Verhuizen enige oplossing voor jarenlange burenruzie Swolgen | Stop Pesten NU

084-0035994

Verhuizen enige oplossing voor jarenlange burenruzie Swolgen

Een burenruzie in het kerkdorp Swolgen is zo uit de hand gelopen, dat een van de partijen beter kan verhuizen. 

Dat zei de politierechter vrijdag, die ook geen andere oplossing had voor het langslepend conflict.

Pesten en treiteren
De ruzie in Swolgen sleept zich al jaren voort. Aan de Kanakker wordt over en weer gepest en getreiterd. Stellen geven elkaar de schuld en allerlei bemiddelingspogingen hebben tot niets geleid. Sterker nog, het wordt alleen maar erger. De situatie is inmiddels zo erg dat elke actie in de straat door camera’s wordt opgenomen. Want als de pesterijen op film staan, is er tenminste bewijs, zo redeneren de bewoners. 

De pesterijen variëren van de auto opzettelijk voor de oprit parkeren tot elkaar verrot schelden. Het kwam zelfs al tot een handgemeen. 

Rechtszaak
Peter van Boekhold, een van de buren, moest vrijdag voor de rechter verschijnen omdat hij de auto van de buurman opzettelijk zou hebben vernield. Hij en zijn buurman delen de oprit en daar is het conflict ooit mee begonnen. Sindsdien geven ze elkaar nauwelijks ruimte en zou Peter opzettelijk de auto van zijn buurman hebben vernield. Maar die vernieling is maar een klein onderdeel van onderlinge haat en nijd. 

Homohaat 
Peter verwijt de buurt dat ze hem en zijn vriend treiteren omdat ze homo zijn. De buren zeggen op hun beurt dat ze juist door het homostel worden gepest. Ook gemeente, politie en bemiddelingsbureau’s hebben zich al met de kwestie bemoeid, maar tot nu toe zonder succes.

Verhuizen
Peter wil inmiddels het liefst verhuizen, maar zegt dat Wonen Limburg, nauwelijks meewerkt. Ook de rechter zei vrijdag dat verhuizen de beste optie is. "Ik kan dit nu niet voor u oplossen, maar ik hoop wel oprecht dat aan alle ellende in die straat een einde komt. Ik gun dat iedereen die daar woont. Zoveel stress en woede, het leven moet in Swolgen weer van de zonnige kant worden bekeken."

Bron Limburg1

 

Tip van de redactie

Tip van onze redactie met interessante informatie over pesten en online pesten (cyberpesten):