Artikelen / Nieuws | Stop Pesten NU

Artikelen / Nieuws

16/01/2018

Nominatie Meer dan handen Vrijwilligersprijzen Stop Pesten Nu Movisie

Wij zijn bijzonder trots dat wij genomineerd zijn voor de Meer dan handen vrijwilligersprijzen. Wij kunnen uw stem nog hard gebruiken.

Marieke ... steun Team Marieke in Lopen voor Lyme
15/01/2018
Marieke is al meer dan 17 jaar ziek en weet pas sinds 5 jaar dat ze (chronische) Lyme heeft.

Dagelijks merkt ze de ellende van de ziekte:

12/01/2018

Dit speciale (gratis) kinderfeest is voor kinderen tussen de 6 en 12 jaar die vaak niet worden uitgenodigd op feestjes en/of gepest zijn/worden georganiseerd door Team Let Me Know.

11/01/2018

Een 4 uur durende uitdaging voor de die-hard BodyCombat fanaten en enthousiastelingen tbv Stichting Stop Pesten Nu!

11/01/2018
Dolly, zo noemde iedereen haar, ook al heette ze Amy Everett. Dolly was een prachtkind met een bijzondere passie voor paarden en model voor een Australisch hoedenmerk. Dolly werd gepest op sociale media en om die reden maakte ze een eind aan haar leven. Voor ze dat deed, maakte ze nog een tekening met het veelzeggende opschrift: “Spreek, ook als je stem trilt”. Haar ouders hebben haar pesters op haar begrafenis uitgenodigd.

Dolly kende nochtans een zorgenloos bestaan in het Australische Noordelijke Territorium.

09/01/2018

Grote werkgevers zouden verplicht moeten worden om vertrouwenspersonen in dienst te nemen, vindt vakbond CNV. Daarmee moet pestgedrag onder werknemers worden voorkomen.

08/01/2018

Marie Claire wil een artikel schrijven over een vrouw (25-38 jaar) die wordt of werd gepest op het werk.  Het magazine kan zich voorstellen dat dat op heel veel manieren kan gebeuren en ronduit afschuwelijk moet zijn. Het interview kan anoniem plaatsvinden en het artikel kan worden geanonimiseerd.

Zou jij jouw verhaal willen delen?

24/12/2017
Elke dag nog breekt mijn hart als ik zie dat mensen gepest worden. Het is zo niet nodig!
 
Ik hoop vanuit de grond van mijn hart dat langzaam aan iedereen ziet, voelt, merkt, zich ervan bewust is dat pesten hele grote gevolgen heeft voor iedereen in het groepsproces. Ook voor de pesters en meelopers! Ik zal mij blijven inzetten vanuit mijn hart, droom en passie 'Stop Pesten Nu in Nederland!', al duurt het nog 100 jaar voordat het helemaal vanuit de kern weg is. Dan zal ik de eerste 50 jaar wel voor mijn rekening willen nemen.
22/12/2017

Tijdens de kerstbal versiering georganiseerd door Woonveste en Buurt Bestuurt op de Vliedberg van 20 december jl., mochten de kinderen een kerstwens achterlaten in de wensdoos.

Een wens stak er met kop en schouders bovenuit, de wens van Lotte, “STOP PESTEN NU”! Om dit onderwerp kracht bij te zetten neemt Buurt Bestuurt op de Vliedberg na de vakantie contact op met de leerkrachten van groep 4 van BS ’t Palet Vlijmen om een ludieke actie tegenover het pesten te zetten.

19/12/2017

'Voor alle pestkoppen daarbuiten: vind je menselijkheid terug alstublieft'. Die oproep deed oud-pester Pascal van Doesburg op Facebook. Op een dag pestte hij een klasgenootje zo erg dat de jongen moest huilen. Dat was voor hem het keerpunt.

Zijn oproep leverde veel reacties op van mensen die door zijn woorden geroerd waren. RTL Nieuws belde hem op.

19/12/2017
Mensen die als kind of tiener traumatische gebeurtenissen hebben ondervonden zoals misbruik of pesten, zouden als volwassenen een verhoogde kans op hart-en vaatziekten hebben.

Dat meldt de Amerikaanse Heart Association in een artikel dat werd gepubliceerd in hun uitgave 

18/12/2017

Wisten wij veel dat Pim in die mate van dichtbij had ervaren hoe het is om structureel te worden gepest. En dus werden we er stil van toen Pim zijn hart opende en vertelde hoe dat ging met hem vroeger. En des te relevanter om zijn verhaal een podium te geven. 

15/12/2017

Het fenomeen pesten krijgt steeds meer serieuze aandacht. In een stadje in de Verenigde Staten is onlangs een wet aangenomen die ouders aansprakelijk stelt voor pestgedrag van hun kinderen. Op basis van bestaand onderzoek kan echter al op voorhand geconcludeerd worden dat men hiermee de plank misslaat. Door Beau Oldenburg

14/12/2017

Beste student, 
Volg je een MBO, HBO of universitaire opleiding en ben je 18-25 jaar oud dan behoor je tot de doelgroep van het onderzoek.

Voor mijn onderzoek aan de Open Universiteit wil ik graag onderzoek doen onder Nederlandse studenten naar negatieve online ervaringen en de manier waarop hiermee wordt omgegaan. Onderstaande link geeft je toegang tot de online vragenlijst. Op de website vind je in het kort informatie over het onderzoek, kan je toestemming geven om deel te nemen waarna je kan starten met de vragenlijst.

Hieronder de link naar de vragenlijst

12/12/2017

Wereldwijd is het filmpje gegaan van Keaton die in tranen zich afvraagt waarom hij gepest wordt. Massaal worden steunbetuigingen gestuurd ook door vele Hollywoodsterren.

Steun is natuurlijk altijd fijn en goed maar waarom richten wij ons op 1 jongen? 

Iedere dag zijn er jongens en meisjes gewoon hier in Nederland rond die zich net zo verdrietig voelen en net zo alleen zijn.

Cijfers pesten in Nederland:

10/12/2017

Heb jij een naaktfoto of -filmpje van jezelf verstuurd en wordt daar nu misbruik van gemaakt?  Word je ermee gechanteerd of zijn de beelden ongevraagd online geplaatst? Of ben je erachter gekomen dat iemand ongevraagd opnames van je heeft gemaakt?

Meld je dan nu aan voor het RTL 5-programma Online Misbruik https://campaign.rtl.nl/quiz/334933_293/RTL-5-kandidaten-Online-Misbruik-.html

Je aanvraag wordt vertrouwelijk behandeld. 

 

09/12/2017

Mooi openhartig interview met Jürgen Locadia (spits PSV) in het NRC van vandaag waarin hij ook zijn Ambassadeurschap bij Stichting Stop Pesten Nu aankondigt. Welkom aan boord Jürgen!

 

09/12/2017

Kinderen en jongeren die te maken krijgen met pesten, verdienen ook fijne herinneringen. Dat vindt initiatiefneemster Esther de Blij van project Let Me Know, een organisatie die opkomt voor kinderen die gepest worden en zich hierdoor buitengesloten voelen. De vrijwilligers van Let Me Know houden daarom woensdag 24 januari, mede met de AFAS Foundation, een feestmiddag bij AFAS.

Pagina's