Artikelen / Nieuws | Stop Pesten NU

Artikelen / Nieuws

25/04/2017

Op de Landelijke Dag tegen Pesten besteedde ook GGD Noord- en Oost Gelderland aandacht aan pesten op het werk en zeiden 'Ik STOP pesten nu!'

23/04/2017

De Belastingdienst Amsterdam besteedde intern aandacht aan de Film Geen Dienst met betrekking tot het onderwerp Pesten op het Werk tijdens de Landelijke Dag tegen Pesten. Op deze dag was deze film op alle interne TV schermen binnen de Belastingdienst te zien. Pesten is te stopppen en dit begint bij jou! Wat doe jij tegen pesten?

Heeft u pesten op het werk al bespreekbaar gemaakt? Wij kunnen hier ook mee helpen Stop Pesten op het Werk en pak het aan!

23/04/2017
Een meerderheid van de mensen in het NUpanel ziet wel eens pestgedrag om zich heen. Wanneer zij het pesten signaleren zegt 61 procent van de mensen hier wat van.
Waar het begon
20/04/2017

Het initiatief van vier leerlingen van het Rodenborg College te Rosmalen

Woensdag 8 maart 19:00 uur. De zenuwen liepen thuis al hoog op, want ik wist dat ik elk moment zou gaan vertrekken naar Perron 3, om daar een voorstelling bij te wonen met het thema pesten. Voor de eerste keer op uitnodiging vanuit Stiching Stop Pesten NU! (verder SPN) De eerste keer spreken in het openbaar sinds mijn terugkomst vanuit Utopia. 

19/04/2017

René is wel eens naar een psycholoog geweest om te laten onderzoeken waar zijn onzekerheid en angst vandaan komt. En die psycholoog had een wél heel logisch antwoord...

 

Bron

 
19/04/2017

 

Pesten op school: volwassenen geven kinderen het slechte voorbeeld
 

Hoewel scholen al een aantal jaren wettelijk verplicht zijn om pesten aan te pakken, blijft het een groot probleem. Vandaag is de landelijke dag tegen het pesten. Waarom pesten kinderen, en wat kun je er als ouder tegen doen?

19/04/2017

Mensen hebben vaak de indruk dat pesten iets voor kinderen is en dat het niet onder volwassenen voorkomt. Hierdoor heerst er een groot taboe over het onderwerp, zeggen experts tegen NU.nl

18/04/2017

De 27-jarige Aly Stolz was op haar twaalfde al 1.91 meter en torende letterlijk boven al haar klasgenoten uit. Het maakte haar het mikpunt van pesterijen. “Andere kinderen noemden me Godzilla.” In bovenstaande video vertelt Aly hoe ze haar lijf uiteindelijk accepteerde én hoe ingewikkeld het is om te winkelen als je zo lang bent.

12/04/2017

Deze rubriek belicht elke woensdag kwesties uit het bedrijfsleven waarover de rechter zich onlangs uitsprak. Deze week: arbeidsrecht. Door medewerker (NRC) Nelleke Koops

12/04/2017

Kijkshop vindt het belangrijk dat het pesten stopt en dat iedere inwoner in Nederland zich hiervan bewust wordt. Vandaar dat zij contact hebben gezocht met Stichting Stop Pesten Nu. In alle winkels van de Kijkshop zal dan ook het 'Ik STOP pesten nu! armbandje' te koop zijn.

Wij vinden dit een geweldig initiatief! Er wordt namelijk niet alleen gepest op scholen maar ook in de sport, op het werk en in bejaardentehuizen. Op school wordt 1:10 leerlingen gepest, op het werk 1:8 en in het bejaardentehuis is het zelfs 1:5.

11/04/2017

Het Bonhoeffer College in Enschede heeft voldoende aandacht gegeven aan de gevaren van pesten en sexting.

09/04/2017

 

Gepest 'tumormeisje' eindelijk verliefd en vol vertrouwen: 'Hij is trots om bij mij te zijn'
© Facebook

De 22-jarige Sophie Walker werd jarenlang in een hokje geplaatst als 'het tumormeisje'. Door een erfelijke aandoening ontstaan er goedaardige tumoren in haar gezicht.

06/04/2017

Ken je ze nog, de spaarvarkens uit ons liedje Mijn spaarpot en ik? Na de opnames van Live in Concert gaven we geregistreerde goede doelen de kans om zich aan te melden om een van de varkens te ontvangen. Natuurlijk met als doel om geld om te halen of bekendheid te krijgen voor dat goede doel.

03/04/2017

Dit verhaal gaat over een meisje genaamd Sophia over 

31/03/2017

Neem het pesten ernstig

31/03/2017

19 april 2017 is de Landelijke Dag tegen Pesten. Noteer deze datum en besteedt extra aandacht aan het stoppen van #pesten met je klas of team (collega's of in de sport).

30/03/2017

Een kind opvoeden in tijden van smartphones, YouTube en Snapchat: ouders vinden het een lastige klus. Zo’n 89 procent blijkt volgens een peiling van PanelWizard te worstelen met dingen als digitale kinderlokkers, foute sites, cyberpesten en sexting. Ook de tijd die hun kind achter het beeldscherm doorbrengt, is voor ouders een bron van onrust.

30/03/2017
Koning Willem-Alexander was vrijdag 24 maart in Utrecht. Hij was aanwezig bij een bijeenkomst van het Oranje Fonds.
Dat lanceerde vandaag de vierde editie van het Groeiprogramma, bedoeld voor sociale ondernemers die hun initiatief willen laten groeien. Deelnemers krijgen daarvoor workshops, trainingen en bijeenkomsten.
29/03/2017

Voor de uitzending van het Jeugdjournaal waarin Emma over haar film verteld, Video afspelen

28/03/2017

Gisteren is Patricia Bolwerk bij Eijsink geweest om de sponsorcheque twv 1.000 Euro in ontvangst te nemen. Eijsink nam een aantal maanden geleden telefonisch contact met ons op om aan te geven dat ze ons wilden steunen.

Pagina's