16 april 2015 DRTV Nationale Sportweek workshop over Pesten | Stop Pesten NU

16 april 2015 DRTV Nationale Sportweek workshop over Pesten

Van 18 tot en met 25 april staat sportief Nederland in het teken van de Nationale Sportweek 2015.

In Deventer vindt de officiële aftrap van de NaRadio en TV Deventer workshop Stop Pesten Nu voor trainers en coaches bij Verenigingen over pesten op de sportclubtionale Sportweek 2015 plaats op 19 april middels de Salland Zorgverzekeringen IJsselloop en het gelijktijdige Sportief Deventer Event.

De Nationale Sportweek is opgezet om te laten zien hoe gezond, maar vooral hoe leuk sporten is. In dat kader is een belangrijke doelstelling van Sportbedrijf Deventer tijdens de Nationale Sportweek het vergroten van de bekendheid van het lokale sportaanbod en mensen ‘verleiden’ tot (sport)deelname.

De Nationale Sportweek is de ideale week om mee te doen met een proeftraining bij een sportvereniging. Met de Sportkaart 2015 kunnen aspiranten zelf ervaren of er een sportvereniging in Deventer is die bij hen past. Er zijn verenigingen in de volgende soorten sporten die meedoen aan de Sportkaart 2015: rugby, atletiek, korfbal, zwemmen, honk- en softbal, voetbal, mountainbiken en handbal.

De Salland Zorgverzekeringen IJsselloop is dé loop voor Deventer hardlopers. Op 19 april gaan 5754 hardlopers van verschillende leeftijden en niveaus van start op de verschillende afstanden.

Gelijktijdig aan de IJsselloop op 19 april is het Sportief Deventer Event. Op deze sportmarkt op het Boreelplein in Deventer verzorgen verschillende sportverenigingen en sportclubs uit Deventer van 11.00 tot 16.00 uur workshops en demonstraties om bezoekers kennis te laten maken met het sportaanbod in Deventer.

Op donderdag 23 april organiseert Sportbedrijf Deventer in samenwerking met Sportbedrijf Raalte en Ut Huus Olst-Wijhe van 19.30 tot 21.30 de workshop Stop Pesten Nu bij Sport- en Belevingcentrum De Scheg. De workshop is gericht op trainers, coaches en ouders van leden van sportverenigingen en leert hen pestgedrag te herkennen, erkennen en hoe erop te reageren. Aanmelden voor deze workshop is mogelijk via de website van Sportbedrijf Deventer.

Burgemeester Andries Heidema opent op vrijdag 24 april bij Sport- en Belevingscentrum De Scheg de Koningsspelen op ludieke wijze en wordt bijgestaan door de landelijk bekende tv-presentator Pepijn Gunneweg bij Zapp lees verder >>