17 juni 2014 'A Second Chance' voor leerlingen Expertisepunt De Keurkamp | Stop Pesten NU

084-8340086

17 juni 2014 'A Second Chance' voor leerlingen Expertisepunt De Keurkamp

De leerlingen van het Expertisepunt van De Keurkamp die het vervolg programma op SportMpower volgen zijn dinsdag flink aan het zweten gebracht in de Adelaarshorst door Jeroen van der Ven, in samenwerking met de stichting Stop Pesten Nu. De jonge, ambitieuze, breakdancer Jeroen van der Ven, gaf een bootcamp weg en zette de jongens, met dit warme weer, flink aan tot zweten.

dgsdsg

 

 

De bootcamp werd afgewisseld met aspecten die de oprichtster van  stichting Stop Pesten Nu; Patricia Bolwerk inbracht. Zo hebben de jongeren het gehad over pesten en over grenzen aangeven, eigenwaarde en respect voor jezelf, maar ook voor een ander. “A Second Chance” luidde de slogan voor de workshop. Van der Ven vertelde over zijn lastige jeugd en wat hij nu, door middel van dansen, in het leven heeft bereikt. De komende laatste twee weken van het programma zullen ook hierover gaan. Ook Van der Ven  heeft een second chance gekregen in het leven en hij heeft deze met beide handen aangepakt.

 

Push-ups, sit-ups, conditietraining en core-stability oefeningen in alle vormen, dat is waar de jongeren mee te maken kregen. “Het maakt me niet uit als niet meer kan, als je maar laat zien dat je iets wilt” klonk het uit de mond van Van der Ven. De leerlingen worden gemotiveerd om iets te willen bereiken in het leven en dat komt je niet zomaar aanwaaien. Daar moet je iets voor willen doen. Vervolg SportMpower valt onder één van de pijlers die Eagles4Deventer, een stichting opgezet door Go Ahead Eagles. Die pijler wordt ‘Laat talenten groeien’ genoemd en dat is precies waar ze dinsdag mee bezig zijn geweest. Iedereen heeft talent en dit moeten zij zelf zien te ontdekken.

Bron Go Ahead Eagles 

 

Patricia Bolwerk samen met Jeroen van de Ven Bootcamp Second Chance (pesten) Maatschappelijk Project Go Ahead Eagles