Artikelen / Nieuws | Stop Pesten NU

Artikelen / Nieuws

16/01/2019
Als je wordt aangenomen als leidinggevende bij een gemeentelijke instelling, kan je werkgever dan na een paar maanden beslissen dat je voortaan projectassistent bent zonder enige aanleiding en concrete feiten? Het overkwam Henriëtte Wijnen, die er een boek over schreef.

‘In de lente van 2011 werd ik gevraagd als unithoofd van een gemeentelijke instelling. In de herfst verschenen er opeens externe organisatieadviseurs op de werkvloer. Ze moesten onderzoeken of onze instelling in staat was om nieuwe wetgeving uit te voeren.

15/01/2019

Nieuw tv-programma over pesten op het werk. 

Bij pesten denken we vaak aan kinderen of jongeren. Ook bij volwassenen is dit een groot probleem. Maar liefst een op de acht Nederlanders wordt gepest op het werk. Pesten kan onder meer leiden tot overspannenheid, depressie en/of een burn-out.

Herken jij je hier in en zou je dit willen veranderen, maar weet je niet hoe? Dan wil ik jou graag helpen! Ik begrijp dat het moeilijk kan zijn om je verhaal te delen, maar ik zou het zeer op prijs stellen als jij dat tóch doet. Want pesten op de werkvloer moet stoppen

15/01/2019

Mark Hughes heeft zijn column van maandag voor Motorsport Magazine gewijd aan het vertrek van teambaas Maurizio Arrivabene bij Ferrari. De bekende Formule 1-journalist had het vertrek van de Italiaan bij de renstal uit Maranello al lang en breed zien aankomen.

15/01/2019

‘Een onschuldig grapje bestaat niet’

Een grapje maken. Het lijkt zo onschuldig, maar onder de oppervlakte is er één groot machtsspel gaande, zegt Giselinde Kuipers, hoogleraar cultuursociologie. 

14/01/2019
Voormalig BBC-journalist en executive coach Scott Solder leert werknemers hoe ze zich kunnen verweren tegen pesten en intimidatie. ‘Het vergt moed om als eerste in verzet te komen.’

Scott Solder heeft het razend druk. Sinds hij in Engeland een HR-prijs kreeg voor zijn Active Bystander-workshop, wil iedereen hem inhuren. Ook Nederlandse organisaties hebben hem ontdekt. De Brit is de laatste tijd regelmatig in Nederland, waar veel vraag is naar zijn Engelstalige workshops.

13/01/2019

Sinds vorig jaar zit mijn zoon (13) op de middelbare school. Het hele jaar is alles goed gegaan tot de laatste weken. Er is een groepje in de klas dat pest, en aan het einde van het schooljaar was mijn zoon aan de beurt. Ze pesten ook via WhatsApp.

Wij hebben hem gezegd deze personen te blokkeren. Dit heeft hij gedaan, maar hij heeft er ook weer een paar van gedeblokkeerd, omdat hij denkt dat dit wel vrienden zijn. We krijgen het niet aan zijn verstand gebracht dat zij meedoen met de pesters.

11/01/2019

Tienhoog

„Ik woon op tienhoog in een flat van veertien verdiepingen. Sporten doe ik niet, ik heb genoeg beweging. Ik ga vaak met de trap in plaats van de lift. We hebben vier katten en een hond. De katten kunnen op het balkon, we hebben er gaas voor gemaakt. Mijn ouders zijn begin dit jaar gescheiden. Mijn vader zie ik nu om de week in het weekend. Ik mis de dingen die ik met hem deed, zoals samen de hond uitlaten ’s avonds. Mijn broer helpt weleens bij schoolwerk. Dat is wel fijn, mijn moeder weet ook niet alles.”

11/01/2019

Abderrahim Loukili is sneller dan verwacht terug van een mislukt avontuur bij het Marokkaanse Chabab Rif Al Hoceima. Om zijn conditie op peil te houden traint de aanvaller mee met FC Lienden.

10/01/2019

‘Dat zeg je toch ook niet tegen je buurvrouw?’, zegt ze in een story op haar Instagram.

KIM KÖTTER

Blijkbaar zien mensen regelmatig hun kans schoon om de voormalig Miss Universe Kim Kötter te voorzien van commentaar op haar lichaam. Daarom deelt ze op Instagram een aantal opmerkelijke vragen en kritieken die ze krijgt. Zo krijgt ze regelmatig naar haar hoofd geslingerd dat ze op televisie veel dikker lijkt en er in het echt juist veel jonger uitziet. “Eet je wel goed? en “Je sport zeker iedere dag?”, zijn ook vragen die de presentatrice regelmatig krijgt.

09/01/2019

Sommige leerlingen duiken onder tafel, anderen hollen verward door het klaslokaal. ‘Hij gaat ons vermoorden’, roept een doodsbange leerling. Leraren zetten zich schrap. Mehmed* is namelijk verhaal komen halen bij de school over het onrecht dat zijn nichtje die ochtend zou zijn aangedaan. ‘Ik vermoord jullie allemaal; ik ga jullie allemaal pakken. Het is mijn eer’, roept Mehmed, terwijl hij door het Rijswijkse Van Vredenburg College dendert.

09/01/2019
Luuk von Burg trainde twee jaar onder basketbalcoach Edmar D., die vorig jaar 3,5 jaar cel en tbs kreeg voor seksueel misbruik van drie pupillen, webcamseks met twaalf minderjarigen en het maken van kinderporno. Zijn vroegere pupil Luuk vraagt zich nog steeds af waarom de club nooit heeft geïnformeerd of er bij hem iets is gebeurd.

