Artikelen / Nieuws | Stop Pesten NU

084-8340086

Foutmelding

You may not view this site from your current location.

Artikelen / Nieuws

27/09/2023

Een leerling met zijn hoofd op zijn bank, vindt jouw les niet interessant. Babbelaars willen jou alleen maar tegenwerken. “Zulke veronderstellingen zijn niet altijd correct”, zegt CVO-lector Lieve Hendrickx. “Met een check-in bij het begin van je les kijk jij in de hoofden van je leerlingen.” Bekijk de video.

27/09/2023

Whatsappen in plaats van e-mailen met je collega's wordt steeds populairder, maar of het ook wenselijk is, is nog maar de vraag. "Het is alsof je 24 uur per dag in een vergadering zit", zegt psycholoog Thijs Launspach.

Launspach raadt bedrijven daarom altijd af om WhatsApp te gebruiken als communicatiemiddel. "Berichten ratelen continu door. Je wordt er gek van." Hij schreef onlangs het boek Fokking Druk, over alle dingen die ons leven onnodig druk maken. 

26/09/2023

Gossip-kanalen op TikTok waarop scholieren roddels en leugens verspreiden schieten als paddenstoelen uit de grond.

26/09/2023

De impact van pesten is vaak langdurig en verstrekkend. Voor Nicy, Eli, en Niels betekende dit uitgesloten worden op basis van aspecten die integraal deel uitmaken van hun identiteit. Dit artikel is een diepe duik in hun ervaringen en hoe scholen en leraren deze ernstige kwesties kunnen aanpakken.

25/09/2023

De Week tegen Pesten 2023, RTL Ontbijtnieuws

 

Bron RTL Nieuws

25/09/2023

"Wie kan er rijden als groep 1 op excursie naar de pluktuin gaat?" 21 ouders laten weten helaas te moeten werken of het niet te kunnen combineren met het middagslaapje van de baby. Herkenbaar? Met de start van het nieuwe schooljaar barsten ook de klassenapps weer los. Voor de één een prettig hulpmiddel, voor de ander een bron van ergernis. Maar hoe voorkom je irritaties?

22/09/2023

Goedemorgen Nederland (WNL) 22 september 2023 over online roddelaccounts oa op TikTok en Instagram zoals gossip girl accounts

21/09/2023

Deze studie onderzocht de impact van trauma uit de kindertijd op cyberpesten bij adolescenten en de bemiddelende rol van emotionele intelligentie en online sociale angst daartussen.

Methoden

De Childhood Trauma Scale, Emotional Intelligence Scale en de Chinese korte versie van de Social Media User Social Anxiety Scale en Cyber ​​Pesten Scale werden gebruikt om 1.046 adolescenten te beoordelen [jongens: 297, meisjes: 749, gemiddelde leeftijd = 15,79 jaar] uit vier scholen in de provincie Shandong, China. Voor statistische analyses zijn SPSS 25.0 en AMOS 24.0 gebruikt.

20/09/2023

Als werkende kun je helaas te maken krijgen met een arbeidsconflict. Zelfs mensen die al vele jaren zonder problemen bij een werkgever in dienst zijn kunnen ineens te maken krijgen met een groot probleem. Dit kan te maken hebben met het functioneren, maar ook bij een faillissement kan er een vervelende situatie ontstaan. Het is daarom belangrijk om bij een arbeidsconflict direct contact op te nemen met een arbeidsrecht advocaat.

19/09/2023

In Nederlandse Telegram-chatgroepen worden nog steeds op grote schaal contactgegevens en naaktfoto's van vrouwen gedeeld, blijkt uit onderzoek van NOS Stories. Van een wettelijk verbod trekken de leden zich weinig aan. In de groepen, met tot wel 85.000 leden, verschijnen per dag meer dan 10.000 berichten.

Telegram treedt daar niet effectief tegen op, zeggen hulpverleners, de politie, het ministerie van Justitie en een actief lid van expose-groepen tegen Stories.

19/09/2023

Dit jaar staat de Week tegen Pesten in het thema Goed voor elkaar (Verbinding). De slogan van de Week Tegen Pesten 2023 is ‘Goed voor elkaar!’. Zijn jullie goed voor elkaar? Dan hebben jullie het goed voor elkaar! Samen zorg je voor een gezellig en veilig groepsklimaat.

18/09/2023

Dit verhaal gaat over Lisa, een meisje dat sinds groep 3 gepest wordt. Nu ze op de middelbare school zit, heeft ze eindelijk de moed gevonden om het probleem aan te kaarten bij haar mentor, meneer Jansen. Wat volgde was een onverwachte wending die haar leven veranderde. Lisa was altijd een stil meisje, iemand die liever op de achtergrond bleef. Ze werd gepest om haar uiterlijk, haar interesses en zelfs om haar stilte. Na jaren van lijden, besloot ze dat het genoeg was.

18/09/2023

Pesten is een groot probleem voor de volksgezondheid dat al op de basisschool begint en zijn hoogtepunt bereikt op de middelbare school. Hoewel onderzoekers de relatie hebben aangetoond tussen het internaliseren van symptomen en het doelwit zijn van pesten, is er beperkt onderzoek gedaan naar het verband tussen het internaliseren van symptomen en het getuige zijn van pesten op school en het verdedigen van doelen of geslachtsverschillen in deze relaties. 

18/09/2023

Pesten is een gevoelig onderwerp. Als mentor weet je hoe belangrijk het is om dit gesprek met je leerlingen aan te gaan, maar het is niet altijd eenvoudig. Sommige leerlingen zijn misschien terughoudend om hun gevoelens en ervaringen te delen, terwijl anderen niet zeker weten hoe ze hun zorgen moeten uiten. Daarom is het essentieel om een benadering te kiezen die uitnodigend, boeiend en, vooral, effectief is.

17/09/2023

Roda JC speler Sami Ouaissa

15/09/2023

Pesten is een complex en veelzijdig probleem dat niet alleen de slachtoffers treft, maar ook de hele klas, de schoolcultuur en zelfs de bredere gemeenschap. Als leraar speel je een cruciale rol in het aanpakken en voorkomen van dit probleem. Neem ook een kijkje in het Kenniscentrum Pesten voor School voor meer informatie

15/09/2023

Pesten is een complex en veelvoorkomend probleem met diepgaande gevolgen. Dit artikel beantwoordt de meest gestelde vragen over pesten en biedt handige tips en inzichten om dit probleem aan te pakken.

15/09/2023

Vanaf de basisschool kreeg Esmee al te maken met pestgedrag. Zij vertelt openlijk aan J/M Ouders over haar pestverleden en de nadelige gevolgen die het pesten met zich meebracht.

14/09/2023

Het verspreiden van persoonlijke informatie om iemand te intimideren, beter bekend als "doxing," wordt binnenkort strafbaar in Nederland. De Eerste Kamer heeft een wetsvoorstel aangenomen dat doxing strafbaar stelt, met ingang van 1 januari van het komende jaar. Maar wat is doxing precies, en waarom is deze wet zo belangrijk?

13/09/2023

Nac Breda Aanvoerder Cuco Martina

13/09/2023

Als je het gevoel hebt dat je alleen bent in de situatie van pesten op het werk, laten we het dan over de feiten hebben. Volgens Forbes wordt 75% van de werknemers getroffen door pesten op het werk. En wordt gedefinieerd door pesten op het werk: als beledigend gedrag dat is: bedreigend, vernederend of intimiderend, of werkbemoeienis, dwz sabotage, waardoor het werk niet gedaan kan worden.

Hieronder lees je de tips van Sophie over het omgaan met pesten op het werk.

Pagina's