IkBenOpen campagne YMCA waarvan Stop Pesten Nu ook een partner is | Stop Pesten NU

084-0035994

IkBenOpen campagne YMCA waarvan Stop Pesten Nu ook een partner is

Op 10 oktober 2019 is de allereerste collectieve social media challenge van Nederland gelanceerd. Met als doel mentale gezondheid in Nederland bespreekbaar te maken. Steun onze beweging, deel de cirkel en inspireer anderen om ook mee te doen. Het is tijd dat wij als maatschappij gaan investeren in mentale gezondheid. Spreek je uit als jijzelf of iemand in je omgeving hulp of begeleiding nodig heeft. 

Maak het verschil, want samen maken we mentale gezondheid bespreekbaar

LANCERING #IKBENOPEN, SAMEN MAKEN WE MENTALE GEZONDHEID BESPREEKBAAR

Eindelijk is het zover met ruim 60 partners & supporters lanceert YMCA Nederland de campagne #IkbenOpen. De allereerste collectieve social media challenge van Nederland met als doel mentale gezondheid bespreekbaar maken.

De campagne van #ikbenOpen duurt van 10 oktober 2019 tot 18 oktober 2019. In samenwerking met stichting Out of the box TV is een promotiefilm opgenomen speciaal voor #IkbenOpen. 

 

De challenge

De lancering van #IkbenOpen richt zich op social media met als doel mentale gezondheid onder de aandacht te brengen. De challenge werkt als volgt:

1. Teken een cirkel op je hand
2. Maak een foto of video
3. Plaats deze op je social mediakanalen 4. Gebruik de hashtag #ikbenopen
5. Daag 3 anderen uit ook mee te doen

Samen maken we mentale gezondheid bespreekbaar | #IkbenOpen

Zie meer informatie of hulp ga naar de campagne website: www.ikbenopen.nu

 

 

 

 

Missie

Donderdag 10 oktober 2019 zetten wij Nederland in het teken van mentale gezondheid. Op die dag lanceren wij de allereerste collectieve social media challengevan Nederland. Met als doel mentale gezondheid bespreekbaar maken. Naast bewustwording willen wij Nederland aanmoedigen tot gedragsverandering

Dit doen wij door vraag en aanbod te verbinden. In samenwerking met partner willen wij de route van A naar B verkleinen en versnellen om preventie te bevorderen. 

Missie #ikbenopen Ikbenopen challenge collectief mentale gezondheid bespreekbaar openheid
ambassadeur #ikbenOpen #ikbenopen ikbenopen mentale gezondheid jongeren visie bespreekbaar openheid preventie bewustwording gedragsverandering

Visie

Iedereen wordt geboren met een fysieke en mentale gezondheid. Is het niet ‘gek’ dat we tijdens onze jeugd leren over het belang om teinvesteren in onze fysieke gezondheid, maar dat we weinig aandacht besteden aan onze mentale gezondheid? 

Preventief investeren in bewustwording en gedragsverandering van de jeugd. Wij geloven door partners uit het (werk)veld te verbinden wij de ‘taboes’ in Nederland kunnen doorbreken. 

Wij geloven dat onze onafhankelijke positiekan bijdrage aan het gemeenschappelijk doel van onze partners en wij als collectief mentale gezondheid bespreekbaar maken.

Tip van de redactie

Tip van onze redactie met interessante informatie over pesten en online pesten (cyberpesten):