groep 7 +8 en Brugklas VO Choking Game docu + lesmateriaal

084-8340086

groep 7 +8 en Brugklas VO Choking Game docu + lesmateriaal

3 jaar na het overlijden van Tim zetten we vanuit Stichting T.I.M. onze documentaire online. Om ouders te waarschuwen dat het bij iedereen kan gebeuren, hebben we ervoor gekozen om het persoonlijke verhaal te vertellen. Wie was Tim? Wat is er die verschrikkelijke avond gebeurd? Welke wereld ging er toen voor ons open?  Met de film hopen we dat ouders in gesprek gaan (en blijven) met hun kinderen over waar ze allemaal tegenaan lopen op internet. Jongeren worden bijvoorbeeld continu uitgedaagd om mee te doen aan challenges die ook gevaarlijk kunnen zijn.

De choking game is hiervan één van de bekendste voorbeelden. Bespreek het met je kind! Dit lijkt een eenvoudig advies.

Download de handleiding

Maar wat als je als ouder niet weet wat er zich allemaal afspeelt op internet? En wat als je kinderen het zelf niet willen vertellen omdat ze merken dat het niet helemaal ok is? Ook voor het maken van deze documentaire hebben we bij jongeren gemerkt dat ze niet wilden vertellen over hun ervaringen. Het hele onderwerp lijkt in een taboe sfeer te zitten. Dus ja het kost wat moeite om hier ongedwongen en niet veroordelend over te gaan praten. Maar de risico's zijn er echt. Dat hebben we helaas zelf ondervonden. Ook wij hadden dit nooit verwacht bij Tim. Ook wij hadden geïnformeerd willen worden. Bekijk de documentaire en deel deze ajb zoveel mogelijk met andere ouders. Hopelijk kunnen we zo nieuwe slachtoffers voorkomen! Speciale dank nog aan Marc Waltman & Renate de Wit (filmmakers Boegbeeld films - www.boegbeeldfilms.com) en ook Jonathan Trapman (cameraman - www.trapman.camera) voor het ontwikkelen van deze mooie en voor ons waardevolle documentaire.

Dank voor de talloze uren die jullie eraan besteed hebben en ook de zorgvuldige manier waarop jullie dit aangepakt hebben!

 

Bron