16 oktober 2015 CDA fractie Rotterdam bezoekt Sportplusvereniging kv Nikantes Dichtbij | Stop Pesten NU

084-0035994

16 oktober 2015 CDA fractie Rotterdam bezoekt Sportplusvereniging kv Nikantes Dichtbij

 

Danielle Knieriem (CDA gemeenteraadslid van de gemeente Rotterdam) poseert bij het onthulde Stop Pesten Nu spandoek dat Nikantes eind september 2015 onthulde in de landelijke week van het Pesten (Foto: Enrico Stout)
1 / 1
zoom out

HOOGVLIET - Op zaterdag 17-10-2015 kwam Danielle Knieriem (CDA gemeenteraadslid van de gemeente Rotterdam) langs bij Sportplusvereniging kv Nikantes. Zij bracht een werkbezoek aan de Hoogvlietse vereniging.

 

Het is nog niet eerder voorgekomen in het bijna 20-jarige bestaan van de Hoogvlietse korfbal en Jeu de Boules vereniging dat een gemeenteraadslid van de gemeente Rotterdam het complex bezoekt. 
 
Danielle complementeerde het Nikantes bestuur: “Jullie hebben hier een leuke vereniging staan waar veel gebeurd. Dat is wel zichtbaar en voelbaar en mooi om te zien”. 
 
Nikantes heeft van de gelegenheid gebruik gemaakt om de uniformering van de tarieven van de sporthallen en gymzalen per 01-09-2016 te bespreken. Alle Rotterdamse verenigingen (inclusief de buiten gebieden Rozenburg, Hoogvliet, Pernis en Hoek van Holland) zijn hierover vorige week schriftelijk door de gemeente Rotterdam over geïnformeerd. De zogenaamde buitengebieden worden het hardst getroffen. 
 
In het geval van Nikantes gaan de veldkosten minimaal omhoog maar gaan de sporthal kosten van de Campus en het MFC Boomgaardshoek met ongeveer 8% omhoog. Concreet gaat het bij Nikantes dan om een stijging van ongeveer € 1.000,00 per seizoen.  De tarieven van de gymzalen gaan ongeveer met 60% omhoog. Nu is de prijs voor een gymzaal ongeveer € 9.00 per uur en gaat het ongeveer € 14.00 per uur worden. 
 
Vooral de tafeltennisvereniging Boomgaardshoek en gymnastiekvereniging Animo zullen hier hinder van ondervinden. Het hardst getroffen worden de verenigingen die gebruik maken van het MFC Boomgaardshoek (badminton vereniging PBC en volleybal vereniging YUM). Dit wordt veroorzaakt doordat het MFC voorheen een wijkgebouw was (en ooit nog van de gemeente Poortugaal). Zij betaalden een lager tarief. Voor alle getroffen verenigingen en wijkgroepen die het MFC inhuren is een overgangsregeling getroffen: als de stijging meer is dan 10% per 01-09-2016 worden de kosten jaarlijks met maximaal 10% verhoogd totdat men het normale standaard tarief heeft bereikt. 
 
Het normale standaard tarief per 01-09-2016 gaat voor alle Rotterdamse sporthallen € 56,60 worden (incl BTW). Alle huurders moeten naar dit tarief gebracht worden. Nikantes betaalt momenteel € 52.35 per uur inclusief BTW voor de Campus en het MFC. Ongeveer 5 jaar geleden zijn de tarieven van de sporthallen ook al eens met 10% verhoogd. 
 
Nikantes pleit er voor om in de toekomst geen grote schokkerige tariefswijzigingen (steeds) door te voeren maar te werken met een jaarlijkse geleidelijke stijging. Hierdoor kunnen verenigingen beter rekening houden met stijgende kosten. 
 
Nu zal het Nikantes bestuur, net als alle andere Hoogvlietse verenigingen, moeten gaan overwegen om de contributies per 01-07-2016 ook fors te laten stijgen met 5-10% per maand om deze stijgende kosten van de sporthal op te vangen. 
 
Danielle Knieriem: “De uniformering van de tarieven van de sporthallen en gymzalen ondersteun ik omdat er in het verleden een wildgroei aan tarieven was ontstaan. Wel zullen wij als CDA fractie erbij de wethouder voor gaan pleitten om geen grote tariefstijgingen door te voeren en te kiezen voor een stabiele lichte groei van de uurtarieven. Sport is belangrijk voor Rotterdam en voor Hoogvliet.”
 
 

Tip van de redactie

Tip van onze redactie met interessante informatie over pesten en online pesten (cyberpesten):