Les idee 171 DOE boek Week tegen Pesten 2018 van Stichting School en Veiligheid | Stop Pesten NU

Les idee 171 DOE boek Week tegen Pesten 2018 van Stichting School en Veiligheid

Alsjeblieft! Met dit doeboek kun je zo aan de slag. Het biedt allerlei oefeningen om in de Week Tegen Pesten 2018 te werken aan het sociale klimaat in je klas. Maar je kunt het boek ook gebruiken om eens een paar oefeningen zelf, met een collega of met je team te doen.

De Week Tegen Pesten wordt jaarlijks georganiseerd door Stichting School & Veiligheid en vindt telkens in de 4e week van september plaats. Dit jaar staat in deze week de vertrouwensband tussen leraar en leerling centraal. Uit diverse onderzoeken komt naar voren dat leerlingen het moeilijk vinden naar een leraar toe te stappen als er gepest wordt. Onder het motto Laat je zien! helpen de oefeningen je om tijdens de Week Tegen Pesten, en in de rest van het jaar, te werken aan het wederzijds vertrouwen tussen jou en je leerlingen. Zo bouw je aan een sociaal veilig schoolklimaat waarin aandacht is voor het voorkomen en aanpakken van pesten. 

Trots zijn wij dat dit doeboek mede tot stand is gekomen door bijdragen van een aantal bekende personen en instellingen, die de klas van binnenuit kennen. Zij hebben speciaal voor de Week Tegen Pesten 2018 materiaal gemaakt dat zich richt op de vertrouwensband tussen leraar en leerling. Download hier het DOEboek van School en Veiligheid 'Laat je zien!' Week tegen Pesten 2018

Bron School en Veiligheid