Home Stop Pesten Nu | Stop Pesten NU

084-0035994

Foutmelding

You may not view this site from your current location.

Home Stop Pesten Nu

Ambassadeur Sander Boschker met oranje bandje tegen pesten: Ik STOP pesten nu! www.stoppestennu.nl Copyright foto Stefan Schipper http://stefanschipper.nl/

Stichting Stop Pesten Nu (SPN) is gericht op preventie en voorlichting van pesten en digitaal pesten. In de vorm van campagnes en acties vraagt zij aandacht voor het feit dat pesten moet stoppen. Om het bewustwordingsproces te vergroten en ondersteunen organiseren wij verschillende soorten bijeenkomsten (op locatie), zoals: Ouderavonden, Studiemiddagen, Workshops, Thema dagen, Gastlessen, Lezingen, Gastspreker op business events, ondersteuning bij acties & campagnes.

Het is namelijk belangrijk om alle partijen die te maken kunnen krijgen met pesten voor te lichten. Allemaal kunnen zij op hun eigen manier Stop! leren zeggen tegen pesten. Om een paar doelgroepen te noemen: NOP (Niet Onderwijzend Personeel), OP (Onderwijzend Personeel), Bedrijven, Sportclubs, Stichtingen, LPA (leerplichtambtenaar), BSO-medewerkers, schooldirecteuren, bovenschools bestuur en natuurlijk kinderen en hun ouders. Klik hier voor meer informatie. Klik hier voor meer informatie over de Achtergrond van Stop Pesten Nu.

Dagelijks voegen wij nieuwe artikelen en nieuws toe om u te informeren op het gebied van Pesten en Digitaal Pesten (Cyberpesten). Deze kunt u hier vinden Nieuws en als u wilt weten wat wij op de agenda hebben staan, kijk dan op onze Agenda.

Stop Pesten Nu missievisiestrategie en onze mission statement:

'Pesten is iets dat voorkomen en gestopt kán worden'

Evers staat op tegen pesten - met oranje bandje tegen pesten: Ik STOP pesten nu! www.stoppestennu.nl - Copyright foto Stefan Schipper http://stefanschipper.nl/

Wat doet Stop Pesten Nu?

Stop Pesten Nu zet zich dagelijks hard in met diverse campagnes en activiteiten om pesten en digitaal pesten / cyberpesten onder de aandacht te brengen. Onze focus is met name gericht op voorlichting en preventie. De stichting zet zich hard in om iedereen vanuit de eigen Ik verantwoordelijkheid te laten nemen om pesten te stoppen. Door het klein te maken, kunnen wij het verschil maken. In plaats van te kijken wat scholen, ouders, het Ministerie of andere partijen zouden moeten doen, richten wij er ons op: Wat doe jij? Wat doe ik?

Dagelijks zorgen wij voor nieuwe informatie op al onze sociale media over pesten / digitaal pesten (cyberpesten) en de gevolgen.

Wil jij ons ook steunen?  Ga dan snel naar onze pagina Donaties en download de afbeelding met het gewenste machtigingsformulier.

Minister Timmermans met oranje bandje tegen pesten: Ik STOP pesten nu! www.stoppestennu.nl

 

Ons doel

 

Stichting Stop Pesten Nu heeft als doel het bieden van informatie, ondersteuning, begeleiding, training, advies en onderzoek over en naar pesten / digitaal pesten voor iedereen in Nederland die met pesten te maken heeft of heeft gehad. Dit gebeurt onder andere door de voorlichtingen en workshops maar ook door blogs bij te houden met alle artikelen die over Pesten/Digitaal Pesten in de media worden geschreven en het verzamelen van video's op YouTube.

De stichting tracht haar doel onder meer te verwezenlijken door het bevorderen en delen van kennis over pesten en digitaal pesten. Het vestigen van aandacht op het onderwerp Pesten en Digitaal Pesten en het met elkaar in contact brengen van partijen. De Stichting beoogt niet het maken van winst.

Stop Pesten Nu zet zich al jaren in om aandacht te vragen voor pesten en de gevolgen van pesten. Toen Patricia Bolwerk onder de naam Stop Pesten Nu vier jaar geleden begon met pesten bespreekbaar maken werd er nauwelijks gesproken of geschreven over pesten of de gevolgen hiervan. Door veel te tweeten, bloggen en mailen naar radio, kranten en tv heeft zij beoogd meer aandacht te vragen voor pesten / digitaal pesten (cyberpesten) en hiermee pesten uit de taboe sfeer te halen. Op dit moment is er heel veel aandacht voor pesten in alle mogelijke vormen op de radio, in tv-programma's, krantenartikelen en nog veel meer. De eerste stappen zijn gezet en wij kunnen er niet meer voor weglopen. Pesten is een groot en maatschappelijk probleem wat wij moeten en kunnen oplossen. Er is een hele mooie start gemaakt en ook nu met alle activiteiten van Staatsecretaris Sander Dekker en de Kinderombudsman Marc Dullaert. Als aanjager zet Stop Pesten Nu zich ieder jaar weer hard in om aandacht te vragen voor de Landelijke Dag tegen Pesten (jaarlijks op 19 april). Inmiddels kunnen wij spreken van een groot succes. Ieder jaar zien wij weer meer partijen in actie komen tegen pesten op deze dag. Ook op radio, TV en in de kranten is er veel aandacht voor deze dag tegen pesten. 

 

 

Met trots blikken wij terug op dit resultaat en hebben nieuwe doelen gesteld voor de toekomst, zoals het nieuwe project 'Ik STOP pesten nu, fotoshoots, campagnes, videoclip met dans en nog veel meer.

 

 

 

 

 

 

  Pesten is niet normaal! aldus Bennie Jolink

  Bennie Jolink met oranje bandje tegen pesten: Ik STOP pesten nu! www.stoppestennu.nl

   

   

   

   

   

   

   

   

   

   

   

   

   

   

   

  Voor inschoolse trainingen over pesten verwijzen wij door naar deze door het NJI Praktijk erkende interventies