Kroongetuige afzettingsonderzoek Trump zet punt achter loopbaan na “campagne van pesten, intimidatie en vergelding” | Stop Pesten NU

084-0035994

Kroongetuige afzettingsonderzoek Trump zet punt achter loopbaan na “campagne van pesten, intimidatie en vergelding”

 Lt Col Alexander Vindman arrives at the US Capitol in Washington DC, on 8 July. Photograph: Mandel Ngan/AFP/Getty Images

Luitenant-kolonel Alexander Vindman, een kroongetuige in het afzettingsonderzoek tegen president Donald Trump, trekt zich na meer dan 21 jaar militaire dienst terug uit het Amerikaanse leger. Hij kwam tot de conclusie dat zijn toekomst bij de strijdkrachten “voor altijd beperkt zal zijn” als gevolg van politieke vergelding door de president en zijn bondgenoten, vertelde zijn advocaat tegen nieuwszender CNN.

De 45-jarige Vindman heeft een “campagne van pesten, intimidatie en vergelding” doorstaan onder leiding van de president naar aanleiding van zijn getuigenis in het afzettingsonderzoek vorig jaar, volgens zijn advocaat David Pressman. Minister van Defensie Mark Esper zei in november nog dat Vindman niet bang hoefde te zijn voor vergelding vanwege zijn getuigenis.

Trump ontsloeg Vindman in februari als Oekraïene-expert bij de Nationale Veiligheidsraad (NSC) en zette eveneens zijn tweelingbroer aan de kant die als NSC-advocaat in het Witte Huis werkte en ook een sleutelrol speelde in de afzettingsprocedure.

De afgelopen weken waren berichten naar buiten gekomen dat het Witte Huis probeerde de aanstaande militaire promotie van Vindman naar de rang van kolonel te blokkeren.

 

Bron HLN.be

Doelgroep: 
Pesten op het werk

Tip van de redactie

Tip van onze redactie met interessante informatie over pesten en online pesten (cyberpesten):