Ik STOP pesten nu! Bestel hier het bandje tegen pesten | Stop Pesten NU

084-0035994

Foutmelding

You may not view this site from your current location.

Ik STOP pesten nu! Bestel hier het bandje tegen pesten

Ik ben geïnspireerd door alle BN'ers die zeggen: Ik STOP pesten nu!

Nu is het mijn beurt ...

 

Peter Aerts met bandje tegen pesten: Ik STOP pesten nu! www.stoppestennu.nl Copyright foto Stefan Schipper http://stefanschipper.nl/Pesten is nog steeds een groot maatschappelijk probleem, dit moet worden gestopt! Steeds vaker horen wij geluiden zoals: Als het Ministerie nu zou ..., als de school nu zou ..., als de leraar nu beter zou ..., als de ouders nu ...., als de slachtoffers nu maar weerbaarder zouden worden, als mijn werkgever nu, als mijn collega's nu maar ... en ga zo maar door.

Wat wij merken is dat wij dan druk zijn met verwachtingen van wat doet de ander (het Ministerie, Scholen, Werkgevers, Leidinggevenden, Ouders, Opvoeders, Slachtoffers, enz) en lijken te vergeten dat wij klein kunnen beginnen. Pesten is te stoppen en dit begint klein, door onze eigen verantwoordelijkheid te nemen en te doen wat wij kunnen. Het verschil bij wat doe ik ....

 

Pesten is te stoppen en het begint bij jou!

Jij hebt de keuze om te stoppen met pesten.

Jij hebt de keuze niet mee te lopen.

Jij hebt de keuze door er iets van te zeggen als je het ziet gebeuren.

Jij hebt de keuze om iemand te helpen die gepest wordt.

Jij hebt de keuze om in te grijpen als je ziet dat het gaat om een situatie om meerdere personen/kinderen tegen één zijn.

Jij hebt de keuze als je iemand in de pauzes altijd alleen ziet zitten door erbij te gaan zitten, met hem of haar te gaan praten of in gesprek te gaan.

Jij hebt de keuze om andere kinderen/personen te laten zien dat het echt niet cool is om te pesten.

Jij hebt de keuze door niet langer weg te kijken als je ziet dat er gepest wordt.

Jij hebt de keuze te melden dat iemand in jouw team/klas gepest wordt en hulp voor die persoon te zoeken.

Kortom ...

Jij hebt de keuze

 

Als jij zegt: Ik STOP pesten nu! dan betekent dit niet dat je er altijd tussen moet springen. Het is altijd van belang dat je eerst kijkt of het veilig is om te reageren. Is het niet veilig, probeer dan hulp te zoeken of halen (ouders, opvoeders, vrienden, collega's) of houdt het slachtoffer in de gaten en vang hem/haar op zodra je kunt. Een kleine glimlach, een helpende hand betekent zoveel voor een slachtoffer, je voelt je dan niet helemaal alleen meer staan. Ookal is het probleem dan nog niet direct opgelost, het is dan in ieder geval een klein begin. Een begin naar een oplossing waar pesten wordt gestopt. Jij kan het verschil maken. Dus kom in actie en zeg tegen jezelf: Ik STOP pesten nu! 

 

Lees hier meer over pestenplagen of pesten, cyberpesten en nog veel meer ...

 

Wat doe jij? 

Durf jij het ook net als alle BN'ers pesten te stoppen en dit te laten zien?

 

Minister Timmermans met bandje tegen pesten: Ik STOP pesten nu! www.stoppestennu.nlKom ook in actie! Laat zien dat jij ook tegen pesten bent!

 

Stuur jouw foto naar ons op met je naam en dan voegen wij jou hier toe. Onze Redactie kan je het beste per mail bereiken op redactie@stoppestennu.nl

 

 

 

 

 

De Ik STOP pesten nu armbanden zijn hier te bestellen 

Ik STOP pesten nu armband bestellen - met bandje tegen pesten: Ik STOP pesten nu! www.stoppestennu.nl

 

 

 

 

 

Owen Playfair en Rein van Duivenboden van Mainstreet met bandje tegen pesten: Ik STOP pesten nu! www.stoppestennu.nlNils Käller van Mainstreet met bandje tegen pesten: Ik STOP pesten nu! www.stoppestennu.nlDaan Zwierink Mainstreet met bandje tegen pesten: Ik STOP pesten nu! www.stoppestennu.nl Viggo Waas met bandje tegen pesten: Ik STOP pesten nu! www.stoppestennu.nlHumberto Tan met bandje tegen pesten: Ik STOP pesten nu!