Les idee 183:Stop hou op met Woezel & Pip adhv lesbrief en boek | Stop Pesten NU

084-8340086

Les idee 183:Stop hou op met Woezel & Pip adhv lesbrief en boek

Wat doe je als je kindje gepest wordt of misschien zelf pest?  Hoe pak je een moeilijk en gevoelig onderwerp als dit aan, zonder dat je het vertrouwen van je kindje schaadt? Het nieuwste boek van, dat we samen met Stichting Stop Pesten NU schreven, probeert hierbij te helpen. Dit boek is te verkrijgen via bol.com als boek of e-book

Voor scholen en peuterzalen hebben wij samen een lesbrief bij het boek Stop Hou Op gemaakt om samen met de kinderen in gesprek te gaan.

► Download hier de lesbrief Stop Hou Op lesbrief van Woezel & Pip 

Samenvatting

Leerzaam en toegankelijk prentenboek over pestgedrag en samen spelen binnen de veilige en vertrouwde belevingswereld van de Tovertuin. Woezel en Pip spelen met hun vriendjes in de Tovertuin. Dan valt Charlie in een modderplas. Buurpoes maakt grapjes over hem en Woezel lacht hem uit. En Pip? Die staat erbij en kijkt ernaar. Verdrietig loopt Charlie weg. Tante Perenboom legt de vriendjes uit waarom Charlie zich zo rot voelt. Woezel, Pip en Buurpoes schrikken ervan. Dat was niet de bedoeling! Ze zeggen sorry en al gauw zijn ze allemaal weer vriendjes. Leerzaam en toegankelijk prentenboek over pestgedrag en hoe daarmee om te gaan binnen de veilige, vertrouwde belevingswereld van de Tovertuin.

Super trots op onze samenwerking met Woezel & Pip om een boek voor jonge kinderen over pesten te maken.

Stop hou op! Woezel & Pip en Stichting Stop Pesten Nu samenwerking om met jonge kinderen pesten bespreekbaar te maken