Koen Kardashian roept massaal op om Yvonne ‘aan te geven’ voor pesten! | Stop Pesten NU

084-8340086

Foutmelding

You may not view this site from your current location.

Koen Kardashian roept massaal op om Yvonne ‘aan te geven’ voor pesten!

Koen Kardashian sprak zich gisteren al uit tegen roddelkoningin ‘Life of Yvonne’. Maar roept nu massaal mensen op om Yvonne ‘ aan te geven’ voor pesten.

Pesten

Koen deelde woensdag een bericht geadresseerd aan Yvonne Coldeweijer, waarin hij duidelijk maakte dat zij een grote factor was bij zijn afkickproces in Zuid-Afrika. 

Zo liet hij o.a. weten: “Zoals je goed wist kampt ik met mijn verslaving: een mentale ziekte waar ik ook suïcidale gevoelens op na hield. Ik zat in de put. Na het zien van jouw video over mij wilde ik niet meer verder. Dat je mij zo erg aan de publiekelijke schandpaal hebt genageld, terwijl je wist hoe slecht het met mij ging. Onder het mom van ‘hopelijk word je hier wakker door geschud koen’. Je had geen enkel recht dit te doen.”

Koen Kardashian roept massaal op om Yvonne ‘aan te geven’ voor pesten!

Oproep

Na zijn post heeft Koen Kardashian enorm veel steunbetuigingen ontvangen van zijn volgers. Maar het blijft toch aan hem knagen dat er zoveel mensen zijn die niks hebben met het werk van Yvonne maar er niks tegen doen. “Daarom roep ik jullie allen op om Life of Yvonne te rapporteren wegens pesten. Juice verspreiden is 1 ding , structureel mensen mentaal kapot maken een ander. Als land heb ik altijd gedacht dat we stonden voor moraal en als ik kijk naar hoeveel mensen het eens zijn met dat pesten niet mag, begrijp ik gewoon niet hoe dit mens zich moeiteloos staande blijft houden.” 

Koen eindigt zijn bericht met het nieuws dat hij op het punt zijn leven te beëindigen door alles wat Yvonne Coldeweijer over hem naar buiten bracht over zijn mentale ziekte.

 

Bron

 

Hypocrisie en leugens in de BN’er-wereld worden nu al een jaar lang keihard blootgelegd door Yvonne Coldeweijer. Veel mensen genieten ervan, maar er is ook kritiek op haar werkwijze.

Hoe ver mag een roddel gaan?

Wat is er gebeurd?

  • Vandaag staat Yvonne Coldeweijer voor de rechter. Zij en haar juicechannel @lifeofyvonne zijn aangeklaagd door zangeres Samantha Steenwijk.
  • In de Insta-stories van het juicechannel schreef Yvonne dat Samantha illegale dieetpillen had gebruikt om af te vallen.
  • Volgens Samantha is dit absoluut niet waar en dus eiste ze via de rechter dat Yvonne een nieuwe story plaatst om te zeggen dat het niet klopt, een schadevergoeding betaalt en de bron bekend maakt waar ze de roddel van heeft.
  • De rechter vindt dat Yvonne het verhaal inderdaad moet rechtzetten en de rechtszaak moet betalen, maar een schadevergoeding hoeft niet. Dit soort 'juice' vind je continu op juicechannels, en nu komt er dus een rechter aan te pas. Hoe ver mag roddelen eigenlijk gaan?

Wat doen juicechannels?

Marwajuicee, Fawrynotsawry, JuiceChannel en Reality.fbi op Insta en Roddelpraat op YouTube. Zomaar wat namen die je waarschijnlijk bekend voorkomen en die je misschien zelf ook volgt. Deze juicechannels delen roddels die ze gehoord hebben over realitysterren en andere bekende Nederlanders.

Hebben ze duizenden volgers aan overgehouden, die hen ook vaak de informatie geven. Yvonne Coldeweijer heeft zelfs een heel informatienetwerk opgebouwd met trouwe volgers, haar 'spionnen'.

Zijn juicechannels anders dan roddelbladen of tv-programma's?

En dat is ook meteen het grootste verschil tussen juicechannels en tv-programma's als RTL Boulevard en Shownieuws. Bij de tv-programma's werken redacties, groepen journalisten dus die alles wat ze binnen krijgen aan tips vaak pas brengen als ze het eerst gecheckt hebben bij bijvoorbeeld de managers van artiesten. Ze vragen dus altijd de reactie van een artiest zelf. En ook brengen ze een roddel vaak pas als ze meerdere bronnen hebben, waarvan ze weten wie het zijn.

