Hulp nodig bij pesten? Praat of chat hier dan over | Stop Pesten NU

084-0035994

Bellen, chatten, mailen over pesten

Praat erover

Als je gepest wordt dan is het ontzettend belangrijk om hierover te praten. Hier zijn een aantal redenen voor. Als eerste is het belangrijk dat jij je hart kunt luchten. Door het met iemand te bespreken kom je misschien ook wel tot ideeën of oplossingen. Daarnaast voorkom je dat deze ervaringen in jouw lichaam vast blijven zitten en dat dit jouw eigenwaarde en zelfvertrouwen aan tast.

“Praat erover. Want als jij niet praat, bescherm je de dader. Als jij wel praat, bescherm jij jezelf!”

Ook pestkoppen profiteren van het feit als jij niemand iets durft te vertellen. Hierdoor durven zij dan weer door te gaan, ze weten dat ze dan toch niet geconfronteerd worden met hun gedrag. In feite maken wij het met name voor de pestkoppen makkelijk door hier niet over te praten en wij maken het voor ons zelf moeilijker. 

Kies iemand die je vertrouwt om mee te praten. Het moet iemand zijn waar jij je veilig voelt en dat jij het gevoel hebt dat hij/zij respectvol met jouw verhaal omgaat. Zoek dan samen naar oplossingen en meldt dat jij niet wil dat iedereen het weet.

Geef duidelijk aan dat jij zoekt naar een goede oplossing zonder dat de pestkoppen gelijk weten dat dit van jou afkomstig is. Als je durft mag je het uiteraard openlijk oppakken en bespreekbaar maken maar de keuze hiervoor ligt bij jou. Jij moet je hier fijn bij voelen. 

Wat kan je als ouder doen als de school niet mee werkt, zie routekaart

 

Organisaties met wie jij kan bellen, chatten & mailen met vragen over pesten:

 

Stichting Stop Pesten Nu heeft niet de mogelijkheid om iedereen individueel hulp te bieden aangezien wij een klein team met vrijwilligers zijn. Wij vinden het uiteraard wel heel belangrijk dat jullie er met iemand over kunnen praten en om deze reden houden wij bij, bij welke partijen je terecht kunt met jouw vragen.

 

Dit lied is speciaal gemaakt voor iedereen die gepest is/wordt. Beluister dit lied gemaakt door onze Ambassadeur Thomas Cammaert

 

 

 

Kinderen & Jongeren Praten, chatten & advies over pesten 

 

8 t/m 18 jaar De Kindertelefoon 

De Kindertelefoon is er voor alle kinderen en jongeren van 8-18 jaar die in vertrouwen willen praten. Je kunt met ons bellen en chatten of een bericht plaatsen op de website. Als je met ons belt of chat, praat je met een speciaal getrainde Kindertelefoon-medewerker. Zij luisteren naar je. Op de website kun je ook een bericht posten of zelf reageren op andere kinderen en jongeren.  

BEL met de Kindertelefoon 0800-0432 (gratis & anoniem).  Elke dag van 11.00-21.00 uur, zaterdag en zondag van 14.00-20.00 uur of chat  ...

Chatten met de Kindertelefoon (tussen de 13 en 18 jaar)Volg deze link om naar chatgedeelte van de Kindertelefoon te gaan

Je chat met een vrijwilliger van de Kindertelefoon die minimaal 18 jaar oud is. Ben je tussen de 13 en 18 jaar dan kun je chatten met iemand van De Kindertelefoon tussen 11 uur ’s ochtends en 9 uur ‘s avonds. In de weekenden is de chat open van 2 tot 8 uur
OF
kies voor een PEER CHAT: Je chat met een jonge vrijwilliger van de Kindertelefoon of anders gezegd met een leeftijdsgenoot. De leeftijd van deze vrijwilliger ligt tussen de 16 en 21 jaar. Elke werkdag zijn twee jonge vrijwilligers van  (tussen de 13 en 18 jaar) tussen 18 en 20 uur bereikbaar.  
 
