Ben ik een meeloper? Doe de test | Stop Pesten Nu

Ben ik een meeloper? DOE DE TEST

Een meeloper is iemand die met een pester meedoet en meegaat met wat de pester doet. Meelopers willen erbij horen en denken dat ze door mee te doen bij de populaire kinderen horen. Je kan meelopers vaak herkennen aan hun gedrag. Meelopers lachen bijvoorbeeld om de grapjes van de pester of zeggen niks als iemand gepest wordt. Soms doen meelopers ook zelf mee met pesten om te laten zien dat ze erbij horen. Het is belangrijk om te beseffen dat meelopen met pesten niet oké is en dat het veel schade kan aanrichten bij de persoon die gepest wordt.

Ben ik een meeloper? Doe de test ...

 1. Heb je ooit meegelachen of iemand uitgelachen om iets dat ze droegen of deden, ook al vond je het eigenlijk niet grappig?
 2. Heb je ooit meegedaan met een groep kinderen die één kind uitsloten of pestten?
 3. Heb je ooit iemand geplaagd of pesterig behandeld om erbij te horen of omdat anderen het deden?
 4. Voel je je vaak ongemakkelijk bij het opkomen voor anderen, zelfs als je ziet dat ze onrechtvaardig worden behandeld?
 5. Heb je ooit geweigerd om iemand te helpen die in moeilijkheden verkeerde of hulp nodig had omdat je bang was om buiten de groep te vallen?
 6. Voel je je vaak schuldig of ongemakkelijk na het uitvoeren van pesterijen of meelopen met anderen?
 7. Heb je ooit de gevolgen van pesten of meelopen met anderen onderschat en de impact ervan op het slachtoffer niet begrepen?
 8. Praat ik mee over onderwerpen waar ik eigenlijk niet veel vanaf weet?
 9. Stem ik in met wat anderen zeggen, zonder dat ik echt mijn eigen mening geef?
 10. Doe ik dingen omdat anderen dat doen, ook al vind ik het eigenlijk niet leuk?
 11. Voel ik me ongemakkelijk als ik een andere mening heb dan de rest van de groep?

Het is belangrijk om te onthouden dat als je op sommige van deze vragen ja hebt geantwoord, dan is de kans dat jij een meeloper bent.