Achtergrond Stop Pesten Nu - Oprichtster Patricia Bolwerk | Stop Pesten NU

Achtergrond Stop Pesten Nu - Oprichtster Patricia Bolwerk

Patricia Bolwerk behaalde 5 jaar geleden haar trainerslicentie als trainer Omgaan met Pesten. Vol enthousiasme vertelde zij haar omgeving van haar carrièreswitch (tot dusverre had zij altijd als Hoofd Bedrijfsbureau en Hoofd Office Management gewerkt in profit organisaties). Haar omgeving reageerde veelal met de zin: “Ach, dat pesten dat is toch niet zo erg dan worden ze toch hard van. Daar hoef je toch geen trainingen voor te geven?!''.

Pesten daar word je toch hard van ?!?

Iedere keer als iemand dit tegen haar zei knapte er iets. Patricia dacht: ‘Pesten is vreselijk! Pesten moet stoppen! Pesten is te stoppen en iedereen moet weten dat pesten en de gevolgen heel erg zijn (én niet alleen voor het slachtoffer, zijn/haar familie maar voor iedereen in de groep/klas waar gepest wordt).

Nee, pesten moet stoppen nu! Stop Pesten Nu!

Zij besloot dat zij iedereen in Nederland wilde informeren dat Pesten en Digitaal Pesten (Cyberpesten) moet stoppen. Dit deed zij onder de naam ‘Stop Pesten Nu’ want zoals Patricia Bolwerk altijd zegt, het gaat niet om haar maar om haar boodschap (en het succes van Stop Pesten Nu had zij destijds nooit kunnen voorzien). Patricia wilde dat heel Nederland zou praten over pesten (op de radio, televisie en in de kranten) en dat iedereen zou beseffen dat pesten écht een probleem is dat moet en kan worden opgelost.

Het ontstaan van Stop Pesten Nu op Twitter, Facebook, Blogger, Google+, Tumblr, YouTube, LinkedIn en ScoopIt!

Patricia begon op Twitter @stoppestennu met het sturen van tweets naar radio, tv en kranten met Engelse/Amerikaanse artikelen over pesten met de vraag: ‘Praat erover a.u.b, schrijf erover want pesten is echt een groot probleem!

Vanuit hier ontstond bij haar de behoefte een bibliotheek aan te maken waar artikelen in verzameld werden over Pesten, Blogger Pesten in het Nieuws. Artikelen waar mensen die meer wilden weten over pesten makkelijk en snel informatie konden vinden. Maar ook voor spreekbeurten, werkstukken en scripties zou deze clustering heel wenselijk zijn. In de praktijk bleek al snel dat er een tweede bibliotheek met artikelen wenselijk was, ditmaal met artikelen over Digitaal Pesten / Cyberpesten, Blogger Digitaal Pesten / Cyberpesten.

Op beide blogs kwamen maandelijks vele bezoekers waardoor zij merkte dat er behoefte was aan deze informatie. Het blog Pesten in het Nieuws trok maandelijks al meer dan 2.700 bezoekers (en inmiddels is dit al meer dan 7.250 bezoekers per maand). Het blog Digitaal Pesten / Cyberpesten had lagere bezoekersaantallen aangezien daar minder artikelen over bestonden maar toch waren er elke maand meer dan 1.000 bezoekers (nu gemiddeld 2.000 bezoekers per maand). De bezoekersaantallen wijzen het succes van de individuele blogs uit.

Blog Pesten in het Nieuws d.d. 25 september 2014 al meer dan 250.544 bezoekers

Statistieken 'Blogger Pesten in het Nieuws' 25-09-2014 al meer dan 250.544 bezoekers

 

Statistieken blog Digitaal Pesten, Cyberpesten op Blogger d.d. 25 september 2014

 

 

Statistieken 'Blogger Digitaal Pesten, Cyberpesten' 25-09-2014 al meer dan 98.910 bezoekers

 

Twitter Stop Pesten Nu

 

Alle verzamelde artikelen werden o.a. via Twitter Stop Pesten Nu 25-09-2014 gedeeld. Inmiddels zijn er al meer 11,6K tweets verstuurd. 

 

Facebook bleek ook geschikte plek om alle informatie en kennis te delen en Patricia richte ook hier een account op Facebook Stop Pesten Nu

Facebook pagina Stichting Stop Pesten Nu d.d. 25 september 2014

Dagelijks zorgde zij voor nieuwe artikelen op de diverse blogs, Twitter en Facebook. In augustus 2012 merkte zij dat zij behoefte had aan een 3e bibliotheek met tips voor de Landelijke Dag tegen pesten. In dit blog wilde zij artikelen verzamelen en tips geven wat scholen zouden kunnen doen in de klas als les idee / les suggestie tegen pesten, Blogger Tips Landelijk Dag tegen Pesten. In aansluiting op deze accounts ontstond er bij Patricia ook de behoefte aan een bibliotheek met video's over Pesten en Digitaal Pesten (Cyberpesten) en om deze reden is toen het YouTube stoppestennu account opgericht met diverse Afspeellijsten (Video's over pesten, video's over digitaal pesten, liedjes over pesten en nog veel meer).

Google+ Stichting Stop Pesten NuYouTube stoppestennu 

 

Als laatste in de rij van sociale media maakte zij ook profielen aan op: Google+, Tumblr, ScoopIt en LinkedIn aan.

Het bijhouden van al deze sociale media vergden erg veel tijd en om deze reden besloot Patricia hulp te gaan vragen bij de Vrijwilligerscentrale Deventer (VCD). De VCD hoorde al haar plannen en adviseerde om van Stop Pesten Nu een Stichting te gaan maken. Hiervoor is een bestuur zorgvuldig samengesteld en inmiddels in de Stichting Stop Pesten Nu een feit.

De basis van de Stichting ligt in het voortzetten van deze werkzaamheden en er zijn nog veel meer plannen om nog meer informatief, ondersteunend, dienstverlenend en faciliterend te werken voor een ieder die iets met Pesten / Digitaal Pesten wil doen. Daarnaast vindt Stop Pesten Nu het ook belangrijk om zelf weer betrokken te zijn bij Maatschappelijke doelen en samenwerkingen op te zoeken met diverse collega's. Patricia is dé sturende en drijvende kracht achter Stichting Stop Pesten Nu. Alle activiteiten worden vanuit haar gedachtegoed, kennis, ervaring, voorlichtingen en workshops opgezet, ingericht en gegeven.