Artikelen / Nieuws | Stop Pesten NU

Artikelen / Nieuws

Mei vakantie 2018 Stichting Stop Pesten Nu gesloten
20/04/2018

Met heel veel liefde en passie zetten wij ons elke dag geheel vrijwillig in voor Stop Pesten Nu en dit vinden wij super leuk om te doen!

Wij vinden het fijn om hèt verschil te kunnen maken.

 

19/04/2018

Wij spraken de voicemail in van Mark Rutte in verband met de Landelijke Dag tegen Pesten, 19 april 2018.

Beluister in de video hieronder het bericht via Radio WNL

18/04/2018

Op dit moment krijg ik nog veel berichten van mensen en kinderen die mijn optreden bij Holland's Got Talent hebben gezien over pesten die waren echt geraakt en ik gaf ze zelf vetrouwen terug wat ook mijn bedoeling is.Ik help nog steeds mensen en ik blijf het doen. Pesten moet stoppen en daarom zeg ik Stop Pesten Nu!

 

17/04/2018

Voor diverse grote Landeliijke media (nieuwszenders en TV items) zijn wij op zoek naar kandidaten die gepest worden of gepest zijn in het bejaardentehuis of in het woonzorgcentrum door medebewoners of door de medewerkers.

Het interview kan anoniem plaatsvinden.

Zou jij jouw verhaal willen delen?

17/04/2018

Bij pesten denken we vaak aan kinderen. Toch heeft ook een groot deel van de volwassenen en ouderen te maken met pesten.

Ga jij dagelijks met tegenzin naar je werk omdat je gepest wordt door je collega's? Word je buitengesloten op de sportvereniging?

17/04/2018
Wij zijn voor Goedemorgen Nederland van aanstaande donderdag (19 april a.s.) op zoek naar een docent die vroeger is gepest en daardoor heel bewust heeft gekozen voor een baan voor de klas.
16/04/2018

Praktijkschool FocusAuw! *Pijnlijke opmerking...* Bah! *Weer een blik van afgunst...*

Help! *Dat geroddel, het gaat vast weer over mij...*

15/04/2018

Beluister via deze link de uitzending van Radio interview RTV Oost Ongelofelijk! Humanisme in Overijssel over pesten met Stichting Stop Pesten Nu in aanloop naar de Landelijke Dag tegen Pesten, 19 april a.s.

 

 

Meer informatie:

14/04/2018

Tristan van den Heuvel (13) heeft autisme en wordt op het speciaal onderwijs vreselijk gepest. Een reden voor zijn moeder om een andere school voor hem te zoeken. Dat blijkt alleen moeilijker dan gedacht. Nikita, de zus van Tristan, is een petitie gestart om aandacht te vragen voor de problemen van kinderen met autisme

13/04/2018

Op 19 april 2018 is het Landelijke Dag tegen Pesten. Het Actieteam Goed en Gezond Werken van het ministerie van Sociale Zaken en Werkgelegenheid (SZW) wil werkgevers aanzetten om ongewenst gedrag op het werk aan te pakken. Pesten is de belangrijkste oorzaak van uitval door ongewenst gedrag.

12/04/2018

Ruim 2000 jongens delen in een besloten netwerk wraakporno van honderden Nederlandse meisjes. Meer dan 30.000 afbeeldingen en video's worden op volledige naam en woonplaats gesorteerd, met links naar de socialemediaprofielen van de slachtoffers.

09/04/2018

Een pestprotocol schept schijnveiligheid. Als een school dat protocol maar kan afvinken, dan bestaat het gevaar dat de oren en ogen voor pesten worden gesloten en blijkt zo’n protocol een wassen neus. Dit stelt voorzitter Patricia Bolwerk van de landelijke werkende stichting Stop Pesten Nu, in aanloop naar de landelijke dag tegen pesten op 19 april. Haar visie wordt gedeeld door pest-onderzoeker Beau Oldenburg van de Rijksuniversiteit Groningen. 

Foto www.werkenveiligheid.nl/pesten-op-het-werk
06/04/2018

Meer dan een half miljoen mensen zeggen wel eens gepest te worden op het werk, waarvan honderdduizend zelfs op structurele basis. Het gaat dan om minimaal een keer per week, gedurende zeker een halfjaar. Behoorlijk ingrijpend dus.

