Wanhoopsoproep van moeder aan school pestkop weg of mijn kind | Stop Pesten NU

Wanhoopsbrief van moeder aan school pestkop weg of mijn kind

Pesten is echt een heel groot probleem lieve lezers. Dagelijks ontvangen wij verhalen zoals deze.

Alleen de pester wegsturen lost niks op, de groep is al onveilig en dan staat er een nieuwe leider op (vaak 1 van de meelopers). De gepeste wegsturen lost ook niks op, er wordt dan een ander kind slachtoffer. Scholen zijn wettelijk verplicht om pesten aan te pakken. Pesten is te stoppen, maar het is een groepsproces en moet als zodanig worden aangepakt. Een interventie op de groep is hier hard nodig.

- - -  Artikel RTL NIeuws - - -

Amelia (10) gaat vandaag niet naar school. Haar wanhopige moeder houdt haar uit protest thuis, ook de rest van de week, schrijft ze in een open brief op Facebook. De school van Amelia zou al 2,5 jaar te weinig doen om het pesten te stoppen.

Twee weken geleden bereikte het pestgedrag een piek, schrijft moeder Asmae Azzamouri. "Mijn dochter werd tijdens de les in het gezicht geslagen met een zwelling tot gevolg", zegt ze tegen RTL Nieuws.

Depressief kind

Het liefst haalt Asmae haar dochter van school, een basisschool in Almere. "Ik heb een depressief kind, mijn dochter slaapt slecht en wil soms niet opstaan omdat er een pestkop rondloopt. 'We zitten er bovenop', zegt de school, maar deze week was het weer raak. Ze werd na school opgewacht."

Maar Amelia wil helemaal niet van school. Het meisje heeft daarom 'alle moed bij elkaar geraapt' en de directrice van school een emotionele brief geschreven. Ze smeekt om hulp zodat het pesten ophoudt.

Lieve vrienden,

Ik ben als moeder ten einde raad. Ruim 2.5 jaar wordt mijn lieve dochter Amelia gepest op school. Twee weken geleden bereikte het pestgedrag een piek toen mijn dochter tijdens de les in het gezicht werd  geslagen met een zwelling tot gevolg. Mijn arme meid heeft in alle wanhoop de moed bij elkaar geraapt om de directrice deze hartbrekend brief te schrijven, waarin ze haar smeekt om hulp omdat wij (ouders) haar van school willen halen. Uiteraard hebben we wéér het zoveelste gesprek met school gehad zonder concrete maatregelen. ‘We zitten er bovenop,’ is de belofte. En deze week was het weer raak. Zowel fysiek als verbaal ontkomt Amelia niet aan deze pestkop. 

Ik zie haar het liefst op een andere school, maar zij vindt dat ik haar dubbel straf door háár weg te halen in plaats van de pestkop. ‘Oneerlijk’ vindt ze het en ik kan haar geen ongelijk geven.
Daarom houd ik haar uit protest deze week thuis. Ik dwing de school langs deze weg: pestkop weg of mijn dochter weg. Wat zouden jullie doen? Wie heeft dit eerder meegemaakt en kan me adviseren welke vervolgstappen ik eventueel kan ondernemen (juridisch) om school te dwingen op te treden?

VRIENDEN, PAPA’S, MAMA’s, MENSEN, WAT MOET IK DOEN OM TE VOORKOMEN DAT MIJN DOCHTER ZICH EEN KEER OPKNOOPT?!!!

Liefs,
Een wanhopige moeder 

UPDATE >> lees onderstaand verzoek <<

Wij willen iedereen bedanken voor alle goed bedoelde adviezen, medeleven en troostende woorden. Dit wordt ontzettend gewaardeerd. Wij begrijpen dat het bericht bepaalde emoties losmaakt, maar het mag nimmer leiden tot bedreigingen tegenover het kind of de ouders. Het doel van dit bericht is om JURIDISCH advies in te winnen waar beide partijen bij gebaat zijn. We hebben ten slotte te maken met kinderen die beiden een vorm van zorg nodig hebben. 

Nogmaals dank, vooral namens Amelia

 

Moeder Asmae: "Amelia vindt dat ik haar dubbel straf door háár weg te halen in plaats van de pestkop. 'Oneerlijk' vindt ze het en ik kan haar geen ongelijk geven."

Wanhoop

Dus houdt de wanhopige moeder haar dochter een week thuis. "Ik dwing de school langs deze weg: pestkop weg of mijn dochter weg. Wat kan ik anders doen als ouder om te zorgen dat eindelijk treffende maatregelen worden genomen?"

Amelia zou niet de enige zijn die last heeft van de pester. Asmae heeft contact met de ouders van vier andere kinderen, vertelt ze.

Zelfvertrouwen

Amelia schrok eerst even dat haar moeder haar brief aan de directrice had gedeeld. "Ze is timide en hoeft niet in het middelpunt van de aandacht te staan. Door de lieve reacties krijgt ze gelukkig langzaam haar zelfvertrouwen terug. 'Misschien gaan andere kinderen die gepest worden door mij ook een brief naar school schrijven', zei ze dit weekend."

De directrice van de school wil 'in het belang van het kind' niet reageren op vragen van RTL Nieuws.

 

Bron RTL NIeuws

 

Tip van de redactie

Tip van onze redactie met interessante informatie over pesten en online pesten (cyberpesten):