Hulp nodig bij pesten? Praat of chat hier dan over | Stop Pesten NU

Hulp nodig bij pesten? Praat of chat hier dan over

Praat erover

Als je gepest wordt dan is het ontzettend belangrijk om hierover te praten. Hier zijn een aantal redenen voor. Als eerste is het belangrijk dat jij je hart kunt luchten. Door het met iemand te bespreken kom je misschien ook wel tot ideeën of oplossingen. Daarnaast voorkom je dat deze ervaringen in jouw lichaam vast blijven zitten en dat dit jouw eigenwaarde en zelfvertrouwen aan tast.

Ook pestkoppen profiteren van het feit als jij niemand iets durft te vertellen. Hierdoor durven zij dan weer door te gaan, ze weten dat ze dan toch niet geconfronteerd worden met hun gedrag. In feite maken wij het met name voor de pestkoppen makkelijk door hier niet over te praten en wij maken het voor ons zelf moeilijker. 

Kies iemand die je vertrouwt om mee te praten. Het moet iemand zijn waar jij je veilig voelt en dat jij het gevoel hebt dat hij/zij respectvol met jouw verhaal omgaat. Zoek dan samen naar oplossingen en meldt dat jij niet wil dat iedereen het weet.

Geef duidelijk aan dat jij zoekt naar een goede oplossing zonder dat de pestkoppen gelijk weten dat dit van jou afkomstig is. Als je durft mag je het uiteraard openlijk oppakken en bespreekbaar maken maar de keuze hiervoor ligt bij jou. Jij moet je hier fijn bij voelen. 

Weet je even zo snel niet met wie je wilt of kunt praten? Bel of chat dan eens met Gepest Worden, Pestweb, Kindertelefoon, Korrelatie of het Nationaal Ouderenfonds.

 

Wil jij praten over pesten of digitaal pesten, kijk hieronder in het overzicht waar jij het beste terecht kan?

Gepest Worden is voor tieners tussen de 10 en 18 jaar
Gepest worden - ben je tussen de 10 en 18 jaar en wil je praten of chatten over pesten

Tieners kunnen praten of chatten met leeftijdsgenoten over pesten. Praat met leeftijdsgenoten tussen de 14 en 18 jaar over pesten.

Wil je chatten

klik dan op deze link Chatten met Enrico, Mike of de andere vrijwilligers, dan kom je op deze site. Scroll naar onderaan de pagina en kies start een chat ...

Onze telefoonnummers

Pesten:
0800 - 90 50 (gratis)

Bereikbaarheid: Maandag t/m vrijdag: 16:00 tot 22:00, Zaterdag en zondag: 14:00 tot 22:00
Algemene vraag: 088 - 234 0 456

Noodlijn: 088 - 234 0 432 (24/7 bereikbaar)

 
 
 
Pestweb is voor kinderen, jongeren, opvoeders en ouders 
Kinderen en ouders kunnen met vragen over pesten contact opnemen met het Pestweb.

0800-2828280
(gratis vanaf een vast toestel) of 0900 2828280 (volgens lokaal tarief vanaf een mobiele telefoon).

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Kindertelefoon voor  kinderen en tieners

Chat of bel 0800-0432 (gratis en anoniem). Elke dag van 14.00 - 20.00 uur
Kinderen & Tieners kunnen praten of chatten over pesten.
 
 
 
 
 
 
 

Zelfmoord gevoelens door pesten? Neem dan zo DIRECT contact op met 113 Online

 
 
Zelfmoord? Praat erover 113 online113Online biedt mensen de gelegenheid over hun gedachten aan zelfmoord te spreken. 'Praten is essentieel bij suïcidepreventie.' Bel met: 0900 -0113 of neem contact op in een crisis chat: https://www.113online.nl/nu-praten/crisis-chat
 

 

 

 

Korrelatie voor kinderen, partners, ouderen, volwassenen

Korrelatie is een landelijke organisatie. Wij bieden anonieme, professionele, psychosociale hulp. Korrelatie geeft individueel advies en hulp, aan iedereen die hierom vraagt. Dit kan telefonisch en online. Bij Korrelatie werken psychologen en maatschappelijk werkers. We luisteren, adviseren en verwijzen zo nodig door naar betrouwbare gespecialiseerde hulpverleners en websites. Als je gepest wordt is het niet gemakkelijk hierover te praten. Het is ook moeilijk om toe te zien als een dierbare gepest wordt, een kind, partner of ouder – maar ook als deze zelf pest. Neem gerust contact op met Korrelatie. Wij bieden u hulp en advies, toegespitst op uw persoonlijke situatie. U kunt bellen, mailen of chatten.

 
 
 
 
 
 
 
 

Pesten in zorginstellingen voor ouderen

 
Ouderen kunnen praten of mailen met het Nationaal Ouderenfonds over pesten.
 
Pesten in zorginstellingen
 
Iedereen die zelf gepest wordt, weet dat iemand in een zorginstelling gepest wordt of iets anders over dit onderwerp kwijt wil, kan (eventueel anoniem) zijn verhaal doen bij de Ouderentelefoon (0900 – 60 80 100, 5 cnt per minuut) of mailen naar info@ouderenfonds.nl. Professionals die werken in een zorginstelling en te maken hebben met pesten tussen ouderen kunnen hierover met andere professionals ervaringen, tips etc. uitwisselen op ons nieuwe Platform Pesten