PATRICIA PAAY VERTELT IN 'M' HOE UITLEKKEN SEKSFILMPJE HAAR VOORGOED VERANDERDE FRAGMENT GEMIST 03.04.2019 | 09:59 UUR | MAAIKE VAN DE GRAAF Patricia Paay (69) schoof vanavond bij talkshow ‘M’ aan om te praten over haar leven na het uitlekken van een sek | Stop Pesten NU

Patricia Paay (69) schoof bij talkshow ‘M’ aan om te praten over haar leven na het uitlekken van een sek

Patricia Paay (69) schoof vanavond bij talkshow ‘M’ aan om te praten over haar leven na het uitlekken van een seksfilmpje waarin ze te zien was. En dat is nogal veranderd, vertelt ze. 

Ook haalt Patricia hard uit naar de media.

PATRICIA PAAY

Volgens de voormalig zangeres is de media medeverantwoordelijk voor de storm rond het lekken van het seksfilmpje. “De grootste teleurstelling vind ik hoe de media ermee vandoor gaan, het nog veel erger maken, en terwijl je ligt, blijven trappen want dat verkoopt en vinden ze leuk”, zei Patricia in talkshow M. “Wat ik allemaal gedaan heb of heb betekend… Wordt daar allemaal niet bij nagedacht? Dat heeft mij het meeste verdriet gedaan.”

JEZELF KWIJT

“Ze gebruiken het, herhalen het tienduizend keer, maken het nog erger. Je bent jezelf helemaal kwijt, want ze maken van iemand iets wat je eigenlijk helemaal niet bent”, vertelt ze Margriet van der Linden. Ook op vrienden kon ze niet altijd rekenen. “Ik heb vrienden gehad die zeiden dat ze niet meer met mij geassocieerd wilden worden.” Linda de Mol, met wie Patricia in september 2017 op de cover stond van LINDA.155 over online shaming, noemt ze ook nog even. “Wie meteen reageerde was Linda de Mol. Dat had ik niet verwacht, maar ik kreeg een prachtige brief. Ik stond zowat te huilen.”

‘MINDER GEBEKT’

De hele affaire rond het seksfilmpje heeft haar leven voorgoed veranderd, merkt ze nu. “Ik ben minder gebekt. Ik durf gewoon dingen niet meer te zeggen, meer verlegen”, aldus Patricia, die het afgelopen week nog merkte tijdens de opening van het hamburgerrestaurant van Gordon. “Daar stonden dan allemaal mensen. Iedereen vond mij zo leuk maar ik ben niet meer zo ‘babbelerig’ tegen iedereen. Dat vind ik jammer”, zegt ze. “Ik was altijd zo geïnteresseerd in iedereen.”

AAN DE BETERE HAND

Ondanks de roerige tijd gaat wel beter met Patricia. “Het gaat goed. Ik voel mij sterk. Ik heb het maar achter mij gegooid. De mouwtjes opstropen en doorgaan.”

 
Embedded video
 

Mouwtjes opstropen en doorgaan: Patricia Paay is terug! Hoe is het met haar twee jaar na het uitlekken van een pikant filmpje? “Wat ik het ergste vind is de schrijvende media en de showbizz. Ze gebruiken het, herhalen het en maken het nog erger dan het is.”

 
 
 

De hele uitzending van M (KRO-NCRV) bekijk je hier. Het gesprek met Patricia Paay begint vanaf minuut 35.25. 

 

Tip van de redactie

Tip van onze redactie met interessante informatie over pesten en online pesten (cyberpesten):