Artikelen / Nieuws | Stop Pesten NU

Artikelen / Nieuws

23/06/2017

An 11-year-old wrote a rap about being bullied. His favorite rapper brought it to life.

22/06/2017

Uit volle borst klinkt het door de volle theaterzaal van de Meerpaal in Dronten: ,,Stop pesten nu!" Meerdere keren hebben de pakweg 500 aanwezige leerlingen van het Almere College in Dronten een uitbundig applaus laten horen.

22/06/2017

Nasir (9 jaar) "Ik heb het gevoel dat niemand mij wil helpen, dat het niemand kan schelen dat ik gepest word'. Deze ouders voelen zich hopeloos, Nasir (dochter 9 jaar) wordt op school gepest en de school doet niks ondanks alle meldingen. Ze maakten met Nasir een video boodschap over hoe zij zich voelt door het pesten. Pesten moet echt stoppen, overal!

20/06/2017

Project Let Me Know en Stichting Stop Pesten Nu slaan de handen ineen. 

Overal wordt gepest door jong en oud, ook op de werkvloer komt het helaas voor. Voor het management en directie is het vaak toch onmogelijk om precies te weten wat er zich afspeelt op de werkvloer. Degenen die gepest worden schamen zich misschien of durven niet aan te geven dat ze worden gepest of worden buitengesloten. Of misschien is het voor een slachtoffer wel niet helemaal duidelijk bij wie ze dit aan kunnen geven, ze willen hun teamleider of directielid niet lastig vallen. Heel jammer is het dat dit ten kosten kan gaan van het werkplezier en de inzet van het personeel.

Wij vinden dat hier verandering in moet komen.

Een “let me know” bandje, waarmee de drager zichtbaar aangeeft dat een slachtoffer van pesten bij hem of haar terecht kan. Uitvoerend personeel, management en/of directieleden en andere collega’s, iedereen kan het bandje dragen en daarmee hulp bieden aan de kinderen, jongeren en volwassenen die worden gepest.

Wat kan Let me know voor uw bedrijf betekenen?

20/06/2017

De Week Tegen Pesten (18 t/m 22 september 2017) gaat dit jaar over online pesten. In deze week helpen we leraren met tips en tools voor het aanpakken en voorkomen van online pesten. Samenwerking met ouders, het team en de leerlingen is daarbij onmisbaar. Online pesten. Pak ’t samen aan!

Week Tegen Pesten

19/06/2017

Voor een nieuw televisie programma over cyberpesten is de KRO NCRV op zoek naar slachtoffers van cyberpesten.

Word jij gepest, lastig gevallen, bedreigd of gestalkt op internet of social media? Weet jij wie erachter zit maar lukt het je maar niet om de pesterijen te stoppen? Of heb je juist geen idee wie de pestkop is en heb je onze hulp nodig om de dader te ontmaskeren?

19/06/2017

In Theater De Meerpaal in Dronten is a.s. woensdag een voorlichtingsdag over pesten en gehoorbeschadiging. Het evenement is bedoeld voor scholieren en wordt georganiseerd door Stichting ProDronten. Zij organiseren jaarlijks ook de Meerpaaldagen

18/06/2017

Wij bedanken Het Goossens Consultancy voor de steun dmv sponsoring (pakket A). Hier zijn wij super blij mee!

Als mediator/coach ben ik altijd beschikbaar (gratis) voor een goed gesprek voor die mensen die met het probleem “pesten”worstelen.

 

15/06/2017
Katie Jones (22) uit Standdaarbuiten, studeert grafisch vormgeving op het Radius College in Breda. Als project heeft zij een foto-serie gemaakt met als hoofdonderwerp pesten. In deze foto-serie heeft zij zelfportretten gemaakt en met gebruik van photoshop manipulatie gevoelens van de slachtoffers uitgebeeld om een bericht achter te laten. Voor de pesters, zodat zij kunnen zien wat zij aanrichten. Voor de slachtoffers zodat zij weten dat ze gehoord worden, steun kunnen halen en niet alleen hoeven te voelen.
15/06/2017

 

Geile teksten of pikante foto's of filmpjes versturen - en cyberpesten zijn weer volop in het nieuws. Gie Deboutte, expert in pesten en voorzitter van het netwerk "Kies kleur tegen pesten", zegt dat het grote probleem is dat jongeren het niet in perspectief kunnen zetten als het misloopt en bijvoorbeeld naaktfoto's gebruikt worden bij cyberpesten, terwijl jongeren hoe dan ook emotioneel heel kwetsbaar zijn. Deboutte pleit voor een centraal meldpunt.

Project Let Me Know en Stichting Stop Pesten Nu gaan samen verder mei 2017
10/06/2017

Bericht van Esther (Oprichtster) over Project Let Me Know en Stichting Stop Pesten Nu op Facebook

08/06/2017

Pesten op straat gebeurt vaker dan je denkt. In het verborgen cameraprogramma Dat Is Toch Niet Normaal van Telegraaf VNDG ziet u of en hoe mensen ingrijpen. Kijk hier de volledige video.

 

07/06/2017

Uber Technologies heeft 20 werknemers met onmiddellijke ingang ontslagen na een diepgaand intern onderzoek naar klachten over pesten op het werk.

07/06/2017

De 14-jarige Savannah kende de 16-jarige jongen die vastzit in verband met haar dood via sociale media, zei de burgemeester van Bunschoten. Betekent dit dat ouders hun kinderen moeten verbieden af te spreken met andere kinderen die ze via internet kennen?

06/06/2017

In de Harmonie in Leeuwarden strijden woensdagavond 600 kinderen uit groep 8 van basisscholen uit Leeuwarden en omgeving om de Saco Velt Bokaal. Deze danswedstrijd wordt voor de negende keer gehouden. Nieuw is dat dit jaar wordt geprobeerd om samen te werken met Stichting Stop Pesten NU!, omdat bij de danslessen duidelijk wordt dat kinderen die met elkaar dansen elkaar minder pesten.

05/06/2017

Instagramidool en voetbalzoon Shane Kluivert kan meestal rekenen op positieve reacties. Maar in een van zijn laatste posts legt hij uit dat niet alle berichten die hij ontvangt leuk zijn.

Shane: “Het heet pesten, en het is niet aardig of grappig. Stop ermee.”

31/05/2017

 

Een zogenaamde 'sad trollface', een meme die gebruikt wordt als als mensen worden 'getrolled', wat zoiets betekent als iemand online uitlokken. HET INTERNET
 

yo faggot, fucking n00b u suck

Kan je zo tegenkomen in de chatbox van een online game
31/05/2017
Bij pesten op het werk spelen de collega’s ook een rol. Door niets te doen kunnen ze roddels, scheldpartijen en tegenwerkingen in stand houden. Of ze een slachtoffer wel of niet helpen, hangt ervan af of ze vinden dat het pesten diens eigen schuld is, zeggen Nederlandse onderzoekers. Volgens omstanders blijkt die ‘eigen schuld’ uit een passieve houding van het slachtoffer zoals ziekmelden of een andere baan zoeken.
29/05/2017
Gisteren vertelde moeder Karen in dit drieluik over pesten dat haar inmiddels volwassen dochter destijds het verwijt kreeg niet weerbaar genoeg te zijn. Socioloog, pedagoog en schrijfster van het boek Alles over pesten, Mieke van Stigt, vertelt dat ook nu nog té vaak de oorzaak wordt gezocht bij het slachtoffer. "Pesten komt voort uit een gevoel van onveiligheid.

Pagina's