Op naar een gezond 2021 | Stop Pesten NU

084-0035994

Op naar een gezond 2021

2020 was ZOZO ...

Corona heeft al onze levens veranderd en zijn sporen nagelaten ... Alles wat vertrouwt was viel onder onze neuzen weg ... De dingen die vanzelfsprekend waren, zijn dit niet meer ... Wij hebben geleerd dat Corona zich niks aantrekt van macht, geld, aanzien en status ... Maar COVID-19 treft ons wel in onze kern, in onze ziel, in onze basisbehoefte van veilig voelen en samen kunnen zijn ... Ineens moeten wij 1,5 meter afstand houden ... mag knuffelen of een kus voor het goede dag zeggen niet meer ... is toiletpapier het nieuwe goud (wie had dit ook kunnen denken?) ... neemt eenzaamheid nog grotere vormen aan ... zijn er geen feesten, bruiloften, concerten, optredens, festivals, theater toegestaan ... De terrassen leeg ... alle horeca gesloten ... uiteindelijk moet voor het einde van het jaar ineens de broekriemen aan ... alle winkels dicht ... horeca nog altijd gesloten ... samen komen mag met max 2 personen ... Niet alleen onze Wereld maar de hele Wereld staat hierdoor letterlijk op de kop.

Het heeft geen zin om tegen alles te vechten ... dit kost heel veel energie en het levert je niks op ... als jij bijvoorbeeld boos op iemand bent of blijft daar merkt en voelt de ander niks van, het eet alleen je eigen energie op ... geef je over aan het niet weten ... geef je over aan wij zien wel waar het schip strand ... meld als je eenzaam bent ... meld als je hulp nodig hebt. Zoveel goede initiatieven voor onze medemens zijn in de Corona tijd ontstaan! Wij zijn er weer voor elkaar, kijken om naar elkaar, zorgen voor elkaar

... soms voel je heel alleen en dan is het fijn dat je bijv met iemand kan bellen of chatten zie dit overzicht ... wij hoeven niet alleen te zijn ... nu niet ... nooit niet. Al deze organisaties staan klaar om je te helpen, steunen en adviseren.

 

Wij wensen jou een Gelukkig Nieuwjaar!

Jij verdient het allerbeste, het allermooiste en het allerliefste!

 

"We proberen een boodschap te vertellen dat eenzaamheid geen ziekte is. In werkelijkheid heb je elkaar gewoon nodig om het tegen te gaan."

Kevin Ligtvoet & Remco Hoogenboom Invisible from Reverze Films on Vimeo.

 
Ik hoop dat jij verliefd wordt op jezelf, je eigen beste vriend wordt! Je zal merken dat je steeds meer mensen zal aantrekken om je heen, die ook op een liefdevolle en respectvolle manier met je omgaan. Ik wens je een fijne reis, een fijne tijd. Er zullen soms goede en soms minder leuke personen op je pad komen. Zie het als een treinreis: Jij zit vanaf je geboorte in de trein. Sommige mensen rijden een aantal stations met je mee. Soms stappen er nieuwe personen in, de ene keer reizen ze kort met je mee en een andere keer wat langer. Ieder mens, iedere ontmoeting leert je nieuwe dingen. Maak veel fouten en vier je fouten, want van fouten kan je leren!
Deze reis is zeker niet altijd makkelijk, ook ik worstel hier nog regelmatig mee. Ik merk wel dat het steeds makkelijker wordt en steeds leuker, mooier en liefdevoller voor mijzelf en daarmee voor anderen.
 
• Wees liefdevol voor jezelf.
• Word je eigen beste vriend.
• Zorg voor jezelf zoals je wil dat anderen dit voor jou doen.
• Hou zoveel als je kunt van jezelf en vermenigvuldig dit x10.000, want dat is wat jij waard bent.
• Je bent uniek en precies goed zoals je nu bent. 
• De Wereld zit te wachten op mensen zoals jij (ook op de momenten dat jij dit misschien zelf nog niet ziet).
• Het feit dat jij bent geboren maakt jou uniek. Niet je werk, je IQ, je geld, je opleiding of eventuele vrienden.
 
Ik wens jou heel veel licht, warmte, liefde en steun met name voor jezelf. 
 
Vele vrijwilligers zetten zich dagelijks in voor Stop Pesten Nu, ook voor deze mensen ben ik zo ontzettend dankbaar. Samen kunnen wij het verschil maken.
Wat ben ik ontzettend blij met jullie lieve mensen!
 
Heel veel liefs,  Patricia Bolwerk

Tip van de redactie

Tip van onze redactie met interessante informatie over pesten en online pesten (cyberpesten):