Van Engelshoven neemt seksuele intimidatie-meldingen in Kamer serieus | Stop Pesten NU

Van Engelshoven neemt seksuele intimidatie-meldingen in Kamer serieus

Minister van Engelshoven van Onderwijs, Cultuur en Wetenschap neemt de meldingen over seksuele intimidatie in de Kamer erg serieus. Donderdag bracht NRC naar buiten dat zeven Tweede Kamerwerknemers melding hebben gedaan over seksuele intimidatie. Dat bleek uit een werkbelevingsonderzoek voor het personeel van de Kamer.

Geen van de slachtoffers is tevreden met de afhandeling van hun zaak. Van Engelshoven wil voor een veilige werkomgeving zorgen voor alle werknemers in de Kamer. ”Elke melding is er een teveel, we moeten in de Kamer kijken hoe wij dit soort meldingen kunnen voorkomen zodat er voor iedereen een prettige werkomgeving is.”

Uit het werkbelevingsonderzoek kwam ook naar voren dat er gediscrimineerd en gepest wordt op de werkvloer in de Kamer. Van de 300 personeelsleden die mee hebben gedaan aan het onderzoek klagen er 33 mensen over agressie op de werkvloer. 22 werknemers geven aan dat ze gepest worden, en 18 mensen voelen zich gediscrimineerd. Ook zijn veel mensen bang om fouten te maken.

Het werkbelevingsonderzoek werd ingesteld naar aanleiding van de #MeToo-discussie die oplaaiden. Niet alle werknemers hebben meegedaan aan het onderzoek van de 415 werknemers in de Tweede Kamer hebben 300 het onderzoek ingevuld. Dat zijn de mensen van alle ondersteunende diensten, zoals griffiers, koks en onderhoudsmedewerkers. Het gaat niet om Kamerleden of fractiemedewerkers.

Bron Hart van Nederland 

 
Doelgroep: 
Pesten op het werk

Tip van de redactie

Tip van onze redactie met interessante informatie over pesten en online pesten (cyberpesten):