Zet echte stappen tegen pesten: teken de petitie Stop pesten op het Werk! | Stop Pesten NU

084-0035994

Zet echte stappen tegen pesten: teken de petitie Stop pesten op het Werk!

Teken de petitie Stop pesten op het Werk!

Zoals op 19 april ook vele bekende Nederlanders zullen doen tijdens het grote event in Ouwehands Dierenpark, de landelijke dag tegen pesten. De Ambassadeurs van Stop Pesten Nu zullen aanwezig zijn op deze dag en hun handtekening op deze petitie zetten een paar namen zijn: Joep Sertons, Mary-Lou van Steenis en Robert Schoemacher maar er zullen nog vele andere Ambassadeurs aanwezig zijn.

Pesten op de werkvloer gebeurt dagelijks en de gevolgen zijn desastreus als het jou overkomt of iemand die je kent. Alleen als we met zijn allen een vuist maken, kunnen we het stoppen.

Daarom starten wij - Stichting Pesten op de Werkvloer, Stichting Stop Pesten Nu en de Vrije Universiteit (VU) Adriba - de campagne Stop pesten op het Werk! Met deze petitie willen we de politiek dwingen nu echt meer te doen: alleen als je echt aanpakt, stop je pestgedrag op het werk.

We zijn heel blij dat het ministerie van SZW de voorlichtingscampagne Pesten op de werkvloer dit jaar gaat inzetten, en zo nieuwe slachtoffers wil voorkomen. Maar echte stappen zet je pas als je alles doet: bestaande slachtoffers adequaat helpen, bedrijven op hun verantwoordelijkheid wijzen en helpen bij preventie en voorkomen dat pestgedrag nieuwe slachtoffers eist.

Denk je dat het goed geregeld is in Nederland, omdat in de wet staat dat pesten op de werkvloer moet worden aangepakt? Mis! Door slechte handhaving en slechte begeleiding blijven er slachtoffers op het werk bijkomen die voor hun leven zijn getekend, en houd je verpeste werksferen en collega’s die hun werk hierdoor niet meer goed kunnen doen. Pesten op het werk kost een slachtoffer vaak zijn gezondheid en zijn baan, en de Nederlandse samenleving jaarlijks miljarden.

De aanpak van pesten op de Nederlandse werkvloer is nu een wassen neus. De overheid is in deze een papieren tijger zonder tanden, die niet effectief kan optreden tegen pesten op het werk. Het lijkt er zelfs op dat de overheid niet kan opkomen voor de slachtoffers, maar de pesters in de hand speelt door onvoldoende te handhaven. Zo komt de gewenste preventie natuurlijk nooit op gang.

De instanties die zich richten op die aanpak moeten echte tanden voor handhaving krijgen. En meer middelen voor:

·       goede hulp voor slachtoffers

·       beschikbaarheid onafhankelijke vertrouwenspersonen, artsen en mediators

·       het uitbreiden toegankelijkheid en bevoegdheden Landelijke Klachtencommissie Ongewenst Gedrag

·       het allerbelangrijkste: preventie en bewustwording


Samen stoppen we het pesten op de werkvloer!
 

URL petitie: http://petities.nl/petitie/stop-pesten-op-het-werk

Tip van de redactie

Tip van onze redactie met interessante informatie over pesten en online pesten (cyberpesten):