Stille tocht of herdenking overledene ivm pesten is NIET de oplossing ... | Stop Pesten NU

084-0035994

Stille tocht of herdenking overledene ivm pesten is NIET de oplossing ...

Een Stille tocht of herdenking is vaak niet de oplossing bij pesten of online pesten (cyberpesten) zoals bij Tim Ribberink, Fleur Bloemen, Marwan Benkodad, Tharukshan Selvam en anderen. Wij brengen de persoon hier niet mee terug en het voelt als mosterd na de maaltijd. Bij pesten zien altijd heel veel mensen dat iemand gepest wordt maar niemand doet iets. Alle mensen die bij een herdenking van de gepeste staan is inclusief de meelopers, de pesters en de omstanders die allemaal niks hebben gedaan om het slachtoffer te steunen. Nu pas! NU het TE LAAT is wordt er meegedaan met een Stille tocht of herdenking.
 
Maar waar was jij toen hij/zij er nog was en gepest werd? Waarom deed jij toen niks? Nu heeft hij/zij er niks meer aan. Maak het verschil, wees een held en kom voor een ander op.
Tips om pesten te stoppen https://www.stoppestennu.nl/tips-wat-...
Bellen, chatten of mailen met vragen over pesten https://www.stoppestennu.nl/bellen-ch...
 
TIP!
Kijk tijdens een herdenking of stille tocht om je heen in de ogen van de andere mensen. Besef dan dat van alle 10 leerlingen die je ziet dat er 1 persoon dag in dag uit wordt gepest (2 tot 3 leerlingen per klas), bij elke volwassene is het 1 op de 8 werknemers en 1 op de 5 bejaarden. Besteed aandacht aan pesten voor al deze mensen die hier tussen staan, laat ze weten, zien en horen dat zij er niet langer alleen voor hoeven te staan en dat jullie allemaal zoals jullie daar bij de herdenking of Stille Tocht zijn gaan helpen om het pesten te stoppen.
 
Pesten is te stoppen en het begint bij jou! Wij geloven erin dat pesten is te stoppen door het klein te maken en op individueel niveau een keuze te maken en te zeggen: Ik STOP pesten nu! Alle veranderingen beginnen klein en beginnen bij onszelf. Stop Pesten Nu en 'Samen maken wij het verschil tegen Pesten'. Jij hebt de keuze om te stoppen met pesten. Jij hebt de keuze niet mee te lopen. Jij hebt de keuze door er iets van te zeggen als je het ziet gebeuren. Jij hebt de keuze om iemand te helpen die gepest wordt. Jij hebt de keuze om in te grijpen als je ziet dat het gaat om een situatie om meerdere personen/kinderen tegen één zijn. Jij hebt de keuze als je iemand in de pauzes altijd alleen ziet zitten door erbij te gaan zitten, met hem of haar te gaan praten of in gesprek te gaan. Jij hebt de keuze om andere kinderen/personen te laten zien dat het echt niet cool is om te pesten. Jij hebt de keuze door niet langer weg te kijken als je ziet dat er gepest wordt. Jij hebt de keuze te melden dat iemand in jouw team/klas gepest wordt en hulp voor die persoon te zoeken.
 
Kortom ... Jij hebt de keuze Als jij zegt: Ik STOP pesten nu! dan betekent dit niet dat je er altijd tussen moet springen. Het is altijd van belang dat je eerst kijkt of het veilig is om te reageren. Is het niet veilig, probeer dan hulp te zoeken of halen (ouders, opvoeders, vrienden, collega's) of houdt het slachtoffer in de gaten en vang hem/haar op zodra je kunt. Een kleine glimlach, een helpende hand betekent zoveel voor een slachtoffer, je voelt je dan niet helemaal alleen meer staan. Ookal is het probleem dan nog niet direct opgelost, het is dan in ieder geval een klein begin. Een begin naar een oplossing waar pesten wordt gestopt. Jij kan het verschil maken. Dus kom in actie en zeg tegen jezelf: Ik STOP pesten nu!
 
Ik twijfel soms is het pesten ja of nee? Het antwoord is simpel ... voelt het goed wat je ziet? Of niet? Ik twijfel ja/nee ... Je twijfelt doordat je van binnen een onprettig gevoel krijgt, je ziet dingen waarvan je denkt dit vind ik niet leuk of dit ziet er niet fijn uit. Daar komt onze twijfel vandaan, wij vragen ons op dat moment af klopt het wat er gebeurd. Eigenlijk alleen al het feit dat wij hierover twijfelen zegt ons dan dat wij iets signaleren wat wij niet fijn vinden en als je iets niet fijn vindt dan is het antwoord: ja dit is pesten Want als iedereen het nu leuk zou vinden en iedereen geniet, en om de beurt maken jullie grappen over elkaar dan voelt de sfeer en alles goed en voelt alles fijn en dan is het plagen. Als ik het grappig bedoel, is dit dan pesten?
 
De ontvanger bepaalt of het plagen of pesten is. Dus ook al zou ik iets nog zo grappig hebben bedoeld als diegene waar ik dit tegen zeg dit niet leuk vindt dan heb ik hem of haar gepest.

 

Dit is een goede speech voor bij de Stille Tocht die alle bovenstaande voors en tegens benoemd, Bron RTL Nieuws

Emotionele speech na dood Marwan (15): 'Pesten kán niet, jongens'

De 15-jarige Marwan werd dood gevonden in zijn slaapkamer in Hilversum. Een goede kennis die Marwan ziet als zijn eigen broertje, nam bij zijn herdenking het woord.

Doelgroep: 
Kinderen en jongeren
Professionals

Tip van de redactie

Tip van onze redactie met interessante informatie over pesten en online pesten (cyberpesten):