Winnares kleurplaat wedstrijd Stop Pesten Nu | Stop Pesten NU

084-0035994

Winnares kleurplaat wedstrijd Stop Pesten Nu

Jessica Braat uit Alphen aan de Rijn (11 jaar) is de winnares van onze kleurplaat wedstrijd, hieronder verteld Jessica haar motivatie:

Ik ben Jessica elf jaar oud en ik zit in groep 8. Ik wil wat vertellen over iets dat we niet moeten accepteren in Nederland, maar ook in heel de wereld en dat is pesten. Ik heb niet meegedaan omdat ik het leuk vond om is een keer mee te doen aan een tekenwedstijd, maar omdat ik niet wil dat pesten ook nog maar een keer in de wereld voorkomt. Zelf ben ik nooit gepest of heb ik niemand gepest, maar ik weet wel dat het erger dan erg voelt om gepest te worden. Pesten komt niet alleen bij kinderen voor, daar heb je het wel het meest over als je over pesten praat. Maar ook volwassenen kunnen heel hun leven er last van hebben. Er zijn gewoon te veel mensen waarvan hun leven wordt verpest door pesten. Daarom heb ik deze kleurplaat ontworpen: om pesten te laten stoppen.

De boodschap in mijn tekening zegt dan ook: pesten moet stoppen rond heel de wereld. Als je het ziet, help hem\haar dan. Zeg het tegen zijn/haar ouders, leraren, vrienden. Vraag ook om meer hulp. Want samen staan we sterk, samen kunnen wij de wereld beter maken.