Pesten deze week meer onder de aandacht | Stop Pesten NU

Pesten deze week meer onder de aandacht

Het is deze week de Week Tegen Pesten. Van maandag tot en met vrijdag schenken veel scholen in Nederland extra aandacht aan het pestprobleem. Stichting School & Veiligheid organiseert deze week en stelt lesmateriaal beschikbaar aan docenten.

Dieneke Bleijenburg is juf van groep 1 en 2 van basisschool De Drie Linden in Den Haag. Zij besteedt deze week extra lestijd aan het pesten. “De leerkrachten in de onderbouw lezen prentenboeken voor. Bij sommige prentenboeken hoort dan een les en dan mag je zelf beslissen hoe je die vormgeeft. Ik doe dat het liefst met een spel om ze sociale vaardigheden te leren en elkaar beter te leren kennen”, vertelt juf Dieneke.

Stichting Stop Pesten Nu! gebruikt een andere vorm om het pestprobleem aan de kaak te stellen. Zij maken veel campagnes met bekende Nederlanders, fungeren als hét kenniscentrum van Nederland op het gebied van pesten, maar zij bieden ook lesideeën en -materiaal. “Wij richten ons heel erg op bewustwording en preventie, omdat wij er in geloven dat het belangrijk is om het pesten eerst goed te kunnen herkennen, voordat je het pestprobleem kan aanpakken. Dus dat je weet wat plagen en wat echt pesten is”, aldus oprichtster en voorzitster van de organisatie Patricia Bolwerk.

Verslaggever Tijmen Beijes ging langs bij basisschool De Drie Linden om een impressie te krijgen van hoe deze week eruit ziet.

Beluister het interview hierboven of via deze link
 

Kenniscentrum Pesten per doelgroep

Doneer button

Stichting Stop Pesten Nu vertrouwt volledig op vrijwillige donaties en de inzet van vrijwilligers om haar belangrijke werk mogelijk te maken. Wij ontvangen geen subsidies, waardoor wij volledig afhankelijk zijn van de steun van mensen zoals u.

Tip van de redactie! Heb je haast? Navigeer dan snel naar:

Angela

► Scholen & Professionals Kenniscentrum Pesten in het Onderwijs

► Sportverenigingen Kenniscentrum Pesten in de Sport

► Werkgevers Kenniscentrum Pesten op het WerkJan Joost

► Ouderen Kenniscentrum Pesten in Woonzorgcentra

Tip Stop Pesten Nu

 

Breng snel een bezoekje aan ...

Kenniscentrum (Klassiek) Pesten 

Kenniscentrum Online pesten (cyberpesten)

Kennisbank & Downloadcentrum o.a. Beleid & Factsheets  / Handleidingen / Lesmaterialen Posters / Wetenschappelijke Onderzoeken 

► Ik word gepest, wat kan ik doen