Ik heb spijt ... ik maakte een fake account

084-8340086

Ik heb spijt ... ik maakte een fake account

Online of offline doen alsof je iemand anders bent, lijkt misschien een grap, maar het is eigenlijk liegen. Wanneer je op internet speelt of andere online communicatietools gebruikt, kan je vergeten dat je eigenlijk nog steeds met echte mensen omgaat. Wat jij daar doet en zegt, zal hen beïnvloeden, vaak op manieren die je niet van plan was. Het kan nog moeilijker zijn om de reacties van andere mensen online te beoordelen dan face-to-face, dus je moet nog voorzichtiger zijn met je acties.

Wat maakt dit uit? 

Je online of offline voordoen als iemand anders kan identiteitsfraude zijn, wat illegaal is. 

  • Uw online activiteiten hebben invloed op uw offline relaties. 
  • U kunt niet altijd correct beoordelen of controleren welk effect uw acties zullen hebben op andere mensen of situaties. 
  • Andere mensen het doelwit maken van je grappen en is niet grappig voor hen. Als het opzettelijk en voortdurend is, of als andere mensen meedoen, is het pesten.

Het advies

Wees gewoon jezelf!

Je kunt pseudoniemen gebruiken om je identiteit te beschermen, maar de enige manier om echte vriendschappen te ontwikkelen is door een echt persoon te zijn. Mensen moeten weten dat de 'jij' waarmee ze omgaan, de echte jij is. 

Gebruik je fantasie om over oorzaak en gevolg na te denken 

Stop en denk na over alle effecten die jouw acties kunnen hebben Je zou van gedachten kunnen veranderen als je eenmaal over de mogelijke gevolgen nadenkt.

Mensen reageren op allerlei verschillende manieren 

Soms hebben wij het gevoel dat wij iemand zo goed kennen dat wij precies weten hoe ze zich voelen en wat ze doen in een specifieke situatie. Je moet echter oppassen dat je het giswerk niet overdrijft, want dingen veranderen en je weet niet wat iemand op een bepaald moment voelt of ervaart

Zie ook:

 

Source

The Department of Education and Training (DET) encourages the dissemination and re-use of information provided on this website. The State of Victoria owns the copyright in all material produced by the DET. For licence conditions, refer to: Creative Commons Attribution 4.0 international licence