat van je kind controleren (zolang het apparaat maar aan staat, verbinding heeft met internet en onlangs actief is geweest).

 •  

Tip van de redactie

Tip van onze redactie met interessante informatie over pesten en online pesten (cyberpesten):