Chatten met de Kindertelefoon (tussen de 8 en 12 jaar): Dan kun je chatten met iemand van De Kindertelefoon tussen 11 uur ’s ochtends en 9 uur ‘s avonds. In de weekenden is de chat open van 2 tot 8 uur. Je chat anoniem en in vertrouwen met ons. Volg deze link om naar chatgedeelte van de Kindertelefoon te gaan

 
 

Fier, Direct hulp of advies nodig?

Je kunt 24 uur per dag 7 dagen per week contact opnemen voor hulp en advies. Je kunt (anoniem) je vraag stellen of je verhaal vertellen aan een van onze hulpverleners. Bel met 088 - 20 80 000 of stel je vraag via aanmeldingen@fier.nl

Fier biedt hulp aan mensen die veel hebben meegemaakt en daardoor bijvoorbeeld problemen hebben in het gezin, in het contact met vrienden, in de relatie, op school of werk. Misschien maak je je zorgen om jezelf, je kind of een kennis/vriend.

Bel in acute noodsituaties altijd 112

 www.fier.nl Openingstijden chat: ma t/m vrijdag van 16.00 uur - 06.00 uur, zaterdag en zondag van 20.00 uur - 06.00 uur

 

Politie SPOED

Bij spoed:
Bel 112. Bel 112 in levensbedreigende en heterdaad situaties zoals bij pesten dat u ziet dat iemand in elkaar geslagen wordt.

 

Geen spoed, wel politie nodig?

 

Het kan ook gebeuren dat u wel politie nodig heeft, maar de situatie niet levensbedreigend of op heterdaad is.

Bel dan naar het landelijke politienummer: 0900-­8844. 

 
 
Ouders & Opvoeders Praten, chatten & advies over pesten
 

Meldingen en klachten over sociale veiligheid op scholen Onderwijs inspectie

Als uw melding betrekking heeft op het gebied van sociale veiligheid, kunt u hiervoor ook terecht bij een vertrouwensinspecteur.  Denk hierbij bijvoorbeeld aan (digitaal) pesten, discriminatie, geweld en seksuele intimidatie. Meer informatie hierover vindt u op de pagina 'Vertrouwensinspecteurs'. De vertrouwensinspecteurs zijn alle werkdagen tijdens kantooruren (08.00-17.00 uur) bereikbaar op het nummer: 0900 111 3 111 (lokaal tarief). 

Telefoon: Vertrouwensinspecteurs: 0900 111 3 111 (lokaal tarief)

 
 
 

Ouders & Opvoeders 

Bel 0800-5010 tussen 10:00 en 15:00 (gratis) of mailvraag@oudersonderwijs.nl

Scholen moeten pesten tegengaan en zorgen voor een veilige school. Hoe ze dit doen, mogen zij zelf bepalen. We zetten de belangrijkste regels wat betreft pesten op een rij en adviseren u welke stappen u het beste kunt nemen. 

 

 
 
 
18+ Volwassenen Praten, chatten & advies over pesten
 

Volwassenen & Ouderen MIND Korrelatie 

MIND Korrelatie is een landelijke organisatie. Wij bieden anonieme, professionele, psychische en psychosociale hulp. MIND Korrelatie geeft individueel advies en hulp aan iedereen die hierom vraagt. Dit kan telefonisch en online. Bij MIND Korrelatie werken psychologen en maatschappelijk werkers. We luisteren, adviseren en verwijzen zo nodig door naar passende hulp.

Als je gepest wordt is het niet gemakkelijk hierover te praten. Het is ook moeilijk om toe te zien als een dierbare gepest wordt, een kind, partner of ouder – maar ook als deze zelf pest. Neem gerust contact op met MIND Korrelatie. Wij bieden u hulp en advies, toegespitst op uw persoonlijke situatie. U kunt bellen, mailen of chatten. 

