Les idee 280: Kwink &… de Week Tegen Pesten 2020 | Stop Pesten NU

084-8340086

Les idee 280: Kwink &… de Week Tegen Pesten 2020

Voor een sterke en positieve start van het schooljaar! Opnieuw brengt Kwink, dé methode voor sociaal-emotioneel leren, een speciaal katern uit bij het thema van de Week Tegen Pesten van 21 t/m 25 september 2020. Het thema 'Samen aan zet' gaat over de kracht van de groep en hoe je met die groep een sterke en positieve start van het schooljaar kunt maken.

In het katern staan in totaal vijftien speelse en zinvolle werkvormen – vijf per bouw – om elke dag van de week aandacht te kunnen besteden aan de Week Tegen Pesten.

Doet jullie school ook mee?

> Download het katern Kwink &... Week Tegen Pesten 2020

Activiteiten in de Week Tegen Pesten voor onder-, midden- en bovenbouw

Je kunt elke dag van deze Week Tegen Pesten aandacht besteden aan het thema Samen aan zet.
Die activiteiten differentiëren we naar onder-, midden- en bovenbouw. We geven praktische suggesties, passend bij een doelstelling per dag. We werken daarin met de symboliek van puzzelstukjes. Elk puzzel- stukje staat voor een kind in de groep. De puzzelstukjes samen vormen een groep: ze kunnen niet zonder elkaar. De groep is dus met elkaar verantwoordelijk om samen aan zet te blijven in het bewaken van die groepssamenhang en het vrolijke, positieve en krachtige beeld (de totale puzzel) van de groep.