Artikelen / Nieuws | Stop Pesten NU

Artikelen / Nieuws

28/03/2017

 

Pesten op het werk is een serieus probleem. Bijna een half miljoen werknemers wordt wel eens gepest door leidinggevenden of collega’s. Pesten kan ernstige gevolgen hebben, niet alleen voor de gepeste zelf maar ook voor de organisatie en maatschappij.

27/03/2017

Selena Gomez werd beroemd op jonge leeftijd en bekendheid gaat ook samen met pesten. Selena heeft dit naar eigen zeggen vaak moeten ervaren. Door de komst van social media is pesten nog “makkelijker” geworden, Selena wist zeker één keer per week Instagram. Ze probeert de reacties op haar foto’s te vermijden “maar soms kun je er niks aan doen en ga je je fixeren op de negatieve comments”, zegt ze.

27/03/2017

'Hoe kunnen we weerstand bieden tegen de (al dan niet) subtiele vormen van racisme of seksisme', schrijft Anya Topolski van een Een Andere Joodse Stem.

26/03/2017

Het Oranje Fonds lanceerde het eerste Oranje Fonds Groeiprogramma: een ontwikkel- en uitvoeringstraject voor maatschappelijke organisaties die hun lokale initiatief wilden laten groeien. Na drie succesvolle edities, is de werving gestart voor een vierde versie van het Oranje Fonds Groeiprogramma. 

26/03/2017
Koning Willem-Alexander was vrijdag 24 maart in Utrecht. Hij was aanwezig bij een bijeenkomst van het Oranje Fonds.
Dat lanceerde vandaag de vierde editie van het Groeiprogramma, bedoeld voor sociale ondernemers die hun initiatief willen laten groeien. Deelnemers krijgen daarvoor workshops, trainingen en bijeenkomsten.
24/03/2017

Zijne Majesteit Koning Willem-Alexander was op vrijdagmiddag 24 maart in Utrecht aanwezig bij de kick-off bijeenkomst van de vierde editie van het Groeiprogramma van het Oranje Fonds.

Koning Willem-Alexander is aanwezig bij de kick-off bijeenkomst van de vierde editie van het Groeiprogramma van het Oranje Fonds.

Beeld: ©ANP / Jeroen Jumelet

22/03/2017

Pesten kan het functioneren van werknemers behoorlijk in de weg zitten. Het is dan aan de leidinggevende om dit aan te pakken, zeker als dat in het beleid van de organisatie is vastgelegd. Doet de leidinggevende niets, dan kan dat hem bij de rechter duur komen te staan.

20/03/2017
20/03/2017

'Webcampedo' Aydin C. verdwijnt voor 10 jaar en 243 dagen achter tralies voor het via de webcam misbruiken en chanteren van tientallen meisjes in binnen- en buitenland. Volgens de rechter is C. volledig verantwoordelijk voor zijn schokkende daden, beleeft hij plezier aan het vernederen van meisjes en past daarbij een maximale celstraf. 

20/03/2017

Amanda Todd case: Accused Dutch man jailed for cyberbullying

Amanda Todd
Image captionBefore Amanda Todd died in 2012, she uploaded a video describing the bullying she had suffered

A Dutch man was sentenced to 11 years for blackmailing dozens of young women around the world into performing sex acts in front of web cams.

Pagina's