Artikelen / Nieuws | Stop Pesten NU

Artikelen / Nieuws

14/12/2017

Beste student, 
Volg je een MBO, HBO of universitaire opleiding en ben je 18-25 jaar oud dan behoor je tot de doelgroep van het onderzoek.

Voor mijn onderzoek aan de Open Universiteit wil ik graag onderzoek doen onder Nederlandse studenten naar negatieve online ervaringen en de manier waarop hiermee wordt omgegaan. Onderstaande link geeft je toegang tot de online vragenlijst. Op de website vind je in het kort informatie over het onderzoek, kan je toestemming geven om deel te nemen waarna je kan starten met de vragenlijst.

Hieronder de link naar de vragenlijst

12/12/2017

Wereldwijd is het filmpje gegaan van Keaton die in tranen zich afvraagt waarom hij gepest wordt. Massaal worden steunbetuigingen gestuurd ook door vele Hollywoodsterren.

Steun is natuurlijk altijd fijn en goed maar waarom richten wij ons op 1 jongen? 

10/12/2017

Heb jij een naaktfoto of -filmpje van jezelf verstuurd en wordt daar nu misbruik van gemaakt?  Word je ermee gechanteerd of zijn de beelden ongevraagd online geplaatst? Of ben je erachter gekomen dat iemand ongevraagd opnames van je heeft gemaakt?

Meld je dan nu aan voor het RTL 5-programma Online Misbruik.

09/12/2017

Mooi openhartig interview met Jürgen Locadia (spits PSV) in het NRC van vandaag waarin hij ook zijn Ambassadeurschap bij Stichting Stop Pesten Nu aankondigt. Welkom aan boord Jürgen!

 

09/12/2017

Kinderen en jongeren die te maken krijgen met pesten, verdienen ook fijne herinneringen. Dat vindt initiatiefneemster Esther de Blij van project Let Me Know, een organisatie die opkomt voor kinderen die gepest worden en zich hierdoor buitengesloten voelen. De vrijwilligers van Let Me Know houden daarom woensdag 24 januari, mede met de AFAS Foundation, een feestmiddag bij AFAS.

05/12/2017
“Het spijt me dat je me zo moet vinden, mama. Het spijt me, mama en papa. Ik zie jullie graag.” Dat schreef de Amerikaanse Rosalie Avila (13) vorige week dinsdag in een afscheidsbrief aan haar ouders, voor ze een einde probeerde te maken aan haar leven. Twee jaar lang was ze onophoudelijk gepest. Haar ouders vertelden dat ze gisteravond de machines zouden uitschakelen die haar nog in leven hielden.

Charlene en Freddie Avila – de ouders van Rosalie – onthulden wat hun dochter in haar dagboek had geschreven, voor ze het aan de politie gaven.

04/12/2017

Toen wij naar scholen voor onze kinderen gingen kijken, waren er op de open dagen altijd veel ouders met vragen over pesten. Wat deed de school aan voorkoming van pesten, hoe ging de school met pesten om, wérd er gepest op school en was er – ik was onder de indruk dat een van de vaders dat woord zo casual hanteerde – een ‘pestprotocol’ op school?

03/12/2017
Een tienjarig meisje uit Aurora (Colorado) heeft zelfmoord gepleegd nadat een filmpje waarin ze gepest werd op sociale media verspreid werd. Ashawnty Davis lag nog twee weken aan een beademingsmachine, maar hulp kon niet meer baten. “Ik ben er kapot van”, reageerde haar vader Anthony. “Ze maakte net iedereen vrolijk.” Eind oktober raakte Ashawnty verwikkeld in een gevecht. “Dat was haar nooit eerder overkomen. De knokpartij werd gefilmd en die beelden zijn vervolgens online beland. Daar kon ze niet mee leven.” “Haar tegenstandster was een meisje dat haar al eerder gepest had.
29/11/2017

Ben jij weleens het mikpunt geweest van cyberpesten? Of heb je weleens iemand op die manier gepest? En wil je helpen voorkomen dat anderen ook gepest worden? Dan komen we graag met je in contact. Bij De Nieuws BV Junior op NPO Radio1 willen we volgende week dinsdagmiddag tussen 13.30 en 14.00 uur erover doorpraten. Want wat moet je doen als het je overkomt? Bij wie klop je aan? Of hou je het stil? Zulke vragen willen we bespreken. Natuurlijk mag het anoniem. Je kan een andere naam gebruiken en we hoeven we niet je woonplaats te noemen.

Hopelijk wil en kan je!