Hulp nodig? 
  • Tel: 0900 - 1450 (maandag t/m vrijdag 09:00 - 18:00) € 0,15 p/m
  • What's app:  06 - 13 86 38 03

of stuur een e-mail naar vraag@korrelatie.nl

 
 
 

De Luisterlijn (alle dagen van de week 24/7) Dag en nacht een luisterend oor

voor jongeren 18+ , volwassenen & ouderen

Bellen met de telefonische hulpdienst kan anoniem, dag en nacht, alle dagen van de week, het hele jaar door. Want praten lucht op. Wanneer je pijn hebt of ergens over piekert; op de momenten dat je je alleen voelt of juist blij. Sensoor geeft je even dat steuntje in de rug. De hulp is vrijblijvend en anoniem.

Bel 0900-0767 (24/7) voor een luisterend oor (5 cent per minuut plus eventueel de kosten voor je provider) of bel een lokaal nummer (alleen de kosten voor je provider).

 

 

Fier, Direct hulp of advies nodig?

Je kunt 24 uur per dag 7 dagen per week contact opnemen voor hulp en advies. Je kunt (anoniem) je vraag stellen of je verhaal vertellen aan een van onze hulpverleners. Bel met 088 - 20 80 000 of stel je vraag via aanmeldingen@fier.nl

Misschien maak je je zorgen om jezelf, je kind of een kennis/vriend. Is er iets gebeurd tegen je wil? Word je onder druk gezet? Erover praten is vaak moeilijk. Misschien durf je niet, ben je bang voor de gevolgen of schaam je je?

Bij Chat met Fier kun je (anoniem) je verhaal delen. Je kunt chatten over dingen die je zelf hebt meegemaakt of als je je zorgen maakt over iemand uit je omgeving. Dit kan bijvoorbeeld gaan over ongewenste aanrakingen, seksueel misbruik, pestgedrag, geweld, bedreigingen of discriminatie. Soms heeft het geweld te maken met iemand uit je omgeving (thuis, school, hobby, leeftijdsgenoten). Het maakt niet uit of het iets is dat nu speelt of in het verleden is gebeurd. Twijfel je ergens over? Stel gewoon je vraag. De medewerkers van het chat team luisteren naar je verhaal, geven jou informatie en helpen je als je dat wilt. www.chatmetfier.nl is maandag t/m vrijdag open van 19.00 tot 6.00 uur en op zaterdag, zondag en feestdagen van 20.00 tot 6.00 uur.

 www.fier.nl Openingstijden chat: ma t/m vrijdag van 16.00 uur - 06.00 uur, zaterdag en zondag van 20.00 uur - 06.00 uur

 
 

Ken of ben jij iemand met zelfmoord gevoelens? Bel direct 113 

 

113Zelfmoordpreventie biedt mensen de gelegenheid over hun gedachten aan zelfmoord te spreken. 'Praten is essentieel bij suïcidepreventie.' Bel met: 0900 -0113 (24/7) of neem contact op in een crisis chat: https://www.113.nl/​

Als je aan zelfmoord denkt, kun je daar met hun deskundige vrijwilligers over praten via de telefoon of chat. Anoniem en vertrouwelijk. Het kan helpen om je gedachten te delen en je gepieker even te onderbreken. Je hoeft slechts je (zelfverzonnen) naam op te geven. Verder vragen ze geen informatie van je.

Openingstijden crisislijn. Crisis-chat 24/7 te bereiken Chat nu

De hulplijn van de Stichting 113 Zelfmoordpreventie is nu ook bereikbaar via de telefoonnummers 113 en 0800-0113 (gratis). De hulplijn blijft ook bereikbaar via het oude nummer 0900-0113 en het chatkanaal op http://113.nl.

 
 
 

 

 

Problemen met je buren

 

www.problemenmetjeburen.nl/ Deze website is een samenwerking van landelijke initiatieven voor buurtbemiddeling. Buurtbemiddeling geeft pr

aktische hulp om ergernissen en conflicten met buren zelf op te lossen.