Pesten kan in verschillende vormen plaatsvinden, en het verschil tussen een lolletje en pesten is vaak vaag. Er is een groot grijs gebied.

Landelijke Dag tegen Pesten 19 april 2018
05/04/2018

Noteer deze datum en besteedt extra aandacht aan het stoppen van #pesten met je klas of team, bij je collega's, in de sport of in het bejaardentehuis.

04/04/2018

Krista Galle vindt dat schooldirectie te weinig doet.

Een moeder van een tienjarige jongen heeft bij de politie van Brugge klacht ingediend na pesterijen op school. Volgens Krista Galle wordt Daan al ruim een maand gepest, geslagen en geschopt. “De directie doet veel te weinig”, zegt de vrouw.

03/04/2018

Aan de hand van het thema 'Iedereen is anders' gaat de zanger en rapper zich inzetten in de strijd tegen pesten.

02/04/2018

Met sterke leiders voor de klas kunnen kinderen de strijd tegen cyberpesten aan, schrijft Justine Pardoen van Bureau Jeugd en Media. Dat schrijft Justine Pardoen, Oprichter van Bureau Jeugd & Media / Ouders Online op de website van Rathenau Istituut. 

29/03/2018

Cabaretier en acteur Henry van Loon heeft er spijt van dat hij op de middelbare school klasgenoten heeft gepest. Dat vertelde hij donderdag in een interview op NPO Radio.

“Ik was niet een van de grote pesters, want ik kreeg er altijd meteen last van als ik het had gedaan”, vertelde Van Loon. “Het was ‘peer pressure’. Dat is natuurlijk geen excuus. Pesten is iets dat je doet uit een soort onmacht.”

28/03/2018

Commissie-Giebels, ingesteld na Volkskrant-artikel, concludeert dit in tussenrapportage

Defensie heeft ernstige fouten gemaakt bij het interne onderzoek in 2013 naar misstanden op de kazerne in Schaarsbergen. Dat volgt uit de tussenrapportage van de commissie-Giebels, die zich nu opnieuw over de zaak buigt. Zo werden concrete meldingen over gebruik van harddrugs, structureel pestgedrag en machtsmisbruik door militairen nooit verder uitgezocht.

28/03/2018

Een gefrustreerde moeder heeft haar 13-jarige zoon, die kritiek leverde op klasgenoten die tweedehands kleding droegen, op gepaste wijze gestraft. Ze stuurde hem met twintig dollar naar de plaatselijke kringloopwinkel om er zijn outfit voor de hele week te kopen.

27/03/2018

Het Europees Agentschap voor veiligheid en gezondheid op het werk heeft onderzoek gedaan naar nieuwe en opkomende risico’s voor de gezondheid en veiligheid in Europese organisaties. De conclusie is dat risico’s onvoldoende worden aangepakt.

27/03/2018

Er is een groot verschil tussen plagen en pesten. Als je geplaagd wordt, kun je altijd terugplagen. Dan komen er geen problemen. Plagen is niet gemeen, plagen is grappig. Om plagen kun je lachen en een volgende keer is een ander aan de beurt.

Toch moet je met plagen ook opletten. Als hetzelfde kind lang geplaagd wordt, dan vindt diegene dat misschien niet meer leuk. En dan is het pesten. Er zijn ook gevoelige kinderen die niet goed tegen plagen kunnen en dat eerder als pesten ervaren. Het is belangrijk dat je daar goed op let. 

 

26/03/2018

Bij pesten denken we meestal aan slaan, spugen, schelden of schreeuwen. Maar als je buitengesloten wordt, dan is dat misschien nog wel schadelijker dan fysiek geweld. Het geeft in het brein dezelfde reactie als lichamelijke pijn. Waarom sluiten we mensen eigenlijk buiten? We vroegen het aan socioloog/pedagoog Mieke van Stigt.

24/03/2018

Toen van haar 14-jarige dochter een fake naaktfilmpje werd rondgestuurd, dacht Simone in eerste instantie dat het wel over zou waaien. De realiteit bleek anders. “Door deze wraakactie veranderde Jente in een zielig hoopje ellende.”

Pagina's