landelijke dag tegen pesten, enkele ideeën voor jong & oud | Stop Pesten NU

Ideeën voor jong & oud - Landelijke Dag tegen Pesten

Natuurlijk zijn er veel verschillende activiteiten mogelijk voor jong en oud 

"Complimentenmuur"

Maak een muur van papier of karton en hang deze op een centrale plek. Nodig mensen uit om complimenten op de muur te schrijven voor anderen. Dit kan een eenvoudige maar effectieve manier zijn om positiviteit te verspreiden en mensen te laten zien dat ze gewaardeerd worden. 

"Pesten in perspectief"

Laat mensen in kleine groepjes discussiëren over situaties waarin ze zich gepest hebben gevoeld of waarin ze zelf hebben gepest. Vervolgens kunnen ze samen praten over manieren om pesten te voorkomen en te stoppen. 

"Pesten in beeld"

Nodig mensen uit om hun ervaringen met pesten te delen in de vorm van kunst, zoals schilderijen, tekeningen, foto's of video's. Dit kan een manier zijn om mensen te helpen hun gevoelens te uiten en de boodschap te verspreiden dat pesten niet acceptabel is. 

"Stop pesten nu challenge"

Bedenk een aantal creatieve uitdagingen waarbij mensen een statement maken tegen pesten. Bijvoorbeeld: maak een TikTok-video waarin je laat zien hoe je op een positieve manier opkomt voor iemand die gepest wordt, of deel een foto van jezelf met een "Ik STOP pesten nu!" armband om anderen te inspireren. 

"Pesten in de media": 

Organiseer een panelgesprek met mensen uit de media (bijvoorbeeld een journalist, een blogger of een influencer) om te praten over de rol die de media kunnen spelen in het voorkomen en bestrijden van pesten. Dit kan een interessante discussie opleveren over hoe de media kunnen bijdragen aan een positievere en veiligere online en offline omgeving. Hopelijk bieden deze ideeën inspiratie voor een geslaagde landelijke dag tegen pesten!   

 

Hoe mooi is het, dat gewoon jij & ik de eerste stappen kunnen zetten om Nederland oranje kleuren en gewoon samen kunnen zijn, los van al onze verschillen. naast elkaar en met elkaar. Wij hebben ook diverse inspiratie tips voor deze dag voor jou bijeen gebracht:

 

Hier zijn enkele algemene inspiratie tips voor jong en oudLHBTIQ+ 19 april Landelijke Dag tegen pesten

 1. Draag oranje: Moedig mensen aan om oranje kleding te dragen op de dag tegen pesten en deel foto's op sociale media met de hashtag #stoppestennu.

 2. Maak oranje lintjes: Maak oranje lintjes om te dragen en deel ze uit aan anderen om te laten zien dat je je inzet tegen pesten.

 3. Versier je huis, kantoor of school in het oranje: Versier je omgeving in het oranje om aandacht te vragen voor de dag tegen pesten. Hang oranje ballonnen op, plak oranje post-its op ramen en deuren, en versier de ruimte met oranje bloemen.

 4. Deel oranje lekkernijen uit: Maak oranje lekkernijen zoals cupcakes met oranje glazuur of oranje snoepjes om uit te delen aan anderen als een symbool van eenheid en verbinding.

 5. Organiseer een oranje activiteit: Organiseer een oranje activiteit, zoals een oranje hardloopwedstrijd of een oranje wandeling, om mensen samen te brengen en aandacht te vragen voor de dag tegen pesten.

 6. Leer over verschillende culturen: Leer over verschillende culturen en gebruik deze kennis om de eenheid en verbinding tussen mensen te bevorderen.

 7. Doe een vriendelijkheidsactie: Doe iets vriendelijks voor iemand anders om te laten zien dat je om hen geeft en om te laten zien dat eenheid en verbinding belangrijk zijn.

 8. Praat over pesten: Praat met anderen over pesten en deel verhalen over hoe het leven van mensen is veranderd door pesten en hoe we samen kunnen werken om het te stoppen.

 9. Organiseer een anti-pest evenement: Organiseer een anti-pest evenement waarbij mensen samen kunnen komen om te leren over pesten en wat ze kunnen doen om het te stoppen.

 10. Maak een oranje statement: Maak een statement door een oranje tekening te maken, een oranje spandoek te maken of een oranje boodschap op een billboard te plaatsen. Zo laat je zien dat je de dag tegen pesten steunt en dat je je inzet voor eenheid en verbinding

Doe mee en laat onze solidariteit stralen als een krachtig signaal tegen pesten en voor Eenheid & Verbinding!


Pesten op Scholen - Ga ORANJE - 19 april Landelijke Dag tegen Pesten

Met kleine en eenvoudige stappen kun jij al het verschil maken! 

 1. Om te beginnen kun jij al een verschil maken door aandacht te schenken aan mensen die gepest worden. Een simpele glimlach of een vriendelijke groet kan soms al genoeg zijn om iemand het gevoel te geven er niet alleen voor te staan. Daarnaast kun jij ook opkomen voor mensen die gepest worden. Laat duidelijk merken dat het gedrag van de pester niet geaccepteerd wordt en dat ook jij hier niet achter staat. Hoe meer mensen zich uitspreken tegen pesten, hoe minder vaak het voorkomt.
 2.  
 3. Tot slot is het belangrijk om ook bij jezelf te beginnen. Heb jij het idee dat je zelf weleens pestgedrag vertoont? Stel jezelf dan de vraag waarom je dit doet en hoe je dit gedrag kunt veranderen. Als we allemaal wat meer begrip en respect zouden hebben voor elkaar, zou de wereld er een stuk mooier uitzien.

Pesten is nooit oké, maar wij kunnen samen het verschil maken! Doe jij ook mee?