Hulp nodig bij cyberpesten? | Stop Pesten NU

084-0035994

Bellen, chatten, mailen over online pesten (cyberpesten)

Help wanted ...

Slachtoffer van grooming? Kinderporno gezien? Naaktfoto verspreid? 

Helpwanted.nl is een website over online seksueel misbruik van kinderen en jongeren. Je kunt dit hier melden. Je vindt ook informatie over wat het  is, hoe je het kunt voorkomen en wat je kunt doen wanneer het je is overkomen. Ook ouders, docenten en andere opvoeders kunnen hier terecht. Zie ook de handleidingen van Helpwanted onder Cyberpesten.

Meldingen: 7 dagen per week 24 uur per dag via de website, melding via de website: www.helpwanted.nl

Bel: 020-2615275 (dinsdag van 9.00 tot 12.00 uur. Op andere werkdagen tot 14.00 uur.

 

 
 
 
 

Kinderen & Jongeren (8 t/m 18 jaar) De Kindertelefoon 

De Kindertelefoon is er voor alle kinderen en jongeren van 8-18 jaar die in vertrouwen willen praten. Je kunt met ons bellen en chatten of een bericht plaatsen op de website. Als je met ons belt of chat, praat je met een speciaal getrainde Kindertelefoon-medewerker. Zij luisteren naar je. Op de website kun je ook een bericht posten of zelf reageren op andere kinderen en jongeren. 

BEL met de Kindertelefoon 0800-0432 (gratis & anoniem). 

Elke dag van 11.00-21.00 uur, zaterdag en zondag van 14.00-20.00 uur of chat  ...

Chatten met de Kindertelefoon (tussen de 13 en 18 jaar)Volg deze link om naar chatgedeelte van de Kindertelefoon te gaan
Je chat met een vrijwilliger van de Kindertelefoon die minimaal 18 jaar oud is. Ben je tussen de 13 en 18 jaar dan kun je chatten met iemand van De Kindertelefoon tussen 11 uur ’s ochtends en 9 uur ‘s avonds. In de weekenden is de chat open van 2 tot 8 uur
OF
kies voor een PEER CHAT: Je chat met een jonge vrijwilliger van de Kindertelefoon of anders gezegd met een leeftijdsgenoot. De leeftijd van deze vrijwilliger ligt tussen de 16 en 21 jaar. Elke werkdag zijn twee jonge vrijwilligers van  (tussen de 13 en 18 jaar) tussen 18 en 20 uur bereikbaar.  
 
Chatten met de Kindertelefoon (tussen de 8 en 12 jaar): Dan kun je chatten met iemand van De Kindertelefoon tussen 11 uur ’s ochtends en 9 uur ‘s avonds. In de weekenden is de chat open van 2 tot 8 uur. Je chat anoniem en in vertrouwen met ons. Volg deze link om naar chatgedeelte van de Kindertelefoon te gaan
 
 
 

Meldknop

Als je op www.meldknop.nl komt, zie je direct de onderwerpen waar je informatie kunt vinden over pesten, seks, misbruik en lastig gevallen worden. Word je bijvoorbeeld gepest op Facebook? Dan klik je op ‘pesten’. Hier kun je kiezen uit verschillende onderwerpen die met pesten te maken hebben. Soms kun je met deze informatie je probleem al zelf oplossen! Als dat niet lukt, dan helpt Meldknop.nl je verder. Je kunt ervoor kiezen om met iemand te praten of een melding te maken van jouw probleem.

 
 
 
 
 
 

 

Vraaghetdepolitie.nl

(Digitaal) pesten is op zich niet strafbaar en mensen moeten er vooral samen proberen uit te komen. Als het pesten langdurig aanhoudt en echt te ver gaat, dan kan er wel sprake zijn van een strafbaar feit. Daarvan kan je aangifte doen bij een politiebureau bij jou in de buurt. Het is belangrijk dat je zoveel mogelijk bewijsmateriaal meeneemt naar het politiebureau, zoals:

  • data en (exacte) tijdstippen
  • email- en internetadressen (url)
  • gebruikersnaam en nickname(s) van betrokkene(n)
  • prints van chatlogs en mailberichten
  • bewaarde sms-berichten
  • schermafdrukken (via printscreen of maak een foto)

Als je jonger bent dan 16 jaar, is het verstandig om een volwassene mee naar het bureau te nemen.