Roxeanne Hazes schrijft kinderboek over pesten | Stop Pesten NU

084-8340086

Foutmelding

You may not view this site from your current location.

Roxeanne Hazes schrijft kinderboek over pesten

Op 12 september verschijnen er bij Kruidvat twee prentenboeken in de serie ‘Onze Wereldboeken’. In deze boeken worden maatschappelijke thema’s toegankelijk gemaakt voor kinderen. De thema’s van de boeken zijn gekoppeld aan een goed doel.

De eerste schrijver, Roxeanne Hazes, is de samenwerking aangegaan met de stichting Stop Pesten Nu! Van haar hand verschijnt er op 12 september het prentenboek ‘Grapje!’ waarin het onderwerp pesten centraal staat. Het boek van Roxeanne Hazes is geïllustreerd door Ann De Bode. Deze speciale kinderboeken zijn gratis verkrijgbaar bij aankoop van Unilever-producten bij alle Nederlandse vestigingen van het Kruidvat. 

De titelreeks ‘Onze Wereldboeken’ maakt maatschappelijk relevante thema’s toegankelijk voor kinderen. Dit gebeurt in samenwerking met diverse goede doelen die door middel van deze boeken de lezers kunnen activeren, informeren en inspireren om met elkaar een betere wereld te realiseren. Per jaar verschijnen er twee boeken. De tweede schrijver wordt in een later stadium bekendgemaakt. De prentenboeken worden in een oplage van 150.000 stuks verspreid. 

Stop Pesten Nu! 

De stichting Stop Pesten Nu! zet zich in om pestgedrag te voorkómen. Onder andere door actieve voorlichting. We spreken van pesten als je door een of meer leeftijdsgenoten bewust en voortdurend beschadigd wordt door negatieve acties. Dat zorgt voor veel verdriet. Ook omdat de meeste kinderen niet vertellen dat ze gepest worden. Ze zijn bang dat hun ouders en leraren fout zullen reageren. Toch is de eerste stap altijd: praat over pesten met iemand die je vertrouwt. 

Pesten kan heel veel consequenties hebben, maar toch wordt er veel gepest. Een op de tien kinderen op de basisschool heeft hiermee te maken. Dat betekent per klas twee tot drie kinderen. Twintig procent van de jongeren wordt online gepest. Dus per jaar spreken we dan over 400.000 jongeren. Dat moet gestopt worden. Om dat te bereiken moeten jonge kinderen het besef krijgen wat pesten met iemand doet. Met het kinderboek van Roxeanne Hazes hoopt stichting Stop Pesten nu! op meer bewustwording bij jong en oud. 

Het boek ‘Grapje!’

Het is voor Roxeanne Hazes de tweede keer dat ze een kinderboek heeft geschreven. Twee jaar geleden heeft ze haar medewerking aan een sinterklaasboek verleend. ‘Ik heb direct ja gezegd,’ laat Roxeanne Hazes weten. ‘Pesten is iets dat mij aan het hart gaat. Ik ben vroeger zelf gepest en een paar jaar geleden ben ik op mijn oude middelbare school langs geweest om daarover te vertellen. Ik wil jongeren bewust maken van wat het met je kan doen, in de hoop dat het op een dag uit de wereld is. Iedere pester die we kunnen bereiken, is er een.’ Roxeanne hoopt dat door dit boek sommige kinderen zich een stuk minder alleen voelen, want pesten is géén grapje. ‘Dat merkt Ziva, de zebra zonder strepen, in mijn boek helaas ook.’

Onze Wereldboeken zijn vanaf 12 september tot en met 25 september verkrijgbaar bij Kruidvat bij aankoop van twee Unilever-producten, waaronder Dove, Axe en Andrélon.

Scholen kunnen de lespakketten, inclusief het digiboek, gratis downloaden via: www.stoppestennu.nl/prentenboek

 

Bron

Doelgroep: 
Kinderen en jongeren
Professionals
Ouders

Tip van de redactie

Heb je haast? Navigeer dan snel naar:Angela

► Scholen & Professionals Kenniscentrum Pesten in het Onderwijs

► Sportverenigingen Kenniscentrum Pesten in de Sport

► Werkgevers Kenniscentrum Pesten op het WerkJan Joost

► Ouderen Kenniscentrum Pesten in Woonzorgcentra

Tip Stop Pesten Nu

 

Breng snel een bezoekje aan ...

Kenniscentrum (Klassiek) Pesten 

Kenniscentrum Online pesten (cyberpesten)

Kennisbank & Downloadcentrum o.a. Beleid & Factsheets  / Handleidingen / Lesmaterialen Posters / Wetenschappelijke Onderzoeken 

► Ik word gepest, wat kan ik doen

 

 

Stichting Stop Pesten Nu is het enige Erkende Goede Doel tegen Pesten in Nederland!

CBFGoede Doelen NederlandANBIKBUnesco