Les idee 375 Film Boskampi's + lesmateriaal | Stop Pesten NU

Les idee 375 Film Boskampi's + lesmateriaal

Eigenlijk had Rik Boskamp liever een andere vader gehad. Eentje die niet zo'n verstrooide sukkel was. In de maffiafilms gaat het er heel anders aan toe! Rik wil ook wel bij de maffia horen: je kunt alles doen zonder er straf voor te krijgen en iedereen vindt je cool. Als hij en zijn vader gaan verhuizen, besluit Rik dat hij voortaan Rikki Boskampi heet. De hele buurt gelooft Riks verhalen over zijn maffia-vader, en iedereen wordt doodsbang voor... de Boskampi's!

Bekijk de Film Boskampi's op Zapp Bios NPO Start 

Een komische jeugdfilm over een jongen die een list verzint om niet langer gepest te worden door zich voor te doen als zoon van een gevreesde maffiabaas.

Puber Rik Boskamp is het helemaal zat om, net als zijn sullige vader, te worden gepest. Als hij naar een nieuwe school gaat, brengt een maffiafilm hem op een idee: hij maakt zijn nieuwe omgeving wijs dat zijn vader een kille maffiabaas is. Rik wordt de stoere jongen van de school, maar hoe lang kan hij deze leugen volhouden?

Deze komische film is gebaseerd op het gelijknamige boek van Marjon Hoffman en speelt met het genre van de Amerikaanse gangsterfilm. Zo kan de film niet alleen ingezet worden in een les over pesten en gepest worden, maar ook over boekverfilmingen of (film)genres.

Aan de slag met deze les?

Onderaan deze pagina is lesmateriaal beschikbaar van het Nederlands Film Festival, dat bestaat uit enkele vragen en opdrachten (PDF p. 3-4). Aan de hand hiervan kunnen leerlingen het onderwerp pesten bespreken, maken ze een vergelijking tussen boek en film en denken ze na over hoe ze zelf een stukje uit het boek in beeld zouden brengen. De film is beschikbaar via verschillende aanbieders, zie hiervoor de link bovenaan de pagina.

Download de docentenhandleiding bij de Film Boskampi's van The Good Cloud