9 december 2014 Go Ahead Eagles geeft startsein SportMpower | Stop Pesten NU

084-8340086

9 december 2014 Go Ahead Eagles geeft startsein SportMpower

 

foto Ingrid Willems
foto Ingrid Willems
DEVENTER - Zo'n negentig leerlingen uit het passend voorgezet onderwijs in Deventer krijgen dit schooljaar de kans deel te nemen aan het nieuwe programma SportMpower van de maatschappelijk tak van GAEagles, de stichting Eagles4Deventer.

Voor de eerste 37 leerlingen, een geselecteerde groep van de Keurkamp, is inmiddels het project afgetrapt met een speech van trainer Foeke Booy.

In het project, dat zich in stadion de Adelaarshorst afspeelt, gaan de leeringen ontdekken wat hun talenten zijn. Er komen workshops op het gebied van persoonlijke ontwikkeling, pesten, groepsgedrag, een tour langs een aantal Deventer bedrijven en een kijkje achter de schermen bij Go Ahead Eagles als het gaat om veiligheid rond de thuiswedstrijd.

De leerlingen krijgen een programma dat bestaat uit zes wedstrijden van drie uur. Naast fysieke training worden verschillende workshops aangeboden. Van een kookworkshop, 'A Second Change' tot een voorlichting over (digitaal) pesten van Stop Pesten Nu. De leerlingen sluiten het programma af met een bedrijventour en maken kennis met de kansrijke arbeidsmarkt.

Bron: De Stentor