Les idee 174: pesten bespreken ahv EUR 10,- | Stop Pesten NU

Les idee 174: Oefening voor leerkracht om pesten bespreekbaar te maken In de klas houdt een leraar een briefje van 10 euro in de lucht en vraagt: "Wie wil hem hebben?"

In de klas houdt een leraar een briefje van 10 euro in de lucht en vraagt: "Wie wil hem hebben?" Natuurlijk heffen alle leerlingen hun hand vervolgens kreukt hij het briefje en vraagt: "Wie wil hem nog steeds?" Weer heffen alle leerlingen hun handen.

De leraar gooit het briefje op de grond en begint er op te stampen en vraagt: "En nu, wie wil hem nog steeds?"
En weer heffen alle leerlingen hun handen.

Dan zegt de leraar: "Jullie hebben vandaag een belangrijke les geleerd! Het maakt niet uit wat ik met deze 10 euro doe en toch willen jullie hem hebben, weet je waarom? Dit komt omdat zijn waarde altijd hetzelfde blijft, wat je er ook mee doet hij is en blijft altijd 10 euro waard! En zal zijn waarde nooit verliezen.

Je zal in je leven meerdere malen wanhopig zijn, van sommige mensen weggeduwd, vertrapt of zelfs gehaat worden. Je zal het gevoel hebben dat je niets meer waard bent. Maar wees je ervan bewust dat het niet uitmaakt welke kwellingen je ervaren moet in het leven, hoeveel mensen je ook kwetsen of wegduwen.
 
Hou de eer aan jezelf en hou van alle mensen, alleen zo zal je nooit je waarde verliezen.
 
Ook als je geen rijkdom bezit, niets meer hebt, verlies je nooit je eigen waarde!