Luuk von Burg (21) dacht niet meer zo vaak aan wat hij in zijn jeugd had meegemaakt met zijn basketbalcoach. De herinneringen aan die ene gebeurtenis op zijn kamer, aan de rare WhatsAppjes, waren weggezakt. Tot september van dit jaar.

08/01/2019

Er dwarrelde een vel papier uit de rugzak van mijn dochter en een diepe analoge vreugde maakte zich van mij meester. Zo vaak gebeurt het niet meer dat 10-jarigen iets met papier doen. Die hebben op school wachtwoorden voor app-vakken als Leefstijl en Nieuwsbegrip. Gelukkig zijn er goede dingen in het leven die blijven. Helemaal niet, ouwe analoge vent! Maakte jij vroeger op school lijstjes onder kopjes als ‘What’s Niet’ en ‘What’s Wel’?

08/01/2019

Voor het afpersen van zeker tien jonge vrouwen heeft de politie een 23-jarige Hagenaar en drie vrouwen uit Rotterdam, Capelle aan den IJssel en Hilversum opgepakt.

De slachtoffers zijn afkomstig uit het hele land en werden onder druk gezet met het dreigement dat naaktfoto’s van hen op internet zouden verschijnen. De verdachte uit Den Haag zou bovendien een van de slachtoffers hebben verkracht.

07/01/2019

Er zijn vorig jaar weer meer kinderen naar het speciaal basisonderwijs gegaan en dat staat haaks op de Wet passend onderwijs. Het is juist de bedoeling om meer zorgkinderen in het reguliere onderwijs te houden. Stephan (10), de zoon van Marjolein van Dam (41), heeft dyslexie en zit inmiddels twee jaar op het speciaal basisonderwijs. "Ik heb er spijt van dat ik hem naar het speciaal basisonderwijs heb laten overzetten."

07/01/2019

Instagram Scholieren krijgen op hun verjaardag lelijke foto’s van zichzelf te zien op Instagram. Geintje van klasgenoten. Het lijkt pesten, maar het is juist aardig bedoeld. „Je doet het om te laten zien dat je om diegene geeft.”

07/01/2019

Het proces van groepsvorming in de klas begint na elke schoolvakantie weer opnieuw. De periode na de kerstvakantie wordt ook wel de Zilveren Weken genoemd. Deze periode is bij uitstek geschikt om stil te staan bij de sfeer en dynamiek in de groep. Gebruik deze weken om te werken aan een positieve groepssfeer en veilige groep waar iedereen de rest van het schooljaar profijt van heeft. Met de oefeningen in deze uitgave kun je tijdens de Zilveren Weken aan de slag met de klas, individueel of in een duo.

05/01/2019

Oud-voetballer Craig Bellamy is voorlopig gestopt met het trainen van de jeugd van Cardiff City. De voormalig spits van Manchester City, Liverpool, Cardiff City en de nationale ploeg van Wales wordt beschuldigd van het pesten van een jeugdspeler.

03/01/2019

Een Egyptisch-Canadese man heeft op Twitter excuses gedeeld van de man die zijn leven acht jaar geleden zuur maakte.

Mina Gerges werd vroeger zwaar gepest op school. De 24-jarige man werd geboren in Egypte en groeide op in Abu Dhabi in de Verenigde Arabische Emiraten. Op zijn twaalfde verhuisde hij naar Toronto in Canada, maar daar werd hij al snel geconfronteerd met pestgedrag.

21/12/2018

Wij wensen jullie Fijne Kerstdagen en een Gelukkig Nieuwjaar namens alle Ambassadeurs en ons team vrijwilligers.

Van 21december t/m 7 januari zijn wij gesloten. 

20/12/2018
Een tweedelige realityserie waarin zwemlegende Ian Thorpse kinderen helpt die worden gepest. Zij filmen hun leven met een verborgen camera. Daarna praat Thorpse met de schoolleiding om dit pestgedrag aan te pakken.

Pesten is een groot probleem in Australië. Om daar wat aan te doen, komt de Australische zwemlegende Ian Thorpe met een controversiële, maar effectieve aanpak. In zijn tweedelige realityserie Pesten Australië helpt hij kinderen die al jaren stelselmatig worden gepest. Hoe? Door ze een rugzak met verborgen camera mee te geven.

19/12/2018

Begaafd, maar verlegen: zo kan Mathieu het best omschreven worden. Gedurende verschillende maanden werd de Waalse student zwaar gepest door zijn leraar wiskunde. Zijn moeder doet nu anoniem het verhaal van zijn lijdensweg in ‘La Dernière Heure’.

“Hij zat in het tweede secundair”, klinkt het. “In oktober stelden we vast dat het niet goed met hem ging. Er zat geen leven meer in, hij vluchtte enkel nog weg in videogames. Voor het minste begon hij te wenen en zijn resultaten op school gingen van kwaad naar erger.”

18/12/2018
Nieuw wooncomplex is speciaal voor lhbt-ouderen

Pesten, vereenzaming en uit onderzoek van belangenorganisatie COC blijkt zelfs dat ouderen zich soms genoodzaakt voelen weer de kast in te gaan: in de reguliere ouderenzorg zijn lhbt'ers vaak niet op hun plek. Daarom opende onlangs in de Kinkerbuurt de Roze Hallen, een wooncomplex voor lhbt-ouderen vanaf 55 jaar.

17/12/2018

ADO-spelers bezoeken basisschool: ‘Hoe kan je iemand nou pesten?’

17/12/2018

ADO-spelers bezoeken basisschool: ‘Hoe kan je iemand nou pesten?’

Pagina's