Hart van Nederland | Stop Pesten NU

084-8340086

Foutmelding

You may not view this site from your current location.

Hart van Nederland 'Als pesters willen pesten vinden ze wel een manier'

Instagram komt met een nieuwe functie waarmee het sociale medium pesten wil tegengaan. Gebruikers krijgen een pop-upmelding als hun reactie door het algoritme van Instagram wordt aangemerkt als mogelijk kwetsend. Instagram hoopt dat pesters zich zullen bedenken voor het plaatsten van een nare opmerking.

Kim uit Enschede wordt al jaren gepest. Het begon allemaal toen ze van basisschool wisselde. “Ik verhuisde van het ene naar het andere dorp voor het bedrijf van mijn ouders en daarom kwam ik op een nieuwe school terecht. Alle andere kinderen kende elkaar al en vormden groepjes.” Kim viel daar buiten de boot en werd gepest. Het gepest ging verder op de middelbare school.

Online pesten

De pesterijen hebben zich in de loop van de jaren steeds vaker op sociale media verplaatst. Zowel via Facebook als Instagram weten de pesters Kim te vinden. “Ik heb mijn Instagramaccount over fotografie verwijderd. Onder de foto’s werden nare opmerkingen geschreven.”

Reacties gericht aan Kim onder een Instagram-post

Op haar persoonlijke Facebook- en Instagramaccount krijgt Kim ondanks dat ze de profielen heeft afgeschermd ook vaak vervelende berichten. Zo noemt iemand haar ‘een walgelijk hoertje’ en een ander schrijft ‘varken’.

Afgelopen weekend was het weer raak. Iemand postte op zijn eigen account een foto van Kim met daarboven de tekst ‘wie kent deze hamlap?’.

Helpen

Kim deelt haar ervaringen met pesterijen, omdat ze hoopt dat haar verhaal pesterijen bij anderen kan voorkomen. Pesters zien het leed dat ze veroorzaken en mensen die gepest worden weten dat ze niet alleen zijn.

Kim denkt niet dat de nieuwe functie van Instagram het pesten zal tegenhouden. “Ik word al 15 jaar gepest. Als pesters willen pesten vinden ze wel een manier.”

Zie hieronder de uitzending, vanaf 0:50 is Patricia Bolwerk van Stichting Stop Pesten Nu te zien en te horen. Mocht onderstaande link niet werken, kijk dan hier

Bron Hart van Nederland

Doelgroep: 
Professionals
Ouders

Tip van de redactie

Heb je haast? Navigeer dan snel naar:Angela

► Scholen & Professionals Kenniscentrum Pesten in het Onderwijs

► Sportverenigingen Kenniscentrum Pesten in de Sport

► Werkgevers Kenniscentrum Pesten op het WerkJan Joost

► Ouderen Kenniscentrum Pesten in Woonzorgcentra

Tip Stop Pesten Nu

 

Breng snel een bezoekje aan ...

Kenniscentrum (Klassiek) Pesten 

Kenniscentrum Online pesten (cyberpesten)

Kennisbank & Downloadcentrum o.a. Beleid & Factsheets  / Handleidingen / Lesmaterialen Posters / Wetenschappelijke Onderzoeken 

► Ik word gepest, wat kan ik doen

 

 

Stichting Stop Pesten Nu is het enige Erkende Goede Doel tegen Pesten in Nederland!

CBFGoede Doelen NederlandANBIKBUnesco