'Door simpelweg wat liefde te verspreiden, HOOP IK PESTSLACHTOFFERS TE HELPEN' | Stop Pesten NU

'Door simpelweg wat liefde te verspreiden, HOOP IK PESTSLACHTOFFERS TE HELPEN'

Dat internet een magisch middel kan zijn, ondervond Eline Waarsenburg (26) de afgelopen twee dagen. Toen ze nare reacties onder een foto van haar dertienjarige broertje op Instagram zag, aarzelde ze geen moment en riep haar Twittervolgers op iets aardigs onder de foto te zetten. Er werd massaal gehoor aan gegeven. 'We kunnen de reacties nauwelijks bijhouden,' lacht Eline. 

Een tijdje geleden had Eline een gesprek met haar dertienjarige broertje Matthijs over plagen en pesten. "Ik merkte toen al dat ik het moeilijk vond. Pesten is zó moeilijk om aan te pakken, omdat het meestal achter de rug van leraren en ouders om gebeurt. Maar toen ik de nare reacties onder Matthijs’ eerste Instagramfoto zag, gebeurde er iets met me."

 

POSITIEVE REACTIES 

"Ik stuurde hem een berichtje: ‘Zijn deze reacties serieus?’ Hij antwoordde dat ze doen alsof het een grap is, maar het eigenlijk gewoon vervelend bedoelen. ‘Eén moment,’ zei ik toen tegen hem en twitterde het oproepje de deur uit."

Dat er meer dan vierduizend positieve reacties op de foto van Matthijs zouden komen, hadden Eline en Matthijs niet verwacht. "Ik had misschien gehoopt op een stuk of twintig. Maar hier kwam gewoon geen einde aan! Matthijs heeft mij meteen geappt om mij te bedanken toen hij zag wat er gebeurde." 

Onder zijn foto op Instagram zegt hij: ‘Thanks Lien, voor de Twitter-power.’

En nog altijd blijven de berichtjes binnenstromen. "Naast heel lieve berichtjes ook mensen die Matthijs iets aanbieden, zoals een leuke pet of een aantal gratis judolessen. Ik word daar echt heel warm van vanbinnen."

TWITTER SHOW ME YOUR POWER. Mijn broertje heeft last van klasgenoten op zijn insta. Gooi wat <3 in zijn comments! https://www.instagram.com/matthijsnauta/ 

 
 
Afbeelding weergeven op Twitter

OPRECHT EN LIEF

De goedheid van al die mensen deed Eline veel. "Ik zat gisteren met tranen in mijn ogen naar al die reacties te kijken. Zoveel mensen die een oprecht en lief berichtje naar hem hebben gestuurd, zoals: ‘Wat ben je een leuke jongen’ of ‘Wat heb je een leuke pet!’ Heel gewone berichtjes, maar het doet zo’n jongen zoveel."

Zelfs de Amerikaanse ster Paris Hilton reageerde op Matthijs' foto! | Instagram Matthijs

Tussen Eline en Matthijs zit dertien jaar leeftijdsverschil, maar dat maakt hun band niet minder close. "Ik ben heel gek op hem. Ik woon niet meer thuis en heb twee kindjes, maar Matthijs komt regelmatig langs. Dan kletsen we of gaan we samen gamen. En met mijn twee kinderen gaat hij ook geweldig om."

Matthijs is natuurlijk niet het enige kind dat op school gepest wordt. Met dat gegeven wilde Eline graag meer doen. "Nu ik heb gezien hoeveel goeds er uit een simpel oproepje kan komen en hoeveel het voor iemand kan betekenen, wil ik dit ook voor andere kinderen doen. Ik heb een nieuw twitteraccount opgezet waar ik dit soort dingen vaker op wil delen. Ik wil zo’n jongen of meisje graag een hart onder de riem steken. Dat ze weten dat ze er gewoon mogen zijn en dat je goed bent zoals je bent!"

Eline (midden) met haar broertje en zusje | Eigen foto

"Want het vervelende aan dit digitale pesten is dat je er als school, als ouder of als zus niet zoveel tegen kunt doen. Met het verspreiden van simpelweg een beetje liefde hoop ik dat je toch iets kunt veranderen voor zo’n kind. Dat ze naast zo’n negatieve reactie ook heel veel positieve reacties kunnen zien. Dat je ze kunt laten weten dat ze een speciaal persoon zijn. Bij Matthijs is het in ieder geval met vlag en wimpel geslaagd!"

Bron Vrouw.nl