Hoe werden uw donaties in 2023 gebruikt? | Stop Pesten NU

Hoe werden uw donaties in 2023 gebruikt?

In 2023 heeft Stop Pesten Nu zorgvuldig toegezien op het gebruik van haar middelen om ervoor te zorgen dat uw donaties voornamelijk worden ingezet voor de directe bestrijding van pesten en de ondersteuning van onze educatieve programma's. We hebben totale uitgaven van €32.610,84 gehad, waarvan 96%, oftewel €31.306,41, direct is besteed aan activiteiten die onze missie ondersteunen.Dit willen wij bereiken jaarcijfers 2023

Dankzij twee grote donaties van elk €15.000,- konden we investeren in diverse materialen die onze doelstellingen verder ondersteunen. We hebben onze website aanzienlijk verbeterd, waardoor deze prettiger navigeerbaar en toegankelijker is geworden. Daarnaast hebben we nieuwe teksten geschreven, posters en lesmaterialen ontwikkeld. Deze grote financiële bijdrage heeft ons in staat gesteld om grote stappen te zetten in het realiseren van onze missie, en daarvoor zijn we ontzettend blij en dankbaar.

Onze directeur bestuurder, die een bescheiden bruto-maandsalaris van €1.125,- ontving in 2023 (en 2022. De voorgaande 11 jaar heeft de directeur bestuurder geen salaris ontvangen aangezien de financiële middelen ontoereikend waren) verricht een groot deel van de uitvoerende werkzaamheden zelf. Dit omvat onder andere het schrijven van artikelen, het ontwikkelen van educatieve materialen, het organiseren van workshops en het onderhouden van onze kennisbank en campagnes. Vanaf 1 januari 2023 verloopt de verloning via de loonadministratie van het administratiekantoor, waardoor de looninhoudingen niet langer privé werden afgehandeld, maar zoals gebruikelijk via de loonheffing bij de werkgever.

Slechts 4% van onze uitgaven, €1.304,43, werd gebruikt voor administratieve kosten en overhead.Zo bereiken wij ons doel 2023

Dit laat zien dat we uw donaties efficiënt en doelgericht inzetten om een zo groot mogelijke impact te maken in de strijd tegen pesten.

Begin 2025 staan we voor een grote migratiestap voor onze website naar Drupal 10. Dit vraagt veel tijd en werk, maar het eindresultaat zal een nog beter en sneller functionerende website zijn. Hiervoor zoeken we nog extra funding. Het mooie is dat alles wat wij doen met en op de website automatisch geüpdatet en verwerkt wordt bij UNESCO, aangezien de website van Stop Pesten Nu door de Koninklijke Bibliotheek duurzaam is opgenomen als digitaal erfgoed Unesco.

Uw steun is van onschatbare waarde en helpt ons om onze missie voort te zetten. Dank u voor uw vertrouwen en bijdrage aan een pestvrije toekomst.

Zo komen wij aan ons geld 2023

 

Samenvatting

Totale uitgaven 2023: €32.610,84

  • 96% voor doelstellingen: €31.306,41
  • 4% overheadkosten: €1.304,43

 

Download ons jaarverslag 2023 via deze link of klik op afbeelding. 

Jaarverslag 2023


(download Financiën 2023 Stichting Stop Pesten Nu 96% van de salariskosten behoren toe aan de doelstellingen).