Les idee 186: Kidsweek in de Klas Taalles tegen pesten groep 5 t/m 8 | Stop Pesten NU

084-8340086

Foutmelding

You may not view this site from your current location.

Les idee 274: Kidsweek in de Klas Taalles tegen pesten groep 5 t/m 8

Wat je niet kunt benoemen kun je ook niet aanpakken of veranderen. Daarom heeft Kidsweek in de Klas een les woordenschat gemaakt waarbij de leerlingen nieuwe woorden leren die gaan over ‘pesten’. Ook gaan ze over deze woorden discussiëren: Wat is pesten precies en wat kun je er het beste aan doen? In de tweede les gaan de leerlingen aan de slag met een complimentenmuur in de klas. Zij leren hoe ze een compliment kunnen formuleren en wat een compliment met iemand kan doen.

PESTEN (LES 1) & COMPLIMENTENMUUR (LES 2)

In de Week Tegen Pesten – van 23 tot en met 27 september - staat het aanpakken van pesten en het werken aan een sociaal veilige school centraal. Wees een held, met elkaar is het thema van de Week Tegen Pesten 2019. 
 
Speciaal voor deze week heeft Kidsweek in de Klas twee lessen ontwikkeld. In de eerste les leren de leerlingen zeven nieuwe woorden die te maken hebben met pesten en praten ze over wat pesten nu is en wat je er het beste aan kunt doen. In de tweede les gaan de leerlingen aan de slag met een complimentenmuur in de klas. Zij leren hoe ze een compliment kunnen formuleren en wat een compliment met iemand kan doen.  
 
LES 1 - PESTEN  Lesinstructie - les 1 pdf
 
LES 2 - DE COMPLIMENTENMUUR Lesinstructie - les 2 pdf
 

Een lesplan van Kidsweek in de Klas

Wil je met dit lesplan aan de slag? Klik op de knop hieronder om een eigen kopie te maken in 'Mijn Lessen'. Vervolgens kun je de lessen aanpassen naar jouw wensen.

Gebruik dit lesplan