Juicechannels worden vaak gerund door één of twee personen en posten soms al een story als ze maar één anonieme tip binnen hebben gekregen. Lang niet altijd wordt dit gecheckt. Omdat het online is en er natuurlijk best wat concurrentie is, is het bij een juicechannel namelijk vooral belangrijk om de juice snel te plaatsen. Hoe vaker je als eerste spannende juice hebt, hoe populairder je kanaal wordt.

Hoe ver mag die juice gaan?

Maar wat als dat wat wordt beweerd heel erg schadelijk is voor degene waar het over gaat? Bijvoorbeeld omdat diegene beschuldigd wordt van strafbare dingen, zoals Samantha Steenwijk nu van het hebben en gebruiken van illegale pillen?

"Het is niet verboden om te roddelen", zei social mediajurist Charlotte Meindersma in een eerder gesprek met de NOS. "Maar sommige roddels worden door de juicekanalen als feit gebracht. En als je iemand dan van iets illegaals beschuldigd mag dat niet." Wat wel mag? "Er mag heel veel zolang je maar heel goed uitlegt dat het om een roddel gaat. En dus niet zegt dat het een feit is."

Doe je dat niet, dan kan iemand naar de rechter gaan. Je wordt dan aangeklaagd voor smaad of laster.

Wat is smaad en laster?

"Bij smaad probeer je expres iemand anders zwart te maken, je probeert dan iemands reputatie op meerdere manieren te verpesten. Bij laster beschuldig je iemand echt van iets dat niet klopt. Vaak worden deze twee samen genoemd, omdat ze veel op elkaar lijken of iemand het allebei doet.", legt mediarechtadvocaat Willem Timmers uit.

"Als je bijvoorbeeld zegt 'hij heeft weleens een fiets gestolen' of 'hij heeft weleens drugs gedeald' en diegene stapt naar de rechter, dan wil de rechter vooral weten of er voldoende feiten en argumenten zijn om dit over iemand te kunnen zeggen. Dat is echt heel belangrijk. Zelfs iemand een leugenaar noemen kan al te ver gaan als je dat niet kunt onderbouwen."

Je mening over iemand geven, dat mag wel. "Dus als je iemand op sociale media lelijk of dik noemt, kan een rechter daar niet zoveel mee. De vrijheid van meningsuiting gaat namelijk heel ver, dat maakt dit soort zaken altijd lastig."

Wat voor straf kun je krijgen?

Stel: de rechter vindt dat je met je roddel schuldig bent aan smaad en laster. Wat voor straf kun je dan krijgen? Volgens Willem Timmers zijn er vier opties.

"Wat het vaakst voorkomt is dat je de roddel van de rechter niet meer mag verspreiden. Verspreid je het verhaal alsnog, dan krijg je meteen een hele hoge boete. Daarnaast moet je alle kosten van de rechtszaak zelf betalen, dus bijvoorbeeld ook de advocaat van degene die je aangeklaagd heeft, plus misschien nog een schadevergoeding. En heb je, net als bijvoorbeeld Yvonne, de roddel online geplaatst? Dan moet je het daar waarschijnlijk ook weer rechtzetten."

Yvonne moet dus twee van deze vier dingen doen: de kosten van de rechtszaak betalen en op haar Insta en YouTube plaatsen dat haar verhaal niet klopte. Toch is ze ook wel blij met de uitspraak. "Ik heb een handleiding gekregen voor mijn juice."

Want, zo zegt ze: "Ik hoef van de rechter geen sluitend bewijs te leveren, maar het enkel aannemelijk te maken." Ook hoeft ze degene over wie het gaat niet nog te bellen voor een reactie en mogen haar bronnen anoniem blijven. "Een overwinning voor alle juicekanalen", schrijft ze op haar insta.

 

Bron NOS stories

Tip van de redactie

Heb je haast? Navigeer dan snel naar:Angela

► Scholen & Professionals Kenniscentrum Pesten in het Onderwijs

► Sportverenigingen Kenniscentrum Pesten in de Sport

► Werkgevers Kenniscentrum Pesten op het WerkJan Joost

► Ouderen Kenniscentrum Pesten in Woonzorgcentra

Tip Stop Pesten Nu

 

Breng snel een bezoekje aan ...

Kenniscentrum (Klassiek) Pesten 

Kenniscentrum Online pesten (cyberpesten)

Kennisbank & Downloadcentrum o.a. Beleid & Factsheets  / Handleidingen / Lesmaterialen Posters / Wetenschappelijke Onderzoeken 

► Ik word gepest, wat kan ik doen

 

 

Stichting Stop Pesten Nu is het enige Erkende Goede Doel tegen Pesten in Nederland!

CBFGoede Doelen NederlandANBIKBUnesco