Les idee 361: Gemeen doen en buitensluiten gebeurt overal Vak Mens en maatschappij Normen en waarden School TV | Stop Pesten NU

084-0035994

Foutmelding

You may not view this site from your current location.

Les idee 361: Gemeen doen en buitensluiten gebeurt overal 9-12 jaar van School TV

Al zo lang als er mensen zijn wordt er gepest. Nu dus, maar vroeger ook. En ja, vroeger was er niet veel aandacht voor het probleem. Het gebeurde gewoon, overal waar mensen samenleefden. Maar in deze tijd, jullie tijd, wordt er veel meer over gesproken. Het gaat erover in boeken, toneelstukken, muziek en in films. En pesten is de laatste jaren ook regelmatig in het nieuws.

Pesten, het zou verboden moeten worden. Via sms of internet. Zo erg gepest worden dat je er ongelukkig van wordt. Stop met pesten. Bij pesten is of voelt de een zich sterker of stoerder dan de ander. Daarmee maakt de pester indruk op de groep. Dat is altijd gemeen bedoeld. En zeker degene die gepest wordt voelt dat het meest. We hebben aan gepeste kinderen in Nederland gevraagd hoe zij zich voelen. En dat is dit: eenzaam, onzeker, boos en vooral verdrietig.

Ga samen met je leerlingen nu creatief aan de slag hoe zij zich kunnen uiten dat zij zorgen dat er bij hun in de klas niet gepest wordt. Posters, gedichten, liedjes ... alles is goed. Het hoeft niet mooi te zijn, het gaat om de gedachte erachter.

 

Bron School TV