Hoe moeten scholen omgaan met seksfilmpjes van leerlingen? | Stop Pesten NU

084-0035994

Hoe moeten scholen omgaan met seksfilmpjes van leerlingen?

Twee Brabantse middelbare scholen staan in rep en roer: door leerlingen gefilmde seksfilmpjes worden via Whatsapp naar elkaar doorgestuurd. In beide gevallen heeft de schoolleiding aan de bel getrokken en een brandbrief naar de ouders van hun leerlingen gestuurd. Aan de lunchtafel van De Nieuws BV bespreken we de steeds vaker voorkomende problemen rond het doorsturen van seksvideo’s en -foto's met jongerendeskundige Bamber Delver en rector Lex Jussen.

Delver is directeur Nationale Academie voor Media & Maatschappij en oprichter van de Kinderconsumten. Hij adviseert scholen hij zij om moet gaan met sociale media en de manieren waarop hun leerlingen met elkaar contact hebben, bijvoorbeeld via Whatsapp. Hoewel deze twee gevallen nu in de media worden uitgelicht, komt het rondsturen van naaktfoto’s en -filmpjes veel vaker voor, stelt hij.

Delver schuift samen met rector Lex Jussen aan om te praten over een oplossing voor het probleem. Jussen is rector van het Kempenhorst College in het eveneens Brabantse Oirschot. Hoe kijkt hij naar de problemen? En komen dit soort incidenten minder voor op zijn school, sinds de leerlingen van het Kempenhorst sociale media-les krijgen?

Bekijk en beluister hieronder het interview: Bron

Tip van de redactie

Tip van onze redactie met interessante informatie over pesten en online pesten (cyberpesten):