Zeeuw schrijft thriller tegen pesten: 'Het is een gruwelijk verhaal geworden' | Stop Pesten NU

084-0035994

Zeeuw schrijft thriller tegen pesten: 'Het is een gruwelijk verhaal geworden'

Kan een thriller helpen tegen pesten? Schrijver Peter de Boevere uit Goes denkt van wel. Afgelopen vrijdag heeft hij zijn nieuwe boek Klas Genoten uitgebracht. De auteur denkt dat pesten grote gevolgen kan hebben voor iemand die slachtoffer is geweest. "Het is een gruwelijk verhaal geworden."

Het fictieve verhaal van De Boevere speelt zich af op de Paulus Mavo in Vlissingen, een school die echt bestaan heeft. "Het gaat over een man die in zijn middelbare schooltijd vier jaar lang systematisch gepest is door een groepje medeleerlingen. Pesten kan een verwoestend gevolg hebben. Deze man is zover gekomen dat hij na 25 jaar wraak heeft genomen", vertelt de schrijver in het radioprogramma Zeeland wordt Wakker. De Boevere heeft op een voorloper van de Paulus Mavo gezeten, de Paulus Ulo.

De schrijver heeft zelf een leuke tijd gehad op die school, maar zegt dat er toen nauwelijks over pesten werd gesproken. "Ik kan me niet herinneren dat wij iemand gepest hebben, maar we hebben wel min of meer mensen genegeerd, dat is misschien minstens net zo erg. Dat je in een groep zit en voelt dat je er niet bij hoort. Ik denk dat je dan niet met veel plezier naar school gaat."

Pas toen De Boevere aan het verhaal bezig was, is hij zich gaan realiseren wat je als kind -bewust of onbewust- doet, grote gevolgen kan hebben voor degene die gepest wordt. De schrijver kan twee personen uit zijn schooltijd herinneren die gepest werden. "Ik weet niet hoe het met die mensen verder is gegaan, ik laat de persoon in kwestie wraak nemen."

Peter de Boevere is topman bij Zorgstroom geweest. Na zijn pensioen is hij aan de slag gegaan met zijn liefde voor thrillers en is hij boeken gaan schrijven. Twee jaar geleden bracht hij De Nollebosmoorden en De jacht op de Blauwe Paarden uit.

 
Peter de Boevere schrijft thriller tegen pesten (foto: Omroep Zeeland)
Bron Omroep Zeeland
 

Tip van de redactie

Tip van onze redactie met interessante informatie over pesten en online pesten (cyberpesten):