Artikelen / Nieuws | Stop Pesten NU

Artikelen / Nieuws

18/08/2017
Volgens oppositiepartij Groen bezondigde een 20-tal Antwerpse politieagenten zich aan “onversneden en keihard racisme en haatpraat”. Dat moet blijken uit afschriften van gesprekken uit een gesloten WhatsApp-groep, waar fractieleider Wouter Van Besien de hand op kon leggen. Volgens Van Besien is de politieleiding op de hoogte van de praktijken, maar grijpt ze niet in.
21/07/2017

Wij zijn GESLOTEN: van 20 juli t/m 20 augustus 2017 

21/07/2017

LONDEN - Britse tieners hebben op Instagram het meest last van pesten. De dienst wordt gevolgd door Facebook en Snapchat. Op YouTube voelen jongeren zich het veiligst.

19/07/2017

Hulpinstanties hebben grote fouten gemaakt rond de dood van de 15-jarige Tharukshan Selvam, de scholier uit Heerlen die zelfmoord pleegde nadat hij werd gepest. Volgens de jeugdinspectie Toezicht Sociaal Domein werkten de hulpinstanties volledig langs elkaar heen, en werd Tharukshan in de vakantie volledig aan zijn lot overgelaten.

19/07/2017

Voor een documentaire voor de publieke omroep zijn we zoek naar jongens en meisjes die -evt anoniem- hun verhaal willen delen over een gevoelig onderwerp:  Online pesten!

Heeft iemand nare filmpjes over je gemaakt met vervelende teksten? Of is er wel eens een nep-naaktfoto van jou in elkaar geplakt en word je daar mee gepest? Of worden er privéfoto’s van jou gedeeld op een instagram-account?

18/07/2017

Deze film is gemaakt tijdens het AV Festival op de OpenSet
Regie: Eddy Terstal
Camera: Menno Westendorp

17/07/2017
Ondanks de toenemende populariteit van sociale media komt cyberpesten onder tieners veel minder vaak voor dan "traditioneel pesten", zoals schelden of iemand buitensluiten.
15/07/2017

 

Stop, tenzij je er bakken met geld mee verdiend, dus direct met Instagram en stort je op nuttiger zaken! 

De verslavende feeds van perfect afgetrainde fitnessmodellen, uitheemse reisfoto’s en ‘picture perfect’-momenten staan vaak in schil contrast met onze vaak niet zo exotische leventjes.

07/07/2017
 
Sigrid ten Napel heeft geen makkelijke tijd gehad op de basis- en later midd
07/07/2017

In Christina Curry IRL geeft zij een exclusief kijkje in haar leven.

ZONDER FILTER
De focus in de documentaire, die is geregisseerd door Sophie Dros, ligt op de tegenstelling tussen Christina als online bekendheid en offline persoon. Op Instagram heeft zij inmiddels een heleboel volgers, maar in het programma toont Christina zich, in de woorden van VICE, ‘zonder filter’.

06/07/2017

Martine* (45) werkte vijftien jaar geleden op de afdeling klachtenafhandeling bij een energiemaatschappij. Eén van haar collega’s had het op haar voorzien en maakte haar leven tot een hel. Ze las het verhaal van Paula, die werd weggepest op haar werk. Dit was voor haar met dikke aanhalingstekens een 'feest van herkenning'. Ook Martine besloot haar verhaal te delen.

04/07/2017

Bij pesten denk je misschien aan kinderen die gepest worden op school of in de buurt. Maar pesten is helaas iets dat je op elke leeftijd kan overkomen. Zo werd Paula* (49) gepest op haar werk, en moest er uiteindelijk een advocaat aan te pas komen.

Paula had een fijne baan op een secretariaat bij een middelgroot bedrijf. Hier werkte ze al vier jaar, tot een incident de aanleiding vormde voor een gedwongen ontslag.

04/07/2017

BNN waarschuwde eerder met de campagne #geenhoofd voor de risico’s van ‘sexting’. LINDAnieuws sprak toen met haar.

DOORGESTUURD
De naaktfoto die Lisa eind 2013 naar ‘die leuke jongen’ stuurde, bereikte helaas meer mensen dan alleen hem.

04/07/2017

Uit volle borst klinkt het door de volle theaterzaal van de Meerpaal in Dronten: ,,Stop pesten nu!" Meerdere keren hebben de pakweg 500 aanwezige leerlingen van het Almere College in Dronten een uitbundig applaus laten horen.

03/07/2017

Ongewenst viral gaan: dat moet afgelopen zijn. In LINDA. 155 ‘SHAME, SHAME, SHAME’ wordt het onderwerp besproken, en veel media haken er op in. 

Met het nieuwe nummer, start de actie #stoponlineshaming tegen het ongewild doorsturen van privé video’s en foto’s.

30/06/2017

LINDA. EN LINDA DE MOL STAAN ACHTER PATRICIA PAAY IN HAAR STRIJD TEGEN ONLINE SHAMING. WAT IS HET EIGENLIJK? EN WIE OVERKOMEN HET?

SEXTING: een samenvoeging van sex en texting. Het verzenden en ontvangen van seksueel getinte beelden of tekstberichten via social media.

28/06/2017

Pesten is van alle tijden. Alleen in het digitale tijdsperk beperkt pesten zich niet meer tot in de klas en op het schoolplein, het is nu 24/7. Om dit probleem aan te pakken werkt De Kindertelefoon mee aan een campagne tijdens de Week tegen Pesten in september 2017.

28/06/2017

Wij zijn super verheugd om samen te werken met Project Let Me Know. Het is een pracht project wat onze gezamenlijke kwaliteiten zeer goed verbind, het 1 + 1 = 3 effect. Binnen Let Me Know zal Stichting Stop Pesten Nu zich voornamelijk richten op het delen van kennis & informatie en het verzorgen van de gastlessen, workshops, voorlichtingen over Let Me Know binnen scholen, bij werkgevers, op de sportclubs en in de zorg. Het enthousiaste Team van vrijwilligers blijft de dagen weg organiseren voor de slachtoffers van pesten.

28/06/2017

Het aantal slachtoffers van ‘sextortion’ in Europa is de laatste jaren met negentig (!) procent toegenomen. Dat blijkt uit een rapport van Europol. Onder de slachtoffers zijn zelfs kinderen van zeven jaar oud.

LEES OOK Joanie (24) is slachtoffer van sextortion: ‘Ik heb al acht jaar geen leven meer’

23/06/2017

An 11-year-old wrote a rap about being bullied. His favorite rapper brought it to life.

22/06/2017

Nasir (9 jaar) "Ik heb het gevoel dat niemand mij wil helpen, dat het niemand kan schelen dat ik gepest word'. Deze ouders voelen zich hopeloos, Nasir (dochter 9 jaar) wordt op school gepest en de school doet niks ondanks alle meldingen. Ze maakten met Nasir een video boodschap over hoe zij zich voelt door het pesten. Pesten moet echt stoppen, overal!

Pagina's