Gezocht: Jongeren (15-25) die online zijn geshamed voor de VPRO | Stop Pesten NU

084-0035994

Gezocht: Jongeren (15-25) die online zijn geshamed voor de VPRO

Voor een nieuwe webserie is de VPRO op zoek naar jongeren die (ongewenst) viral zijn gegaan en daar nu de gevolgen van moeten dragen. Een stiekem gefilmde vlog, een uitgelekte naaktfoto of een onhandig geformuleerde tweet; door slechts één druk op de upload-/ of verzendknop kan iemands hele leven in een keer op de kop staan. Presentator Ismail Ilgun weet als geen ander hoe het is om ineens zo midden in de spotlight te staan; hoe één video genoeg kan zijn voor een totale escalatie en welke enorme impact dit heeft op je leven en dat van mensen om je heen.

Ben jij om wat voor reden dan ook online geshamed? Of heb je zelf bijgedragen aan iemand anders’ viral? Dit kan te maken hebben met seks, maar ook met racisme, een ongelukkige dronk, iemand die onterecht ergens voor wordt uitgemaakt online, een ruzie tussen klasgenoten of geheel iets anders. Wil jij je verhaal doen aan Ismail?

Mail dan naar viral@vpro.nl met jouw verhaal en onze redacteur belt je voor een vrijblijvend gesprek.

 

 Ismail Ilgun

Middels deze video biedt Ismail voor de allerlaatste keer zijn excuses aan en neemt hij definitief afscheid van de naam ‘Treitervlogger’: “ik heb al vaker mijn excuses aangeboden in het openbaar maar bij deze de aller-allerlaatste keer dat ik sorry zeg. Ik ben vanaf dit moment niet meer de treitervlogger en zal me gaan focussen op enkel positieve ontwikkelingen. Ik wil veel samenwerken met andere YouTubers, documentaries maken en veel mensen inspireren met mijn verhaal.” Veras Fawaz greep deze kans met beide handen aan: “Toen ik hoorde dat Ismail verplicht een excuusvlog moest maken in opdracht van het Openbaar Ministerie, moest ik daar als regisseur wel betrokken bij zijn. Deze video voelt als een stuk geschiedenis, waar over tien jaar niks van snappen, maar voor nu is het prachtig en echt.”

Ismail Ilgun (1997) kwam in 2016 in het nieuws als beruchte vlogger uit de Zaanse achterstandswijk Poelenburg. Sinds eind 2016 heeft de Zaandammer het roer omgegooid en focust hij zich enkel op het positieve: hij heeft onder andere campagne gevoerd in 2017 om jongeren naar de stembus te krijgen en in samenwerking met Algemeen Dagblad, Goya Productions, MyChannels en Top Notch presenteerde hij zijn eerste officiële documentaire-serie ‘Achter Buurten’.

Tip van de redactie

Tip van onze redactie met interessante informatie over pesten en online pesten (cyberpesten):