 

 

 

 

 

 

Het landelijke platform woonoverlast wil dat buren prettig en veilig kunnen wonen. Overlast heeft inpact op bewoners en een negatieve weeslag op de sfeer in de wijk. Het oplossen van langlopende overlastproblematiek helpt zowel overlasthebbers als zowel overlastgever(s). Het goed aanpakken en oplossen van woonoverlast geeft een boosd aan het leven van de bewonders in de wijk. 

Valt er niet te praten met de buren? Bel Nationale Hulplijn Woonoverlast: 0900-0305 (90 cpm)

 

 

 

 

Voor ouderen

Pesten in zorginstellingen

Nationaal Ouderenfonds voor Ouderen en zorginstellingen

Ouderen kunnen praten of mailen met het Nationaal Ouderenfonds over pesten. Ouderentelefoon (0900 –6080100), bereikbaar van ma t/m vrij tussen 9.00 en 17.00 uur
 
Iedereen die zelf gepest wordt, weet dat iemand in een zorginstelling gepest wordt of iets anders over dit onderwerp kwijt wil, kan (eventueel anoniem) zijn verhaal doen bij de Ouderentelefoon (0900 – 60 80 100, 5 cnt per minuut) of mailen naar info@ouderenfonds.nl. Professionals die werken in een zorginstelling en te maken hebben met pesten tussen ouderen kunnen hierover met andere professionals ervaringen, tips etc. uitwisselen op ons nieuwe Platform Pesten

 

 

Hulplijnen voor als u zich somber of gespannen voelt

 

U kunt bellen of chatten met de volgende hulplijnen als u over iets wilt praten, iets wilt vragen of iemand zoekt die naar u luistert:

 

Hulplijnen voor jongeren

De Kindertelefoon: 0800-0432 (ook chatten)

Voor alles wat je bezighoudt.
Elke dag, van 11.00 tot 21.00

Ease.nl:  043-2058106 of 06–82410040 (ook via chat, Facebook of Instagram).
Voor jongeren tussen de 12 en 25, die ergens mee zitten en daar over willen praten. Ma-do van 15.00 - 18.00.

 

Hulplijnen voor volwassenen

De Luisterlijn: 0900-0767 (ook chat of email)
Voor wie behoefte heeft aan een luisterend oor.
7 dagen per week, 24 uur per dag

Mind-Korrelatie: 0900-1450 of 06-13863803 (what’s app). Ook via chat en mail.
Voor hulp bij psychische of mentale problemen.
Op werkdagen van 09.00:00 tot 22:00

ADF Stichting: 0343-753 009 Hulplijn voor mensen met angst-, dwang- en fobieklachten. Maandag t/m zondag van 9:00 – 13.30 uur.

Het Rode Kruis: 070-4455888
Hulplijn voor mensen die in quarantaine of thuisisolatie zitten.
Maandag t/m zondag van 9:00 – 21:00 uur.

113 zelfmoordpreventie: 0900-0113
Voor wie denkt aan zelfmoord of met iemand te maken heeft die daaraan denkt.
7 dagen per week, 24 uur per dag.

 

Hulplijnen speciaal voor ouderen

ANBO: 0348 - 46 66 66.
Voor ouderen die vragen hebben over het coronavirus of een praatje willen maken omdat ze alleen zijn.
7 dagen per week, van 09:00 tot 21:00

KBO-PCOB: 030-3 400 600
Voor ouderen, ook met een migratie-achtergrond, voor informatie of een luisterend oor.
Maandag t/m vrijdag, van 9.00 tot 17.00 uur.

 

Hulplijnen voor zorgprofessionals

ARQ IVP: 088 – 3305500
landelijke contactpunt voor psychosociale ondersteuning voor zorgprofessionals.
7 dagen per week, van 8.30 tot 21.30

 

Zelfhulp als u zich somber of gespannen voelt

Veel ggz-instellingen bieden op hun websites zelfhulpprogramma’s aan. Mogelijkheden voor e-health:

 

Meer tips voor hulp als u zich somber of gespannen voelt