Landelijke Dag tegen Pesten 19 april en Week tegen Pesten

Landelijke Dag tegen Pesten 19 april en Week tegen Pesten

Noteer deze data en besteedt extra aandacht aan het stoppen van #pesten met je klas of team, bij je collega's, in de sport of in het bejaardentehuis.

Landelijke Dag tegen Pesten 19 april

&

Week tegen Pesten 4e week van september

Wilt u tips of inspiratie opdoen om met je klas online pesten (cyberpesten) of pesten bespreekbaar te maken kijk dan bij de (gratis) lessuggesties of neem een kijkje in ons downloadcentrum voor stop pesten nu posters?

Natuurlijk is het nodig om elke dag bewust pesten te stoppen maar 1 keer per jaar staan wij even bewust stil bij pesten en de gevolgen van pesten voor zowel de slachtoffers, pestkoppen, meelopers en omstanders.

Pesten heeft voor IEDEREEN gevolgen. Samen kunnen wij het verschil maken, zeg ook: Ik STOP pesten nu!

Zoals de wetenschappelijke onderzoeken laten zien wordt ons pestgedrag alleen maar erger naar mate we ouder worden. Laten wij verantwoordelijkheid voor onszelf, onze eigen acties nemen en de wereld leuk en gezellig maken voor jou en voor iedereen om jou heen. 

  • Op scholen wordt 1:10 leerlingen gepest
  • Op het werk 1:8
  • In het bejaardentehuis 1:5

Heel veel mensen zeggen pesten is een "kleuterding"?! Helaas laten de wetenschappelijke onderzoeken ons anders zien.

Wat is het verschil tussen plagen en pesten?.

Wat is nou dat 'grijze gebied' of hebben wij alleen maar een plaagcultuur? Is dit zo? Is het voor iedereen plagen? Na onze voorlichtingen heeft u deze inzichten en kunnen wij u helpen om het pesten aan te pakken oa door bedrijfs-/school adviezen op maat, individuele coaching, groepscoaching en meer.

 

Meer informatie:

Bij ons aanbod kunt u hier meer informatie over vinden. Al onze diensten worden op maat gemaakt voor uw organisatie. ? Neem dan geheel vrijblijvend contact met ons op voor de mogelijkheden.

 

 

 

Tip van de redactie

Tip van onze redactie met interessante informatie over pesten en online pesten (cyberpesten):