Les idee 36: Maak een gedicht over pesten | Stop Pesten NU

Les idee 36: Maak een gedicht over pesten

Gedicht tegen pestenHelaas zijn wij hier ook behoorlijke ervaringsdeskundigen. Onder andere mijn oudste zoon wilde zelfs op zijn 6e al dood vanwege ernstig en langdurig pesten...........en heeft 4 basisscholen moeten doorlopen omdat het niet serieus werd aangepakt. In groep 1 werd hij niet gepest en was het prima maar door verhuizing moest hij helaas van die school af. Op 2e en 3e - van groep 2 tot en met groep 8 - was het dus dramatisch voor mijn zoon. De laatste 4 maanden van groep 8,  op de 4e bassischool, was een warm bad, waar hij weer een stukje kon proberen te 'herstellen'.

Inmiddels zit hij op het voortgezet. Vorig jaar is hij nog opgesloten in wc geweest door een notoire pester (die heeft net zo goed hulp nodig!! ) en aan het eind van het schooljaar door 5 tegelijk vlak bij school op de grond gegooid etc. Maar deze school nam en neemt het gelukkig wel serieus op en het gaat nu goed. Hij zit nu in VWO-2.

Maar hij heeft al wel bij een traumacentrum gelopen toen hij 10 jaar was...........

Naar aanleiding van dit alles heb ik een gedicht gemaakt en mijn jongste zoon ging uit zichzelf zo zitten, zonder het gedicht gelezen te hebben. Hij is namelijk ook getraumatiseerd erdoor (maakte het dagelijks van dichtbij mee).

De foto vond ik kracht geven aan de woorden.

Ingezonden door: Marjan Pul-Hendrikse