Inspiratie tips - Voor sportverenigingen gericht op Eenheid & Verbinding voor Landelijke Dag tegen Pesten | Stop Pesten NU

084-8340086

Inspiratie tips - Voor sportverenigingen gericht op Eenheid & Verbinding voor Landelijke Dag tegen Pesten

Hier zijn enkele inspiratie tips voor sportverenigingen om de dag tegen pesten in het oranje met het thema eenheid en verbinding te vieren:

  1. Organiseer een sporttoernooi in het oranje: Moedig spelers aan om in het oranje gekleed te komen en organiseer een sporttoernooi om samen te strijden tegen pesten.

  2. Vorm een oranje team: Vorm een team van spelers, coaches en supporters in het oranje en creëer een gevoel van eenheid en verbinding.

  3. Speel de 'Pesten is geen sport' campagne video: Laat tijdens de pauzes of na de training de video 'Pesten is geen sport' van NOC*NSF zien en bespreek met elkaar de boodschap.

  4. Maak posters en versieringen: Laat spelers en supporters oranje posters en versieringen maken met positieve boodschappen tegen pesten om op te hangen in de kleedkamers, op het veld of in de kantine.

  5. Organiseer een fair-play ceremonie: Organiseer een fair-play ceremonie waarin spelers worden beloond voor hun respectvolle gedrag en positieve bijdrage aan de teamgeest.

  6. Train op samenwerking en respect: Organiseer een speciale training waarin samenwerking en respect centraal staan. Bijvoorbeeld door middel van oefeningen die gericht zijn op het aanmoedigen van elkaar en het tonen van respect voor de tegenstander.

  7. Houd een oranje toernooi voor jongere spelers: Organiseer een toernooi voor jongere spelers, waarin het accent ligt op fair play en respect voor elkaar.

  8. Zorg voor een gasttrainer of -spreker: Nodig een gasttrainer of -spreker uit die kan praten over het belang van eenheid en verbinding in teams en hoe pesten daarmee in strijd is.

Hopelijk bieden deze tips inspiratie voor sportverenigingen om de dag tegen pesten in het oranje met het thema eenheid en verbinding op een leuke en positieve manier te vieren.