19 april 2014 Landelijke Dag tegen Pesten | Stop Pesten NU

084-8340086

19 april 2014 Landelijke Dag tegen Pesten

Stop Pesten Nu, Landelijke Dag tegen pesten 19 APRIL 2014

Stichting Stop Pesten Nu zette zich op zaterdag 19 april, de Landelijke Dag tegen Pesten met meer dan 45 vrijwilligers (jong en oud) in om #pesten onder de aandacht te brengen. Wat een enthousiaste groep vrijwilligers, wat een inzet, wat een passie....allemaal om pesten te stoppen. Voorafgaand aan deze Landelijke Dag heeft Stichting Stop Pesten Nu bij alle scholen in de Stedendriehoek (Apeldoorn - Deventer - Zutphen) gratis posters rondgebracht. Jeroen van de Ven heeft de Stop Pesten Nu

 

Bekijk hier de foto impressie

Van 12 - 16 uur waren er allemaal activiteiten in Deventer centrum om pesten onder de aandacht te brengen. De eerste kraam stond bij boekhandel Praamstra (bedankt gemeente Deventer voor de mooie plek en kraam). Op de route naar het broederenplein stonden vrijwilligers met helium ballonnen om de route uit te zetten in de lucht. Onderweg kregen de passanten snoepjes uitgedeeld tegen pesten, kleurplaten en flyers.

Op het Broederenplein konden kinderen hun handtekening met verf zetten. Als bedankje hiervoor konden ze vele prijzen winnnen.
Er zijn 40 x 10 kermisritten (Exploitanten Deventer paaskermis) als prijzen weggeven, 40 Happy Meals (McDonalds), 54 kilo snoep (Senzora) is op straat uitgedeeld, ballonnen (Confetti), de 'Ik STOP pesten nu!' armbanden (Bert Vennink bv), de duimen (Data B), de kleurplaten (TSN Nederland), stroopwafelkruimels 400 zakjes (Deventer markt), A3 papieren voor handtekeningen (Lulof), Deurdweilers Daeventer (gesponsord door Natas). 

Restaurant Faruks en Dirk van de Broek hebben ervoor gezorgd dat alle vrijwilligers (inmiddels meer dan 60 personen) voorzien werden van koffie, thee, fris, broodjes en gözmele.

De hele middag werden er dansworkshops gehouden door Jeroen van de Ven zijn dansteam van Marsbentum op het lied dat Marq van Mazijk en Dennis Grefhorst voor Stop Pesten Nu hebben gemaakt. Ook onze maatschappelijke stagiaires Rianne en Sandra hadden een dans gemaakt tegen pesten waar ook meerdere keren op de middag aan mee gedaan kon worden. Gedurende de hele middag was de vertelbus aanwezig waar verhalen werden voorgelezen over Pesten. Tijmen Terpstra maakt een mooie impressie foto. Tevens liepen er gedurende de middag overal vrijwilligers van Stop Pesten Nu die in de stad in actie kwamen tegen pesten. Wat een positieve reacties hebben we allemaal ontvangen. 

Bedankt allemaal, bedankt Rabobank, bedankt McDonalds, bedankt Faruks, bedankt Dirk van de Broek, bedankt Bert Vennink bv, bedankt TSN, bedankt Lulof, bedankt Confetti, bedankt Deventer markt, bedankt Deurdweilers Daeventer, bedankt Senzora, bedankt Vertelbus, voor jullie komst, voor jullie steun en jullie vertrouwen in ons. En natuurlijk alle vrijwilligers, petje af..... zonder jullie was het niet gelukt. 

Hier kan je de lyrics instuderen van het Stop Pesten Nu lied en de dansinstructies volgen. Copyright op de muziek en lyrics behoren toe tot Marq van Mazijk en Dennis Grefhorst www.silverlane.nl

         De Stentor over Stop Pesten Nu actie in Deventer

 

 

 

DEVENTER - Ruim tweehonderd kinderen hebben zaterdagmiddag op het zonovergoten Broederenplein meegedaan aan de manifestatie Stop Pesten Nu! Met in verf gedoopte handen zetten de Deventer 'kids' letterlijk hun handtekening op witte vellen papier.

Aan het eind van de manifestatie, de eerste keer dat initiatiefneemster Patricia Bolwerk met haar stichting Stop Pesten Nu! naar buiten trad, hingen de ramen van winkels en zaken rond het plein vol kleurrijke protesthandtekeningen. Ook met oranje polsbandjes met daarop de slogan 'Ik stop pesten nu!' droegen alle deelnemers en circa 35 vrijwilligers hun boodschap uit.

Ook in de binnenstad voerden vrijwilligers, gestoken in oranje T-shirts met slogans tegen pesten, actie. Mede ook dankzij 6000 zakjes met snoepjes, gratis ter beschikking gesteld door Senzora, reageerde het publiek positief. De paaskermis en marktlieden sponsorden de actie met 400 munten respectievelijk 400 zakjes met stroopwafelkruimels.

Breakdancer Jeroen van de Ven (Nederlands kampioen en derde van Europa) vroeg met demonstraties op het plein aandacht voor de actie. Patricia Bolwerk is al jaren met het thema pesten bezig en heeft eind september vorig jaar Stichting Stop Pesten Nu! in haar woonplaats Deventer opgericht.

Bron (Peter ten Cate, De Stentor) 

Ook Deventer kids in actie tegen pesten