28 november 2014 Sinterklaas Fair Hengelo | Stop Pesten NU

084-0035994

28 november 2014 Sinterklaas Fair Hengelo

Tijdens de koopzondag op 30 november wordt het winkelend publiek van 12.00 tot 17.00 uur vermaakt tijdens de Sinterklaas Fair Hengelo. Deze Sinterklaas Fair is de enige in zijn soort in Nederland.
Op het marktplein wordt zondagmiddag een gezellig sinterklaasfeest gebouwd. Sinterklaas neemt vijftig zwarte pieten mee.
Op het marktplein wordt zondagmiddag een gezellig sinterklaasfeest gebouwd. Sinterklaas neemt vijftig zwarte pieten mee.

Sinterklaas wordt rond 13.00 uur verwelkomd door presentator Pim. Daarna wordt de Gouden Pepernoot uitgereikt door Sint Nicolaas en Henk Dassen van de Slingerbeurs en Fuldauer aan Jeroen Wolberink, die zich inzet voor de ziekte Hischsprung, een zeldzame dramaandoening waar vooral kleine kinderen een intensieve behandeling voor moeten hebben. Vervolgens is de uitreiking van de prijs aan de winnaar van de ballonnenwedstrijd en het mooiste zwarte pietje.

Hans Kazan Magic Show

Om 14.00 uur is er een optreden van de Hans Kazan Magic Show, waarna er ook een Meet & Greet met hem is. Daarna laten de onderbouwleerlingen van een aantal basisscholen met behulp van Dance Passion een dansje zien op het lied ‘Coole Piet Amerigo’. De bovenbouwleerlingen van de basisscholen laten hun versierende kunstdozen zien waar een sinterklaasthema op verwerkt is. De winnaars van beide schoolactiviteiten krijgen een prijs uitgereikt. Tenslotte is het podium voor de kleinste kinderen waar ze zich kunnen uitleven met de discopieten.

Tijdens de gehele middag zijn er discopieten, een knutsel- en schminkkraam, een speel- en springkussen, een suikerspin- en poffertjeskraam, pietentaxi’s en pietenkapellen. Ook kan Amerigo worden geaaid.

Stop pesten nu

De Stichting Hengelo Sint Nicolaasstad zal tijdens de Sinterklaas Fair de actie ‘Ik stop pesten nu! ondersteunen. Sinterklaas en zijn pieten zullen allemaal een polsbandje dragen waarop staat: ‘Ik stop pesten nu!’ Sinterklaas vindt het belangrijk dat de kinderen al vroeg weten dat je niet mag pesten. De polsbandjes zijn voor een gering bedrag te kopen op de fair.

 

Tip van de redactie

Tip van onze redactie met interessante informatie over pesten en online pesten (cyberpesten):