Stichting Stop Pesten Nu korte antwoord vragen | Stop Pesten NU

Stichting Stop Pesten Nu korte antwoord vragen

 

Vragen

  1. Wat is de missie van Stichting Stop Pesten Nu? 
  2. Noem drie doelgroepen waar Stop Pesten Nu zich op richt. (
  3. Wat zijn de drie pijlers van Stichting Stop Pesten Nu? 
  4. Hoe wordt Stichting Stop Pesten Nu gefinancierd? 
  5. Noem twee voorbeelden van de impact van pesten op de samenleving. 
  6. Waarom is de website van Stop Pesten Nu opgenomen als digitaal erfgoed bij UNESCO? 
  7. Wat is het verschil tussen de hulp die Stop Pesten Nu biedt en de hulp van andere organisaties waarnaar zij verwijzen?
  8. Noem drie concrete manieren waarop Stop Pesten Nu bewustwording over pesten probeert te creëren. 
  9. Wat is het doel van het Kenniscentrum Pesten en het Kenniscentrum Online Pesten? 
  10. Welke percentages worden genoemd met betrekking tot pesten op de basisschool, middelbare school en in het hoger onderwijs? 

Antwoorden

  1. De missie van Stichting Stop Pesten Nu is het creëren van een wereld waarin iedereen zich veilig en gerespecteerd voelt, zowel online als offline. Dit doen ze door pesten en online pesten in al zijn vormen te bestrijden.
  2. Stop Pesten Nu richt zich op scholen, ouders, werkgevers, werknemers, sportverenigingen, en woonzorgcentra. Ze bieden deze doelgroepen hulpmiddelen om pesten te begrijpen, te voorkomen en effectief aan te pakken.
  3. De drie pijlers van Stichting Stop Pesten Nu zijn: 1) Kenniscentra Pesten & Online Pesten, 2) Expertisecentrum, en 3) Informatiecentrum. Deze pijlers zorgen voor kennisdeling, bewustwording en het verstrekken van actuele informatie.
  4. Stichting Stop Pesten Nu wordt volledig gefinancierd door vrijwillige donaties. Ze ontvangen geen subsidies en zijn dus afhankelijk van de steun van individuen.
  5. Pesten kan leiden tot emotionele schade bij slachtoffers, zoals eenzaamheid, depressie en zelfmoordgedachten. Voor organisaties kan pesten leiden tot verminderde productiviteit en een onveilig werk- of leerklimaat.
  6. De website van Stop Pesten Nu is opgenomen als digitaal erfgoed bij UNESCO vanwege de rijke bibliotheek met informatie over pesten en online pesten. De Koninklijke Bibliotheek ziet de website als een belangrijk onderdeel van de Nederlandse cultuur en maatschappij.
  7. Stop Pesten Nu biedt geen directe hulp aan slachtoffers van pesten. In plaats daarvan verwijzen ze naar andere organisaties die gespecialiseerd zijn in het bieden van persoonlijke hulp en advies.
  8. Stop Pesten Nu creëert bewustwording door campagnes en voorlichtingsinitiatieven te lanceren, media te ondersteunen bij het maken van content over pesten, en te fungeren als vraagbaak voor professionals en het publiek.
  9. Het doel van de kenniscentra is om partners toegang te geven tot diepgaande inzichten en expertise over pesten en online pesten. Ze bieden beleidsinstrumenten, lesmateriaal, posters en wetenschappelijk onderzoek om te helpen bij preventie en aanpak.
  10. Op de basisschool wordt 17% van de leerlingen gepest. Op de middelbare school is dat 9% en in het hoger onderwijs (MBO, HBO, universiteit) is dat 7%. Dit laat zien dat pesten op alle onderwijs niveaus voorkomt.