28/11/2017

Ouders maken zich zorgen over de enorme druk die sociale media op kinderen leggen. „Het is geen goed idee om basisschoolleerlingen zomaar een smartphone te geven.” Het was ook op het Jeugdjournaal. De 14-jarige Savannah Dekker kende haar moordenaar waarschijnlijk alleen van sociale media. „Daar is mijn dochter heel erg van geschrokken”, zegt Patricia van der Linden (44), moeder van een meisje van 11 en een jongen van 8.

27/11/2017

1. Toen Saïd op vakantie was, hebben we tuinkerszaadjes in zijn toetsenbord gestrooid. Zijn werkplek leek wel een moestuintje toen hij terugkwam.

a. Dat is plagen
b. Dat is pesten 

2. Ferdinand is als enige bevriend met onze manager op Facebook. Hij stuurt altijd foto’s naar ons door, zodat wij ook weten wat de chef in zijn weekend doet. Die heeft geen idee hoe wij weten dat hij van modeltreintjes houdt.
a. Dat is plagen
b. Dat is pesten

27/11/2017

“Wij streven naar een organisatie waar iedereen zich thuis voelt. Diversiteit is hierbij het sleutelwoord.” Hoe houd je grip op de werksfeer en pestgedrag in een organisatie die alleen al in Nederland 4.800 medewerkers en twaalf vestigingen telt? Jolanda Lamse, lid van de Raad van Bestuur (RvB), en vertrouwenspersoon Jessica Molina van PwC Nederland gaan met elkaar in gesprek over de aanpak. 

26/11/2017
Melanie is Koen Wauters dankbaar: “Vlak voor ik op het podium ging, zei hij: heb je even?”
Melanie is Koen Wauters dankbaar: “Vlak voor ik op het podium ging, zei hij: heb je even?”
26/11/2017

Bekijk hier de aftermovie van de datathon Stop Cyberbullying met Xomnia en ARAG Rechtbijstand.

24/11/2017

Staatssecretaris Visser van Defensie heeft een onafhankelijke commissie ingesteld die onderzoek zal doen naar de misstanden bij defensie. Ellen Giebels, hoogleraar Sociale Psychologie van Conflict en Veiligheid van de Universiteit Twente, leidt het onderzoek. Ook hoogleraar Kees van den Bos (Empirische Rechtswetenschap, Universiteit Utrecht) en Frans van Oostrum, fellow bij het European Institute for Business Ethics in Nijenrode, maken deel uit van de commissie.

23/11/2017

22/11/2017

Ruim 56 procent van de kinderen in Nederland heeft er geen vertrouwen in dat wereldleiders goede beslissingen voor kinderen nemen. Ze maken zich het meest zorgen over pesten. Dat blijkt uit een nieuw wereldwijd onderzoek dat UNICEF publiceert op 20 november, de internationale Dag voor de Rechten van het Kind én de allereerste World Children’s Day. Dit meldt UNICEF.

22/11/2017

What did they create in 24-hour fight against cyberbullying with Artificial Intelligence?

1. Team A-Eskwadraat created a game: Grabbers.

Lukas Arts on behalf of the team: ‘Grabbers is a mobile game which simulates a social media platform. Instead of advertising this game as such, we developed a gameplay which draws the attention of children. In this game, a community communicates through a social media platform on which bullying occurs. The player is a spectator of this bullying and learns tips n’ tricks via a close friend in the game.

20/11/2017

Ruim 1,2 miljoen werknemers hebben te maken met ongewenst gedrag op het werk. Pesten is een van de vormen van ongewenst gedrag die ernstige gevolgen kan hebben. Het aanstellen van een vertrouwenspersoon kan onderdeel zijn van beleid tegen pesten.

18/11/2017

Het gezelschapsspel Wie is de Mol wordt in Wolfheze dagelijks gespeeld. In wandelgangen. Op fluistertoon. Wie kun je nog vertrouwen, is de vraag binnen de hoofdvestiging van Pro Persona.In deze tijd van rijksbezuinigingen, reorganisaties en 'management nieuwe stijl' durft vrijwel niemand binnen deze grootschalige instelling voor de geestelijke gezondheidszorg nog openlijk kritiek te uiten over de gang van zaken, uit vrees voor baanverlies.

17/11/2017

Een homoseksuele cadet is op de Koninklijke Militaire Academie (KMA) in Breda stelselmatig getreiterd. Zo moest hij in het bijzijn van hoge officieren doen alsof hij klaarkwam. Ook moest hij met een roze baret op zijn hoofd lopen. De oud-cadet doet vrijdag in De Telegraaf zijn verhaal.

De pesterijen begonnen in 2014 nadat de oud-cadet had verteld homoseksueel te zijn. Tijdens de ontgroening werd hij harder aangepakt dan collega-cadetten. Naast zijn geaardheid werd de man ook gepest vanwege zijn Aziatische uiterlijk, vertelt hij in De Telegraaf.

Pagina's